Tuesday, 12 July 2011

Tak tahu mana nak letak dah ni..


Silalah tengok gambar di atas.. Nampak tak?
Sebenarnya dah tak tahu nak letak mana dah kawan-kawan..
Ni hadiah kawin tau.. Masih tidak terguna-guna lagi.
Sebahagian daripadanya sudah dan sedang digunakan. 
Tak tahulah bila boleh gunakan semua ni.. Terlalu banyak!
Apapun saya hargai setiap pemberian yang telah diberikan 
oleh mereka yang sudi hadir majlis saya pada tiga tahun yang lepas...:)

p/s* Ada idea tak nak letak mana ekk? Dalam rumah sudah cukup penuh..



31 comments:

oshin-jamel said...

meh letak kt umah sy..hehehhe :)

PinKy MoMMa said...

psssst fara sama la kite..kite letak bawah katil tau huhu..sabar je la kan hehehe ;)

nak buka tak de tempat nak simpan huhu

Ima Salsuzaima said...

apa kata buat satu stor yang bersih khas untuk letak semau tu? hehe

:: Mrs.Eady :: said...

ppeerrgghh..buat ga la bleh bg org hadiah..ekekeke...

Farah Shamsudin said...

oshin: hehhe.. idea baik tu dear..:P

Pinky syg: itula kan.. nak letak bwh katil, tapi katil farah tu katil jenis moden skang.. mmg tak blh msk bwhnya..

Ima: itulah. tak tahu mana ruang stor nak ambil..

Mrs Eady: hahaha.. buat ga ye? akan dipertimbangkan..

Tina Othman said...

meh pos kesini meh hehe, mcm kitaorang simpan barang atas bumbung, jadi takde lah nampak semak dlm rumah

H.J said...

meh sini la 2 3 kotak..nk buat hantaran kahwin.haha

Farah Shamsudin said...

Tina: uh! atas bumbung ekk?ok juge tuu..

H.J : wah wah! kalau hantaran kawin kena usaha sendiri tau!

Aku Ibu Muda said...

farah....wani punya tak hangkut lg kat rumah mak even dah 3 tahun kawen...kih kih kih

minggu lepas mak pindah rumah, panjang betul bebelan dia suh kita balik ambil hadiah2 tu...

beli la lemari display 1..keluarkan pinggan mangkuk dan susun kt dlm tu :) kitorang plan gitu lah nanti tp tggu pindah rumah baru dulu

Anonymous said...

zmn akak dulu..sb hadiah pun byk gelas pinggan..akak bg pulak pada kwn lain yg kawen..hehe..aci tak???

kak sarahnajwan

ct N honey said...

mana yg tak diperlukan tu,apa kata bagi hadiah tu kat kwn yg nak kawin...jimat ruang dan duit .he..he..

Shiela Firdaus said...

uwaaaa...nape saya punye tak banyak gitu ehh?/ hehehehhe

missina said...

amboihhh,,bnyknya,,,meh bg kat sy skit,,,kan senang,,letak jer kt umah sy,,,heheheh

cik najihah said...

walamak..banyaknye.,..

Farah Shamsudin said...

AIM: hahaha.. itulah kan. farah ni hangkut dari rumah ibu lah ni. tapi buat sementara ni letak jela macam tu dulu.. xtau mau letak mana.

kak sarah: boleh je kak.. ada yang farah dah bagi juga kat kawan.

CT: memang dah ada yang bagi kat kawan pun.

kak Shiela: aloh! zaman akak lain sikit.. hehehe..

Missina: hehehe.. boleh tolong simpankan ek?

Isteri Encek Bard said...

akak banyak lagi tak berpakai.. hihihihihi

Farah Shamsudin said...

IEB: ha! itulah kan!

Cik Puan Izan❤ said...

banyaknyaa..teringat dulu2 izan letak bawah katil... anak masuk 2 baru guna... tu pun ada lagi yg belum guna dan hanya jadi perhiasan dlm almari...dah 7 tahun usia perkahwinan...

Niena Pengembara Ilahi said...

isk... bl atgk ni kan, makin sakit gusi ni.. adoiiiii

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

kalau takda stor letak bwh katil (mmg x syok ah)..ataupon beli almari khas utk simpan..ataupon bukak semua dn simpan dlm kabinet..simpan dlm kotak nnt lipas duduk..

MamaEma said...

lama-lama letak camtu..takut kena serang dek anai-anai..sebab pernah terkena..uhuk..

last-last bagi kat orang mana yg tak terpakai..

risa said...

kena kuarkan dan susun satu tempat le dear..sebab kotak2 tu tak tahan lama..kalau letak kat bawah nanti dia jadi lembab..nanti adalah makhluk2 perosak yg mengganggu

F.A.R.A.H. deeb said...

Barang2 tawen kite 13 tahun yg lepas pun dok ade lg kat umah tak gune lagi. Kat umah mentua pun dok ade lagi tak amek bwk blk. Tapi kalau nak bagi kat umah akak, akakkkk redhaaa jeeeeekkk! Hahaha... (tamak)

Fitri Senin said...

haaaaa..fit pun byk lg hadiah yg blm pakai. ada tu fit recycle bg kat anak2 kawan mak yg kawen ke..FOC..nak bg kat kawan sendiri xsampai hati. ke kejam buat cmtu?

Farah Shamsudin said...

Izan: Itulah kann.. rezeki la tu..

NIena: laa.. nape sampai sakit gusi nii??

kak rina: betul tuu.. sebab dah penuh sgt itulah letak macam tu..

MamaEma: waaa.. taknakla kena serang anai-anai.. barang berguna tuu.. majority barang elektrik tau

kak risa: memang nak keluarkan.. tapi mana mau letak?

kak farah: hahaha.. taknakla bagi akak.. nanti akak tak guna pula kan..:P

Fitri: hahaha..farah pun ada buat macamtu juga dear..

sya said...

sya letak dlm almari jek...xsemak mate memandang..nk bagi org sayang...berguna nih..cnth cam ari tuh iron rosak, sib baik de iron standby hadiah kawin, klu la memula bg org siap2 mau den keno beli lain hehe

teratai said...

bagi hadiah kawen kat org laen pulak, jimat kos...he,he..

Farah Shamsudin said...

sya: betul tuu.. farah yang jadi banyak tu sebab barang yang sama dapat sampai 4 atau 5..

teratai: pernah juga buat macam tu..

Mama Gee said...

wahh byknyaaa....
pakai mana yg boleh...
yg tak pakai tu masukkan dlm setor...
atau hadiahkan kt org lain..
dlm setor boleh beli rak besi yg tingkat2 tu..susun elok2....senang nk ambil kalo nk pakai nnti...

jgn masuk bawah katil..nnti lipas byk...heheee

Puan Kutu said...

fuhh byknya..sy yg dh 5taun kawen nie pun still ada hadiah kawen kt bawah katil kt kmpg.hehe..

Farah Shamsudin said...

Mama Gee: Tu yang tak suka letak bawah katil tuu..

Pn Kutu: heheh.. yerke?

Tak tahu mana nak letak dah ni..


Silalah tengok gambar di atas.. Nampak tak?
Sebenarnya dah tak tahu nak letak mana dah kawan-kawan..
Ni hadiah kawin tau.. Masih tidak terguna-guna lagi.
Sebahagian daripadanya sudah dan sedang digunakan. 
Tak tahulah bila boleh gunakan semua ni.. Terlalu banyak!
Apapun saya hargai setiap pemberian yang telah diberikan 
oleh mereka yang sudi hadir majlis saya pada tiga tahun yang lepas...:)

p/s* Ada idea tak nak letak mana ekk? Dalam rumah sudah cukup penuh..



31 comments:

oshin-jamel said...

meh letak kt umah sy..hehehhe :)

PinKy MoMMa said...

psssst fara sama la kite..kite letak bawah katil tau huhu..sabar je la kan hehehe ;)

nak buka tak de tempat nak simpan huhu

Ima Salsuzaima said...

apa kata buat satu stor yang bersih khas untuk letak semau tu? hehe

:: Mrs.Eady :: said...

ppeerrgghh..buat ga la bleh bg org hadiah..ekekeke...

Farah Shamsudin said...

oshin: hehhe.. idea baik tu dear..:P

Pinky syg: itula kan.. nak letak bwh katil, tapi katil farah tu katil jenis moden skang.. mmg tak blh msk bwhnya..

Ima: itulah. tak tahu mana ruang stor nak ambil..

Mrs Eady: hahaha.. buat ga ye? akan dipertimbangkan..

Tina Othman said...

meh pos kesini meh hehe, mcm kitaorang simpan barang atas bumbung, jadi takde lah nampak semak dlm rumah

H.J said...

meh sini la 2 3 kotak..nk buat hantaran kahwin.haha

Farah Shamsudin said...

Tina: uh! atas bumbung ekk?ok juge tuu..

H.J : wah wah! kalau hantaran kawin kena usaha sendiri tau!

Aku Ibu Muda said...

farah....wani punya tak hangkut lg kat rumah mak even dah 3 tahun kawen...kih kih kih

minggu lepas mak pindah rumah, panjang betul bebelan dia suh kita balik ambil hadiah2 tu...

beli la lemari display 1..keluarkan pinggan mangkuk dan susun kt dlm tu :) kitorang plan gitu lah nanti tp tggu pindah rumah baru dulu

Anonymous said...

zmn akak dulu..sb hadiah pun byk gelas pinggan..akak bg pulak pada kwn lain yg kawen..hehe..aci tak???

kak sarahnajwan

ct N honey said...

mana yg tak diperlukan tu,apa kata bagi hadiah tu kat kwn yg nak kawin...jimat ruang dan duit .he..he..

Shiela Firdaus said...

uwaaaa...nape saya punye tak banyak gitu ehh?/ hehehehhe

missina said...

amboihhh,,bnyknya,,,meh bg kat sy skit,,,kan senang,,letak jer kt umah sy,,,heheheh

cik najihah said...

walamak..banyaknye.,..

Farah Shamsudin said...

AIM: hahaha.. itulah kan. farah ni hangkut dari rumah ibu lah ni. tapi buat sementara ni letak jela macam tu dulu.. xtau mau letak mana.

kak sarah: boleh je kak.. ada yang farah dah bagi juga kat kawan.

CT: memang dah ada yang bagi kat kawan pun.

kak Shiela: aloh! zaman akak lain sikit.. hehehe..

Missina: hehehe.. boleh tolong simpankan ek?

Isteri Encek Bard said...

akak banyak lagi tak berpakai.. hihihihihi

Farah Shamsudin said...

IEB: ha! itulah kan!

Cik Puan Izan❤ said...

banyaknyaa..teringat dulu2 izan letak bawah katil... anak masuk 2 baru guna... tu pun ada lagi yg belum guna dan hanya jadi perhiasan dlm almari...dah 7 tahun usia perkahwinan...

Niena Pengembara Ilahi said...

isk... bl atgk ni kan, makin sakit gusi ni.. adoiiiii

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

kalau takda stor letak bwh katil (mmg x syok ah)..ataupon beli almari khas utk simpan..ataupon bukak semua dn simpan dlm kabinet..simpan dlm kotak nnt lipas duduk..

MamaEma said...

lama-lama letak camtu..takut kena serang dek anai-anai..sebab pernah terkena..uhuk..

last-last bagi kat orang mana yg tak terpakai..

risa said...

kena kuarkan dan susun satu tempat le dear..sebab kotak2 tu tak tahan lama..kalau letak kat bawah nanti dia jadi lembab..nanti adalah makhluk2 perosak yg mengganggu

F.A.R.A.H. deeb said...

Barang2 tawen kite 13 tahun yg lepas pun dok ade lg kat umah tak gune lagi. Kat umah mentua pun dok ade lagi tak amek bwk blk. Tapi kalau nak bagi kat umah akak, akakkkk redhaaa jeeeeekkk! Hahaha... (tamak)

Fitri Senin said...

haaaaa..fit pun byk lg hadiah yg blm pakai. ada tu fit recycle bg kat anak2 kawan mak yg kawen ke..FOC..nak bg kat kawan sendiri xsampai hati. ke kejam buat cmtu?

Farah Shamsudin said...

Izan: Itulah kann.. rezeki la tu..

NIena: laa.. nape sampai sakit gusi nii??

kak rina: betul tuu.. sebab dah penuh sgt itulah letak macam tu..

MamaEma: waaa.. taknakla kena serang anai-anai.. barang berguna tuu.. majority barang elektrik tau

kak risa: memang nak keluarkan.. tapi mana mau letak?

kak farah: hahaha.. taknakla bagi akak.. nanti akak tak guna pula kan..:P

Fitri: hahaha..farah pun ada buat macamtu juga dear..

sya said...

sya letak dlm almari jek...xsemak mate memandang..nk bagi org sayang...berguna nih..cnth cam ari tuh iron rosak, sib baik de iron standby hadiah kawin, klu la memula bg org siap2 mau den keno beli lain hehe

teratai said...

bagi hadiah kawen kat org laen pulak, jimat kos...he,he..

Farah Shamsudin said...

sya: betul tuu.. farah yang jadi banyak tu sebab barang yang sama dapat sampai 4 atau 5..

teratai: pernah juga buat macam tu..

Mama Gee said...

wahh byknyaaa....
pakai mana yg boleh...
yg tak pakai tu masukkan dlm setor...
atau hadiahkan kt org lain..
dlm setor boleh beli rak besi yg tingkat2 tu..susun elok2....senang nk ambil kalo nk pakai nnti...

jgn masuk bawah katil..nnti lipas byk...heheee

Puan Kutu said...

fuhh byknya..sy yg dh 5taun kawen nie pun still ada hadiah kawen kt bawah katil kt kmpg.hehe..

Farah Shamsudin said...

Mama Gee: Tu yang tak suka letak bawah katil tuu..

Pn Kutu: heheh.. yerke?