Monday, 11 July 2011

Soal hati..


Pernah tak tengok cerita ni? ini adalah cerita lama kan.. Bila pulang ke rumah.. memang dah jadi rutin,kena bukak tv dulu..baru nak masak tau.. bila bukak je tv, tengok ada cerita ini.. Memang cerita kegemaran saya lah ni..Oleh kerana agak lambat sampai ke rumah, tak sempatlah nak merekod. Tapi takpelah, tengok separuh pun jadi.. Bukan tak tahu jalan cerita kan..Hanya kerana seronok bila dapat tengok semula. 

Bagi saya lakonannya tetap mantaplah.. Jalan cerita pun bagus.. maklumlah skripnya pun Puan Habsah Hassan yang buatkan.. Memang terbaiklah! Secara tiba-tiba layan hati pulak.. hehehe.. Nasib En Hubby tak kisah bagi saya layan tv dulu. Terus saya nak guna ayat yang best bagi saya.. nak tau apa dia  "tidak guna ada mata jika tidak dapat melihat dan tidak guna ada hati jika tidak dapat menilai"! Besar sungguh maknanya tu..:)

p/s* Suka tengok lakonan Erra Fazira & Afdlin Shauki..

28 comments:

oshin-jamel said...

sweet kan dorg dlm cter nie..oshin pon ske tgk cter nie...hehehe...klaka... :)

Shiela Firdaus said...

tak sempat menengok..huhuhu

kemboja said...

suka tengokafdlin berlakon.. macam giler2 yg selamba.. hehe

Anonymous said...

akak minat erra dan afdlin..antara pelakon yg sgt berbakat...

kak sarahnajwan

******
buat la pop up window komen farah..huhu

mummysabrina said...

am minat afdlin shauki tp x minat erra...kekadang am rase erra tu berlakon cam kontrol cun jer..;) ngeee~~

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

afdlin kurus giler kan time citer neh..hehe..

Farah Shamsudin said...

oshin: memang sweet sgt..

kak shiela: yerlah kak.. saya faham.akak balik lambat..

kemboja: itula.. suka sangat tgk dorang..

kak sarah: memang mereka sangat berbakat kakak..

am: yer ke tak minat erra? samalah hubby saya.. tak suka banar dengan erra..

Kak rina: yelah.. kurus sangat waktu tu.. hensem pulak tu kan..

Far8 budak baik said...

kesian cik hubby..
mesti tahan perut nk makan
tunggu akak abis tgk cite tu..
hahaha =p

Farah Shamsudin said...

far8: hahaha! semalam akak tak masak lahh.. akak dah makan luar..

Isteri Encek Bard said...

masa ni afdlin belakon best sangat

aTy _faRed~ said...

mase ni aflin kurus giler..kelako pulak tengok die..hehehe..tapi erra tetap maintain..:)

Farah Shamsudin said...

IEB: tuelaa.. suka sangat tgk afdlin berlakon jiwang..:)

Aty: hahaha! tau takpe..

Bila Ku Kata Cinta... said...

ai farah...hehe...tak sngka jupe citer ni...lame..comey...fresh...suke..afdlin tyme tu

MamaEma said...

tak pernah tgk lagi pun...tertinggal sungguh ema ni...hehehe

Fitri Senin said...

Suka sbb time ni adflin sgt kurus dan hensem

So Shy Lady said...

owh dh lama akak t.tgok nih...hmm cite nya mmng sweet, kan!

Najihah_Fara said...

waaa da lame x tengok cite ni..
suke ayat die tu

Niena Pengembara Ilahi said...

hehehe smlm tgk cite ni jgak kt astro... sblum ni xpnah tgk pn... ensem gak afdlin msa tu :D

Niena Pengembara Ilahi said...

yg tak tahan dorg main congkak haha

aizamia3 said...

dah lama gak tak layan soal hati ni.. ;)

Farah Shamsudin said...

BKKC: Tuela kan.. cerita lama tuu..

MamaEma: best tau cerita tu dearr..

Fitri: hahaha.. memg kurus sgt..

SSL: aar kak.. memang sweet sgt..

Najihah: best kan!

Niena: farah tgk kat astro lah tuu..main congkak.. farah tgk dah tergelak..

Aizamia: hahaha.. jomlah layan dear..

Niena Pengembara Ilahi said...

hehe.. memul aigt nk belasah teruk2.. tu la 1st time, citer yg baru skang ni best gak 321 cinta, tgk kt astro 1st smlm, best :D

belog|amiyo said...

eh dah lama sangat dah cerita ni. teringat la plak zaan dulu. hehe. bw keta kat header tu cantik. :D

Farah Shamsudin said...

niena:tuelaa.. kelakar betol!

Amiyo: memanga dah lama sgt cerita tuu..

Tina Othman said...

ceta lama kan, time ni afdlin kurus sangat

NOOR FATIN said...

best2! penah tengok, dlu ada vcd! hehe ingat lagi cite ni

Farah Shamsudin said...

Tina: tuelaa.. cite lama..

Fatin: hehehe.. memang best.. layan!

Anonymous said...

Jom kita ramai-ramai minta Pn.Habsah Haasan buat re-making cita ni erra dan afdlin sekali lagi mesti best

Soal hati..


Pernah tak tengok cerita ni? ini adalah cerita lama kan.. Bila pulang ke rumah.. memang dah jadi rutin,kena bukak tv dulu..baru nak masak tau.. bila bukak je tv, tengok ada cerita ini.. Memang cerita kegemaran saya lah ni..Oleh kerana agak lambat sampai ke rumah, tak sempatlah nak merekod. Tapi takpelah, tengok separuh pun jadi.. Bukan tak tahu jalan cerita kan..Hanya kerana seronok bila dapat tengok semula. 

Bagi saya lakonannya tetap mantaplah.. Jalan cerita pun bagus.. maklumlah skripnya pun Puan Habsah Hassan yang buatkan.. Memang terbaiklah! Secara tiba-tiba layan hati pulak.. hehehe.. Nasib En Hubby tak kisah bagi saya layan tv dulu. Terus saya nak guna ayat yang best bagi saya.. nak tau apa dia  "tidak guna ada mata jika tidak dapat melihat dan tidak guna ada hati jika tidak dapat menilai"! Besar sungguh maknanya tu..:)

p/s* Suka tengok lakonan Erra Fazira & Afdlin Shauki..

28 comments:

oshin-jamel said...

sweet kan dorg dlm cter nie..oshin pon ske tgk cter nie...hehehe...klaka... :)

Shiela Firdaus said...

tak sempat menengok..huhuhu

kemboja said...

suka tengokafdlin berlakon.. macam giler2 yg selamba.. hehe

Anonymous said...

akak minat erra dan afdlin..antara pelakon yg sgt berbakat...

kak sarahnajwan

******
buat la pop up window komen farah..huhu

mummysabrina said...

am minat afdlin shauki tp x minat erra...kekadang am rase erra tu berlakon cam kontrol cun jer..;) ngeee~~

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

afdlin kurus giler kan time citer neh..hehe..

Farah Shamsudin said...

oshin: memang sweet sgt..

kak shiela: yerlah kak.. saya faham.akak balik lambat..

kemboja: itula.. suka sangat tgk dorang..

kak sarah: memang mereka sangat berbakat kakak..

am: yer ke tak minat erra? samalah hubby saya.. tak suka banar dengan erra..

Kak rina: yelah.. kurus sangat waktu tu.. hensem pulak tu kan..

Far8 budak baik said...

kesian cik hubby..
mesti tahan perut nk makan
tunggu akak abis tgk cite tu..
hahaha =p

Farah Shamsudin said...

far8: hahaha! semalam akak tak masak lahh.. akak dah makan luar..

Isteri Encek Bard said...

masa ni afdlin belakon best sangat

aTy _faRed~ said...

mase ni aflin kurus giler..kelako pulak tengok die..hehehe..tapi erra tetap maintain..:)

Farah Shamsudin said...

IEB: tuelaa.. suka sangat tgk afdlin berlakon jiwang..:)

Aty: hahaha! tau takpe..

Bila Ku Kata Cinta... said...

ai farah...hehe...tak sngka jupe citer ni...lame..comey...fresh...suke..afdlin tyme tu

MamaEma said...

tak pernah tgk lagi pun...tertinggal sungguh ema ni...hehehe

Fitri Senin said...

Suka sbb time ni adflin sgt kurus dan hensem

So Shy Lady said...

owh dh lama akak t.tgok nih...hmm cite nya mmng sweet, kan!

Najihah_Fara said...

waaa da lame x tengok cite ni..
suke ayat die tu

Niena Pengembara Ilahi said...

hehehe smlm tgk cite ni jgak kt astro... sblum ni xpnah tgk pn... ensem gak afdlin msa tu :D

Niena Pengembara Ilahi said...

yg tak tahan dorg main congkak haha

aizamia3 said...

dah lama gak tak layan soal hati ni.. ;)

Farah Shamsudin said...

BKKC: Tuela kan.. cerita lama tuu..

MamaEma: best tau cerita tu dearr..

Fitri: hahaha.. memg kurus sgt..

SSL: aar kak.. memang sweet sgt..

Najihah: best kan!

Niena: farah tgk kat astro lah tuu..main congkak.. farah tgk dah tergelak..

Aizamia: hahaha.. jomlah layan dear..

Niena Pengembara Ilahi said...

hehe.. memul aigt nk belasah teruk2.. tu la 1st time, citer yg baru skang ni best gak 321 cinta, tgk kt astro 1st smlm, best :D

belog|amiyo said...

eh dah lama sangat dah cerita ni. teringat la plak zaan dulu. hehe. bw keta kat header tu cantik. :D

Farah Shamsudin said...

niena:tuelaa.. kelakar betol!

Amiyo: memanga dah lama sgt cerita tuu..

Tina Othman said...

ceta lama kan, time ni afdlin kurus sangat

NOOR FATIN said...

best2! penah tengok, dlu ada vcd! hehe ingat lagi cite ni

Farah Shamsudin said...

Tina: tuelaa.. cite lama..

Fatin: hehehe.. memang best.. layan!

Anonymous said...

Jom kita ramai-ramai minta Pn.Habsah Haasan buat re-making cita ni erra dan afdlin sekali lagi mesti best