Monday, 25 July 2011

Perut OH Perut!!


Hmmm... Mood  tak berapa nak baiklaahhh.. Nak tahu sebab apa? sebab apabila senggugut datang, semua benda pun tak jadi. Apa pun tak boleh!! Sebelum ni, senggugut ni hanya datang setahun sekali je tau.. Tapi sekarang ni, hampir setiap bulan.. mesti nak datang.. aduyai! Sakit betul laaaaa... Kadang-kadang tu sampai rasa nak pengsan pun ada.Habis semua badan pun sakit-sakit jugaa...Selagi boleh tahan, memang saya akan tahan.. taknaklaa bertahan dengan ubat sahaja..Memang jarang sangat makan ubat pun. Melainkan dah tahap teruk sangat tuu, barulah telan jugaa..

p/s* Nasiblah En Hubby dalam keadaan tak sihat pun masih boleh tolong urut-urutkan saya lagi.. Aishh! Terima kasihlah En Hubby...

19 comments:

Hanis MY said...

siannya senggugut...kena rehat byk2 k...

Farah Shamsudin said...

Hanis: Tuelaaaa.. nak rest pn serba salahh dear..

Rtp Farra Arisha said...

senggugut memang sakit. moga2 cepat sembuh ya :)

rara pinkmafia said...

tu lah dorg kata,kalau senggugut ni mmg teruk.nasib rara tak penah senggugut terok.

teratai said...

memang menyakitkan...penah kena masa muda2 dulu,sekarang ni sakit pingganglah pulak..itulah tanda dah 'tua'.......

Anonymous said...

akak masa anak dara sakit gak senggugut..pastu da kawen pom msih sakit.

hak xsakitnya slps bersalin..hilang yg sakit amat tu..skrg ada gak sakit..tapi ngilu2 aje..terutama sblum peod dan masa subur..huhu

akak pom mood swing2 ni..menunggu hari cik peod dtg..kalu xdtg???..mek sarah dpt adik la..

kak sarahnjwan

Redbloodsnow said...

azab giler kan bila kena sengugut :( benci...kesian kita kan...huhu

Farah Shamsudin said...

Farra: tulaa.. memang sakit..

Rara: Zaman anak dara dl, xd terok sangat dik.. ni dah kawin pulakk..

Kak Teratai: tuelaa kak.. kalau boleh saya taknaklaa senggugut ni dtg..

Kak Sarah: Maknanya saya kena mengandung dulula kan..

Zie syg: memang azab! satu benda pun susah tau nak buatt..

PinKy MoMMa said...

farah...amalla makan vco..insyaAllah..sbb kite pun dulu camtu tau..

tapi skrg dah tak de sengugut..kalau kena smpai kuar peluh sejuk tu yang..aihh skt sgt..

aizamia3 said...

itulah kelebihan seorang perempuan yang lelaki takde.. dalam sebulan pasti akan ada cuti..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

farah..akak x tahulah pad ni berkesan utk sembuhkan senggugut ke x..tp akak pakai alhamdulillah senggugut baik..cer farah tgk kat pages akak ni

FC Bio Sanitary Pad

Farah Shamsudin said...

Pinky: memang sakit sangat dear..

Aizamia: memang inilah kelebihan kaum wanitaa...

Kak Rina: Memang farah pakai yang nii.. Siap menjadi ahli sekali..Tapi macam tu jugak rasanya,

zOeY zAu YaH said...

seksa kan kalau senggugut neh? tuam dgn botol berisi air panas pastu sapu myk angin byk2.

Puan Kutu said...

teruk ekk sengugut..sy time ank dara dulu jer kena.tu pun setahun sekali..

aTy _faRed~ said...

sepanjang umur datang bulan...pernah kene sekali jer senggugut yang maha hebat sakitnyer...!! memang tak tahan sampai nangis2... tu mase anak dare..alhamdulillah...hanye sekali..lepas tu ok dah...kalau ade pon hanye sakit perut sikit jer.. awak jangan makan masam2 salah satu care nak elakkan senggugut setiap kali datang bulan..:)

Farah Shamsudin said...

Zoey Zau Yah: tuelaa.. seksa woo..

Pn Kutu: memang terok.. tak tahan..

Aty: Ouch! yer ke?? erkk.. dahla farah kuat makan masam..

aizamia3 said...

how's ur day dear..?

Farah Shamsudin said...

aizamia: dah ok dah dearr..

aizamia3 said...

alhamdulillah.. ;)

Perut OH Perut!!


Hmmm... Mood  tak berapa nak baiklaahhh.. Nak tahu sebab apa? sebab apabila senggugut datang, semua benda pun tak jadi. Apa pun tak boleh!! Sebelum ni, senggugut ni hanya datang setahun sekali je tau.. Tapi sekarang ni, hampir setiap bulan.. mesti nak datang.. aduyai! Sakit betul laaaaa... Kadang-kadang tu sampai rasa nak pengsan pun ada.Habis semua badan pun sakit-sakit jugaa...Selagi boleh tahan, memang saya akan tahan.. taknaklaa bertahan dengan ubat sahaja..Memang jarang sangat makan ubat pun. Melainkan dah tahap teruk sangat tuu, barulah telan jugaa..

p/s* Nasiblah En Hubby dalam keadaan tak sihat pun masih boleh tolong urut-urutkan saya lagi.. Aishh! Terima kasihlah En Hubby...

19 comments:

Hanis MY said...

siannya senggugut...kena rehat byk2 k...

Farah Shamsudin said...

Hanis: Tuelaaaa.. nak rest pn serba salahh dear..

Rtp Farra Arisha said...

senggugut memang sakit. moga2 cepat sembuh ya :)

rara pinkmafia said...

tu lah dorg kata,kalau senggugut ni mmg teruk.nasib rara tak penah senggugut terok.

teratai said...

memang menyakitkan...penah kena masa muda2 dulu,sekarang ni sakit pingganglah pulak..itulah tanda dah 'tua'.......

Anonymous said...

akak masa anak dara sakit gak senggugut..pastu da kawen pom msih sakit.

hak xsakitnya slps bersalin..hilang yg sakit amat tu..skrg ada gak sakit..tapi ngilu2 aje..terutama sblum peod dan masa subur..huhu

akak pom mood swing2 ni..menunggu hari cik peod dtg..kalu xdtg???..mek sarah dpt adik la..

kak sarahnjwan

Redbloodsnow said...

azab giler kan bila kena sengugut :( benci...kesian kita kan...huhu

Farah Shamsudin said...

Farra: tulaa.. memang sakit..

Rara: Zaman anak dara dl, xd terok sangat dik.. ni dah kawin pulakk..

Kak Teratai: tuelaa kak.. kalau boleh saya taknaklaa senggugut ni dtg..

Kak Sarah: Maknanya saya kena mengandung dulula kan..

Zie syg: memang azab! satu benda pun susah tau nak buatt..

PinKy MoMMa said...

farah...amalla makan vco..insyaAllah..sbb kite pun dulu camtu tau..

tapi skrg dah tak de sengugut..kalau kena smpai kuar peluh sejuk tu yang..aihh skt sgt..

aizamia3 said...

itulah kelebihan seorang perempuan yang lelaki takde.. dalam sebulan pasti akan ada cuti..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

farah..akak x tahulah pad ni berkesan utk sembuhkan senggugut ke x..tp akak pakai alhamdulillah senggugut baik..cer farah tgk kat pages akak ni

FC Bio Sanitary Pad

Farah Shamsudin said...

Pinky: memang sakit sangat dear..

Aizamia: memang inilah kelebihan kaum wanitaa...

Kak Rina: Memang farah pakai yang nii.. Siap menjadi ahli sekali..Tapi macam tu jugak rasanya,

zOeY zAu YaH said...

seksa kan kalau senggugut neh? tuam dgn botol berisi air panas pastu sapu myk angin byk2.

Puan Kutu said...

teruk ekk sengugut..sy time ank dara dulu jer kena.tu pun setahun sekali..

aTy _faRed~ said...

sepanjang umur datang bulan...pernah kene sekali jer senggugut yang maha hebat sakitnyer...!! memang tak tahan sampai nangis2... tu mase anak dare..alhamdulillah...hanye sekali..lepas tu ok dah...kalau ade pon hanye sakit perut sikit jer.. awak jangan makan masam2 salah satu care nak elakkan senggugut setiap kali datang bulan..:)

Farah Shamsudin said...

Zoey Zau Yah: tuelaa.. seksa woo..

Pn Kutu: memang terok.. tak tahan..

Aty: Ouch! yer ke?? erkk.. dahla farah kuat makan masam..

aizamia3 said...

how's ur day dear..?

Farah Shamsudin said...

aizamia: dah ok dah dearr..

aizamia3 said...

alhamdulillah.. ;)