Friday, 29 July 2011

Sangat Happening!!

Ouchh! Hari ni tak sempat nak update entri baru pada siang hari. Maka bila sebelah malamnya seumpama ada masa terluang sikit, bolehlah saya update kan..Semalam pada 28 Julai 2011, saya ke Stadium Nasional Bukit Jalil..  Seronok sangat nak tengok Malaysia VS Singapura! Sebenarnya niat untuk temani En Hubby. Kalau bab bola ni, memang serah kepada En Hubby. Memang fanatik sangat kot!

Kononnya nak bawa baju ke tempat kerja sebab nak terus sahaja ke Stadium, tapi setelah difikir semula, banyak barang yang nak kena bawa,maka saya & En Hubby ambil keputusan pulang dulu ke rumah untuk bersiap-siap.. Bila sampai sahaja di rumah.. apa lagi, macam lipas kudung nak bersiap. Yerlah kan, memang sudah sedia maklum kalau lambat sampai ke sana, memang takkan dapat tempat nak duduk lah.. Nasib saya & En hubby kesana dengan menaiki motor. Seperti yang dijangka jalan sangat sesakk ditambah lagi dengan jalan tutup pulakkk! fuhh! lega bila naik motor tu kan..

Sampai sahaja di sana, memang dah ramai sangat manusiaa...Saya dah jadi macam orang 'jakun'!perasaan takut pun ada sebab tengok ramai sangat manusia kann.. Alhamdulillah, memang saya & En Hubby dapat tempat, itu pun sebab ada kawan En Hubby yang sudah sampai terlebih dahulu.. Maka beliau sempat booking tempat duduk saya & En Hubby!saya & En Hubby di kawasan Green Gate!  Memang sangat seronok tambah teruja bila dapat tenok 'live' kat Stadium..Ditambah lagi bila nyanyi lagu Negaraku secara ramai-ramai! memang meremang bulu roma nii!! 


Tiket yang sudah dibeli oleh En Hubby..


Semangat tuu!


Sempat lagi posing..


ha!! tengok la mereka.. Tentera nii..


Penuh Stadiumm.


Tengok tuu!! Dia menari lagi atas pagar tuu..


haaaa... Nampak takkk??


Tu diaaa! Pemain Malaysia sudah keluarrr..


Ishhh! Singapura suka buat spoil! permainan jadi sangat slow!


Saya & En Hubby yang serba kuning..:)


Betapa lebarnyaa sayaaa... :(

p/s* Walaupun Malaysia tewas, tapi syabas kerana bermain dengan penuh semangat! Sudah sehabis baik dahh! Semua gambar ini dicapture dengan Nikon D90..

19 comments:

missina said...

wahhh bestnye leh tgk live,,,sy tkt nak gi stadium klu takde org lelaki yg teman kan,,serammm,,,tp memg happening,,,diorg main pun best gak kan,,,

Far8 budak baik said...

pehhh akak..NF pun penah rasa...
naik moto pi stadium..
bab klo naik kete..
mmg tak sampai lahh kn..
hahahaha...
kene gi awal kn...
bab takde tmpt..
nasib kene book dpt tgk dari dekat...
stylahhh..mmg best..time gol tu..yg kat kenal pun berpas pas tgn kn..mcm kenal je...aha..

alyyani said...

betul2. part nyanyi lagu negaraku tu mmg meremang!

Puan Kutu said...

wah best..lama dh tak pegi stadium..nice pic..:)

zOeY zAu YaH said...

best lah kak..ramai2 tu semua semangat kan

Farah Shamsudin said...

missina: memang takut kalau takde kaum lelaki ni.. ni pun sbb en hubby ada..

Far8: itulaa.. betul tuu.. hahahaa..

alyyani: itulah kann.. semangat tuu.

Pn Kutu: hehehe..lepas ni kalau ada lagi, mmg saya nak gi stadium je kak.. seronok..

Zoey: memang best dearr.. semangat habis!

teratai said...

best tu dpt tengok live,pengalaman manis tu!

OKED chokelat said...

waaaaaaaaaaaaaaa..seonok nye..kite tgk depan tb jek....huhuhu

Farah Shamsudin said...

Kak Teratai: huhu.. memang manis la sangat kak..hehehe..

Oked: depan tb pun ok je dik.. boleh tgk penuh2 kan?

Far8 budak baik said...

sonok dapat pi stadium..
sampai lupe nk update hari ni kn.
haha =p

cik jatt said...

bestnya farah dapat tgk kat stadium. bila tgk kat stadium ni, semangat dia mesti lebih sikit kan. sebab ramai orang kut, then semua pun memang tgh semangat giler:)

Hanis MY said...

seronoknya tgk live! comel gambar last tu...sweet! apapun mlaysia dah cuba yang terbaik!

rara pinkmafia said...

kalau kita menang mesti ag besh kan sis.mesti ag gempak giler.

zOeY zAu YaH said...

semangat malaysia lah kata haha

NOOR FATIN said...

ala bestnya dapat pergi stadium!! hehehe. saya xpenah lagi tgk secara live. tgk kat tv pn xlarat nak menjerit :P

sarah-najwan said...

bestnya dpt tgk live...
akak baru dtg ni..tapi msia kalah dr segi agregat..xpe la..next time cuba lagi

aizamia3 said...

seronok dapat tengok live.. ;)

Redbloodsnow said...

Ek eh...lawanya diaaaa. suke tgk cara farah bershawl tu taw :) cantik!

Mama Likha said...

wpun kalah, msia kalah bergaya.. bukan mcm spore... menang pun tp macam bapukkk bergolek tgh pdg tgu strecther dtg.. kan!!! :)

Sangat Happening!!

Ouchh! Hari ni tak sempat nak update entri baru pada siang hari. Maka bila sebelah malamnya seumpama ada masa terluang sikit, bolehlah saya update kan..Semalam pada 28 Julai 2011, saya ke Stadium Nasional Bukit Jalil..  Seronok sangat nak tengok Malaysia VS Singapura! Sebenarnya niat untuk temani En Hubby. Kalau bab bola ni, memang serah kepada En Hubby. Memang fanatik sangat kot!

Kononnya nak bawa baju ke tempat kerja sebab nak terus sahaja ke Stadium, tapi setelah difikir semula, banyak barang yang nak kena bawa,maka saya & En Hubby ambil keputusan pulang dulu ke rumah untuk bersiap-siap.. Bila sampai sahaja di rumah.. apa lagi, macam lipas kudung nak bersiap. Yerlah kan, memang sudah sedia maklum kalau lambat sampai ke sana, memang takkan dapat tempat nak duduk lah.. Nasib saya & En hubby kesana dengan menaiki motor. Seperti yang dijangka jalan sangat sesakk ditambah lagi dengan jalan tutup pulakkk! fuhh! lega bila naik motor tu kan..

Sampai sahaja di sana, memang dah ramai sangat manusiaa...Saya dah jadi macam orang 'jakun'!perasaan takut pun ada sebab tengok ramai sangat manusia kann.. Alhamdulillah, memang saya & En Hubby dapat tempat, itu pun sebab ada kawan En Hubby yang sudah sampai terlebih dahulu.. Maka beliau sempat booking tempat duduk saya & En Hubby!saya & En Hubby di kawasan Green Gate!  Memang sangat seronok tambah teruja bila dapat tenok 'live' kat Stadium..Ditambah lagi bila nyanyi lagu Negaraku secara ramai-ramai! memang meremang bulu roma nii!! 


Tiket yang sudah dibeli oleh En Hubby..


Semangat tuu!


Sempat lagi posing..


ha!! tengok la mereka.. Tentera nii..


Penuh Stadiumm.


Tengok tuu!! Dia menari lagi atas pagar tuu..


haaaa... Nampak takkk??


Tu diaaa! Pemain Malaysia sudah keluarrr..


Ishhh! Singapura suka buat spoil! permainan jadi sangat slow!


Saya & En Hubby yang serba kuning..:)


Betapa lebarnyaa sayaaa... :(

p/s* Walaupun Malaysia tewas, tapi syabas kerana bermain dengan penuh semangat! Sudah sehabis baik dahh! Semua gambar ini dicapture dengan Nikon D90..

19 comments:

missina said...

wahhh bestnye leh tgk live,,,sy tkt nak gi stadium klu takde org lelaki yg teman kan,,serammm,,,tp memg happening,,,diorg main pun best gak kan,,,

Far8 budak baik said...

pehhh akak..NF pun penah rasa...
naik moto pi stadium..
bab klo naik kete..
mmg tak sampai lahh kn..
hahahaha...
kene gi awal kn...
bab takde tmpt..
nasib kene book dpt tgk dari dekat...
stylahhh..mmg best..time gol tu..yg kat kenal pun berpas pas tgn kn..mcm kenal je...aha..

alyyani said...

betul2. part nyanyi lagu negaraku tu mmg meremang!

Puan Kutu said...

wah best..lama dh tak pegi stadium..nice pic..:)

zOeY zAu YaH said...

best lah kak..ramai2 tu semua semangat kan

Farah Shamsudin said...

missina: memang takut kalau takde kaum lelaki ni.. ni pun sbb en hubby ada..

Far8: itulaa.. betul tuu.. hahahaa..

alyyani: itulah kann.. semangat tuu.

Pn Kutu: hehehe..lepas ni kalau ada lagi, mmg saya nak gi stadium je kak.. seronok..

Zoey: memang best dearr.. semangat habis!

teratai said...

best tu dpt tengok live,pengalaman manis tu!

OKED chokelat said...

waaaaaaaaaaaaaaa..seonok nye..kite tgk depan tb jek....huhuhu

Farah Shamsudin said...

Kak Teratai: huhu.. memang manis la sangat kak..hehehe..

Oked: depan tb pun ok je dik.. boleh tgk penuh2 kan?

Far8 budak baik said...

sonok dapat pi stadium..
sampai lupe nk update hari ni kn.
haha =p

cik jatt said...

bestnya farah dapat tgk kat stadium. bila tgk kat stadium ni, semangat dia mesti lebih sikit kan. sebab ramai orang kut, then semua pun memang tgh semangat giler:)

Hanis MY said...

seronoknya tgk live! comel gambar last tu...sweet! apapun mlaysia dah cuba yang terbaik!

rara pinkmafia said...

kalau kita menang mesti ag besh kan sis.mesti ag gempak giler.

zOeY zAu YaH said...

semangat malaysia lah kata haha

NOOR FATIN said...

ala bestnya dapat pergi stadium!! hehehe. saya xpenah lagi tgk secara live. tgk kat tv pn xlarat nak menjerit :P

sarah-najwan said...

bestnya dpt tgk live...
akak baru dtg ni..tapi msia kalah dr segi agregat..xpe la..next time cuba lagi

aizamia3 said...

seronok dapat tengok live.. ;)

Redbloodsnow said...

Ek eh...lawanya diaaaa. suke tgk cara farah bershawl tu taw :) cantik!

Mama Likha said...

wpun kalah, msia kalah bergaya.. bukan mcm spore... menang pun tp macam bapukkk bergolek tgh pdg tgu strecther dtg.. kan!!! :)