Sunday, 10 July 2011

Baru Nak Belajar..










Haa!!Nampak tak gambar tuu? Sebenarnyee.. saya ni baru nak belajar pakai shawl/pashmina tau. Orang lain pun dah lama pakai.. dah 'terror' kan.. Saya pula, baru terhegeh-hegeh nak belajar.. Bukan apa, selama ni rasa macam selesa menggunakan tudung ala 'bibik'..Senang dan cepat kan? Tapi bila tengok adik perempuan saya cantik sangat bila pakai shawl/pashmina ni, saya pun terasa nak mencuba lahh,,

Saya pun baru la mencuba pakai nii..walaupun tak berapa kemas dan sempurna macam orang lain, saya tak kisahlah. Yang penting saya ada niat untuk mencuba..:) Rasa macam best pula bila pakai shawl/pashmina ni..Lepas ni bolehlah pakai lagi..:)


29 comments:

@e_da said...

mcm2 style gaya sekrg kan.. antara nak ngan tak je mencubanya

PinKy MoMMa said...

wiiii sgt comel ;)
ni pun tgk mcm dah xpert je hehehe
kite lagi simple..lilit biasa je ;)

aTy _faRed~ said...

saye pon suke pakai shwal sekarang... lagi senang n cantik rasenyer..;)

Farah Shamsudin said...

eda: itula kan.. macam2 gaya..

Pinky: eh! mana expert dear.. blaja dari adik je..

Aty: kan dear? rasa cam trendy pulak..

nOura~~~ said...

hihi...cantik ler farah!!! akk pun sdg blajar nk mencuba pakai tp baru pakai 5minit dh terbarai...c kecik ni tarik....hukhuk...

Anonymous said...

akak pom cam teringin tapi bila try pkai dan amik gmbr..alohaiiii..xcun melecun mcm biasa la farah..huk huk..hahahaha

kaksarahnajwna

Tina Othman said...

farah kena buat tutor ni, ajar kami semua cara pakai shawl mcm farah pakai =)

Farah Shamsudin said...

kak noura: uhuk! batuk kejap.. ala akak ni, jangan puji lebih.. nanti koyak tau!

kak sarah: hehehe.. farah dulu memula pakai pun tak cun melecun, tapi bila dah slalu pakai ni haa... okla kot.. hehehe

Farah Shamsudin said...

tina: alamak! takkan kena buat pula? malulah.. bukan ape pn..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

farah..akak teringin nk pakai shwal mcm gini..kenapa x buat tutorial sekali..akak asyik telek² dari jauh kalau nmpk org pakai..

edit cepat entri ni..mahu tutorial sekali ;D

Hanis MY said...

cun cun! nanti leh wat tutorial pakai shawl... nak beljar

Farah Shamsudin said...

kak rina: adess! akak! malulah saya nak buat tutorial ni.. bukan bagus pn..

Hanis: aduyai.. malulah..

Aku Ibu Muda said...

comel lah farah pakai gini :)

wani kena simpan jauh2 shawl skang ni...nanti anak bujang tu dok tarik2...huhu

Farah Shamsudin said...

AIM: thanx dearr..
yerlah, kalau ada anak kecil memang susah sikit nak pakaikan..

Cik Eka said...

cantik ler kak...akak beli kat mana shawl kaler hijau tu..cantiklahhhh

cik najihah said...

cantik lah kak..
sesuai ngan akak..
eh kalau nak beli pashmina ke shawl ke inner murah2 bagitau je fara ..
jual murah je kat

http://shawlnajihah.blogspot.com

aizamia3 said...

samalah.. ai pun baru nak berjinak2 dengan selendang bagai ni.. takdelah teruja tapi teringin nak cuba.. ;)

ct N honey said...

klu saya pakai,..alamat entah bilalah dpt gi keluar..nak uruskan anak lagi,nak pakai tudung cam ni lagi..senang pakai tudung sarung aje,kdang2 teringin gak nak pakai cam ni..tunggulah anak dah besar nanti.

marinahunny said...

tak cuba tak tau kan. bila dh cuba best pulak..hehehe

yuyueyuliana said...

comel nye dye. :)

Farah Shamsudin said...

Eka: pashmina kaler hijau tu beli kat Uptown Danau KOta je dearr..:)

Najihah: tuelaa.. ade tgk2 juga.. nanti akak nak beli akak inform ye..

aizamia: hehehe.. saya pulak sangat teruja..

Ct Honey:takpe.. tunggu anak besar sikit.. ok kot.. tapikan ada kawan, anak kecil pn dia macam selesa pakai..

Marina:tuela.. tak cuba tak tau..

yuyue: huhu.. thanx dearrie..

MamaEma said...

bagus juga kalau buat entri..

teeringin nak pakai tapi takut tak sesuai dengan muka..uhuk..

memang pakai yang cam bibik ni saja...

halila Ibrahim said...

ooo.. pakai shawl kita kena banyak guna pin jarum peniti kan .. main cucuk aje kan ... tapi akak tengok oarang pakai cantik la..nak try takut muka tak sesuai

Farah Shamsudin said...

MamaEma: memula tu memang nampak macam tak sesuai je.. tapi bila dah pakai rasa ok pulak..:)

Kaka Halila: sikit je jarum peniti.. pn pun kalau nak pakai, bolela pakai..

Puan Kutu said...

itulah..sy bla pkai shawl automatik terasa comel kan walaupun mmg tak comel.haha..sy klu dtg kerajinan terlamapu br pkai shawl.klu tak syria la jawabnya..:)

Farah Shamsudin said...

Pn Kutu: tuelaa.. perasan je kan.. hehehe...

bkn fasha sandha said...

sy dah follow...jom follow blog sy pulak

Cute MuM said...

cantik.. tapi cute mum takleh nak pakai camnie.. habis dania tarik..

Farah Shamsudin said...

CM: takpe.. tunggu dania besar sikit ye dear.

Baru Nak Belajar..










Haa!!Nampak tak gambar tuu? Sebenarnyee.. saya ni baru nak belajar pakai shawl/pashmina tau. Orang lain pun dah lama pakai.. dah 'terror' kan.. Saya pula, baru terhegeh-hegeh nak belajar.. Bukan apa, selama ni rasa macam selesa menggunakan tudung ala 'bibik'..Senang dan cepat kan? Tapi bila tengok adik perempuan saya cantik sangat bila pakai shawl/pashmina ni, saya pun terasa nak mencuba lahh,,

Saya pun baru la mencuba pakai nii..walaupun tak berapa kemas dan sempurna macam orang lain, saya tak kisahlah. Yang penting saya ada niat untuk mencuba..:) Rasa macam best pula bila pakai shawl/pashmina ni..Lepas ni bolehlah pakai lagi..:)


29 comments:

@e_da said...

mcm2 style gaya sekrg kan.. antara nak ngan tak je mencubanya

PinKy MoMMa said...

wiiii sgt comel ;)
ni pun tgk mcm dah xpert je hehehe
kite lagi simple..lilit biasa je ;)

aTy _faRed~ said...

saye pon suke pakai shwal sekarang... lagi senang n cantik rasenyer..;)

Farah Shamsudin said...

eda: itula kan.. macam2 gaya..

Pinky: eh! mana expert dear.. blaja dari adik je..

Aty: kan dear? rasa cam trendy pulak..

nOura~~~ said...

hihi...cantik ler farah!!! akk pun sdg blajar nk mencuba pakai tp baru pakai 5minit dh terbarai...c kecik ni tarik....hukhuk...

Anonymous said...

akak pom cam teringin tapi bila try pkai dan amik gmbr..alohaiiii..xcun melecun mcm biasa la farah..huk huk..hahahaha

kaksarahnajwna

Tina Othman said...

farah kena buat tutor ni, ajar kami semua cara pakai shawl mcm farah pakai =)

Farah Shamsudin said...

kak noura: uhuk! batuk kejap.. ala akak ni, jangan puji lebih.. nanti koyak tau!

kak sarah: hehehe.. farah dulu memula pakai pun tak cun melecun, tapi bila dah slalu pakai ni haa... okla kot.. hehehe

Farah Shamsudin said...

tina: alamak! takkan kena buat pula? malulah.. bukan ape pn..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

farah..akak teringin nk pakai shwal mcm gini..kenapa x buat tutorial sekali..akak asyik telek² dari jauh kalau nmpk org pakai..

edit cepat entri ni..mahu tutorial sekali ;D

Hanis MY said...

cun cun! nanti leh wat tutorial pakai shawl... nak beljar

Farah Shamsudin said...

kak rina: adess! akak! malulah saya nak buat tutorial ni.. bukan bagus pn..

Hanis: aduyai.. malulah..

Aku Ibu Muda said...

comel lah farah pakai gini :)

wani kena simpan jauh2 shawl skang ni...nanti anak bujang tu dok tarik2...huhu

Farah Shamsudin said...

AIM: thanx dearr..
yerlah, kalau ada anak kecil memang susah sikit nak pakaikan..

Cik Eka said...

cantik ler kak...akak beli kat mana shawl kaler hijau tu..cantiklahhhh

cik najihah said...

cantik lah kak..
sesuai ngan akak..
eh kalau nak beli pashmina ke shawl ke inner murah2 bagitau je fara ..
jual murah je kat

http://shawlnajihah.blogspot.com

aizamia3 said...

samalah.. ai pun baru nak berjinak2 dengan selendang bagai ni.. takdelah teruja tapi teringin nak cuba.. ;)

ct N honey said...

klu saya pakai,..alamat entah bilalah dpt gi keluar..nak uruskan anak lagi,nak pakai tudung cam ni lagi..senang pakai tudung sarung aje,kdang2 teringin gak nak pakai cam ni..tunggulah anak dah besar nanti.

marinahunny said...

tak cuba tak tau kan. bila dh cuba best pulak..hehehe

yuyueyuliana said...

comel nye dye. :)

Farah Shamsudin said...

Eka: pashmina kaler hijau tu beli kat Uptown Danau KOta je dearr..:)

Najihah: tuelaa.. ade tgk2 juga.. nanti akak nak beli akak inform ye..

aizamia: hehehe.. saya pulak sangat teruja..

Ct Honey:takpe.. tunggu anak besar sikit.. ok kot.. tapikan ada kawan, anak kecil pn dia macam selesa pakai..

Marina:tuela.. tak cuba tak tau..

yuyue: huhu.. thanx dearrie..

MamaEma said...

bagus juga kalau buat entri..

teeringin nak pakai tapi takut tak sesuai dengan muka..uhuk..

memang pakai yang cam bibik ni saja...

halila Ibrahim said...

ooo.. pakai shawl kita kena banyak guna pin jarum peniti kan .. main cucuk aje kan ... tapi akak tengok oarang pakai cantik la..nak try takut muka tak sesuai

Farah Shamsudin said...

MamaEma: memula tu memang nampak macam tak sesuai je.. tapi bila dah pakai rasa ok pulak..:)

Kaka Halila: sikit je jarum peniti.. pn pun kalau nak pakai, bolela pakai..

Puan Kutu said...

itulah..sy bla pkai shawl automatik terasa comel kan walaupun mmg tak comel.haha..sy klu dtg kerajinan terlamapu br pkai shawl.klu tak syria la jawabnya..:)

Farah Shamsudin said...

Pn Kutu: tuelaa.. perasan je kan.. hehehe...

bkn fasha sandha said...

sy dah follow...jom follow blog sy pulak

Cute MuM said...

cantik.. tapi cute mum takleh nak pakai camnie.. habis dania tarik..

Farah Shamsudin said...

CM: takpe.. tunggu dania besar sikit ye dear.