Tuesday, 19 July 2011

Gila Nasi nii!


Sedap sangat eh!

Kawan-kawan, nampak tak gambar di atas tuu? Nak tahu tak sekarang ni saya tengah gila nak makan nasi dagang ni! Saya bukanlah kelahiran sebelah Timur, tapi saya suka sangat nasi ni. Saya mula suka makan sejak ada seorang kakak di pejabat, yang 'offer' saya.. Saya tak pernah makan sebelum ni. Tapi bila dah rasa tu, ouchh! sangat mebeles!! Sejak itu, saya sibuk mencari nasi dagang ni. Nasiblah En Hubby tau dimana ada jual nasi dagang sebelah pagi.. Oleh itu, setiap minggu kalau sempat, mesti sekali saya nakkan nasi dagang..


p/s* Terima kasih pada En Hubby yang selalu bawa saya makan nasi dagang nii.. Puas hatilahh dapat makan!

22 comments:

Asyifa Mustaffa said...

kannn..mmg sedap..kalau kuah nya tu bes...mmg sdap la sngt2....sy pun suka...walaupun bukan orng pantai timur gak.....

Ibu Darwisy said...

akceli x penah makan nasi dagang ni farah, tapi last week jiran sebelah rumah bagi..best jugak rasenye..

Aku Ibu Muda said...

wani org pantai timur...tp kalo nasi dagang ni kureng sikit...hihi

risa said...

memang sedap sangat
akak pon suke..alahai dah le kena skip nasik

F.A.R.A.H. deeb said...

Kat pasar malam Sri Gombak hari Isnin sini ade makcik pakai tudung labuh jual mmg kaw. Bukan nasi dagang je, nasi kerabu, laksam dan lain2 dia jual sumenya sedap. Biasenya dia baru psg meja org beratur dh penuh meja dia dah huhuuu...

oshin-jamel said...

sedap =)

Tina Othman said...

dulu2 tak makan sebab penah makan pening kepala, tapi skrg ni dah layan dah, klu kat terengganu dorang hidang dgn sardin, pun sedap jugak

aizamia3 said...

ai pulak suka nasi kerabu.. dulu tak pandai makan tapi sejak mengandung sulung teringin nak makan, sampai sekarang jadi suka.. ;)

nasi dagang pun not bad tapi lebih suka nasi kerabu..

Farah Shamsudin said...

Asyifa: itulaaa.. memula tak makan konon lahh.. sekali rasa, ambik kau! sedap gile!

Ibu Darwisy: Best kan??

AIM: yer ke wani?

Kak Risa: memang sedap kak.. akak kena skip ekk?

Farah Deeb: Orang Sri Gombak ke? Laaa.. sama area la kite.. adakah makcik tu niaga depan apam balik??

Oshin: Sedaaapp kan??

Tina: dengan sardin ekk? nanti kena try juga ni..

Aizamia:farah plak tak pandai makan nasi kerabu..

Mama Likha said...

ohhh ni hidangan wajib pagi raya ni.... tk kira rmh mil or rmh parents sendiri. tkde nasi dagang, tk lengkap hari raya :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

kengkadang mkn juga nih..nasi kerabu farah suka x?

Cute MuM said...

sedap2..
memang sedap..
huh..

Hanis MY said...

i likeee nasi dagang!

Hanim Mahali said...

Nasi Dagang memang sedap... Hee

Farah Shamsudin said...

Mama Likha: waa.. nanti buatkan time raya rumah awak boleh x dear?

Kak Rina: Nasi Kerabu farah tak pandai makan kak.. nanti cuba juge laa..

CM:memang sedapkannn..

Hanis: waaa.. kita sama laaa..

Hanim: hehehe.. memang sedap hingga menjilat kuku!

MamaEma said...

tak dinafikan nasi dagang ini kegemaran saya juga..kalau raya memang wajib akan ada nasi dagang ni

Anonymous said...

akak pom likes sgt2..nk2 buatan pure oghe klate..hik hik..

kak sarahnjwn

Nour Akmal said...

pnh mkn kat ganu..
tp tak bpe gemar kot..
sbb ade ikan tongkol..huhu

Farah Shamsudin said...

MamaEma: Lepas ni raya nak g rumah laa.. leh makan nasi dagang..

Kak Sarah: hehehe.. samalah kita akak..

Akmal: waa.. tak suka ikan tongkol? farah suka sangat!

missina said...

nyumnyumnyum,,,i likeeee!bg je ape2 mknan sume tk tolak,,,hehe

ct N honey said...

nasib baik senang nak dpt nasi ni,senang hubby nak cari

Farah Shamsudin said...

missina: yer ke?? hehgehe..

Ct: itulaaa.. kalau x, mau kempunan..

Gila Nasi nii!


Sedap sangat eh!

Kawan-kawan, nampak tak gambar di atas tuu? Nak tahu tak sekarang ni saya tengah gila nak makan nasi dagang ni! Saya bukanlah kelahiran sebelah Timur, tapi saya suka sangat nasi ni. Saya mula suka makan sejak ada seorang kakak di pejabat, yang 'offer' saya.. Saya tak pernah makan sebelum ni. Tapi bila dah rasa tu, ouchh! sangat mebeles!! Sejak itu, saya sibuk mencari nasi dagang ni. Nasiblah En Hubby tau dimana ada jual nasi dagang sebelah pagi.. Oleh itu, setiap minggu kalau sempat, mesti sekali saya nakkan nasi dagang..


p/s* Terima kasih pada En Hubby yang selalu bawa saya makan nasi dagang nii.. Puas hatilahh dapat makan!

22 comments:

Asyifa Mustaffa said...

kannn..mmg sedap..kalau kuah nya tu bes...mmg sdap la sngt2....sy pun suka...walaupun bukan orng pantai timur gak.....

Ibu Darwisy said...

akceli x penah makan nasi dagang ni farah, tapi last week jiran sebelah rumah bagi..best jugak rasenye..

Aku Ibu Muda said...

wani org pantai timur...tp kalo nasi dagang ni kureng sikit...hihi

risa said...

memang sedap sangat
akak pon suke..alahai dah le kena skip nasik

F.A.R.A.H. deeb said...

Kat pasar malam Sri Gombak hari Isnin sini ade makcik pakai tudung labuh jual mmg kaw. Bukan nasi dagang je, nasi kerabu, laksam dan lain2 dia jual sumenya sedap. Biasenya dia baru psg meja org beratur dh penuh meja dia dah huhuuu...

oshin-jamel said...

sedap =)

Tina Othman said...

dulu2 tak makan sebab penah makan pening kepala, tapi skrg ni dah layan dah, klu kat terengganu dorang hidang dgn sardin, pun sedap jugak

aizamia3 said...

ai pulak suka nasi kerabu.. dulu tak pandai makan tapi sejak mengandung sulung teringin nak makan, sampai sekarang jadi suka.. ;)

nasi dagang pun not bad tapi lebih suka nasi kerabu..

Farah Shamsudin said...

Asyifa: itulaaa.. memula tak makan konon lahh.. sekali rasa, ambik kau! sedap gile!

Ibu Darwisy: Best kan??

AIM: yer ke wani?

Kak Risa: memang sedap kak.. akak kena skip ekk?

Farah Deeb: Orang Sri Gombak ke? Laaa.. sama area la kite.. adakah makcik tu niaga depan apam balik??

Oshin: Sedaaapp kan??

Tina: dengan sardin ekk? nanti kena try juga ni..

Aizamia:farah plak tak pandai makan nasi kerabu..

Mama Likha said...

ohhh ni hidangan wajib pagi raya ni.... tk kira rmh mil or rmh parents sendiri. tkde nasi dagang, tk lengkap hari raya :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

kengkadang mkn juga nih..nasi kerabu farah suka x?

Cute MuM said...

sedap2..
memang sedap..
huh..

Hanis MY said...

i likeee nasi dagang!

Hanim Mahali said...

Nasi Dagang memang sedap... Hee

Farah Shamsudin said...

Mama Likha: waa.. nanti buatkan time raya rumah awak boleh x dear?

Kak Rina: Nasi Kerabu farah tak pandai makan kak.. nanti cuba juge laa..

CM:memang sedapkannn..

Hanis: waaa.. kita sama laaa..

Hanim: hehehe.. memang sedap hingga menjilat kuku!

MamaEma said...

tak dinafikan nasi dagang ini kegemaran saya juga..kalau raya memang wajib akan ada nasi dagang ni

Anonymous said...

akak pom likes sgt2..nk2 buatan pure oghe klate..hik hik..

kak sarahnjwn

Nour Akmal said...

pnh mkn kat ganu..
tp tak bpe gemar kot..
sbb ade ikan tongkol..huhu

Farah Shamsudin said...

MamaEma: Lepas ni raya nak g rumah laa.. leh makan nasi dagang..

Kak Sarah: hehehe.. samalah kita akak..

Akmal: waa.. tak suka ikan tongkol? farah suka sangat!

missina said...

nyumnyumnyum,,,i likeeee!bg je ape2 mknan sume tk tolak,,,hehe

ct N honey said...

nasib baik senang nak dpt nasi ni,senang hubby nak cari

Farah Shamsudin said...

missina: yer ke?? hehgehe..

Ct: itulaaa.. kalau x, mau kempunan..