Wednesday, 4 May 2011

New Gadget?? Aww!!

New Gadget?? jangan tak percaya ye.. saya ni memang gila kalau ada gadget yang baru. mesti teringin je nak pakai. Tapi bukan semua tau! gadget yang terpilih je..Sebenarnya nafsu ni haaa! tak diajar.. cepat je nak bertukar pada yang baru. memang nak kena babap nafsu ni!! Sebelum ni saya guna Iphone4.. adalah 8 bulan saya pakai. Iphone tu En Hubby beli sempena "birthday" saya yang lepas.. memang seronok sangat waktu tu. Mana taknya, saya dapat hp tu sebelum hp tu "launching" lagi kat Malaysia ni. En Hubby beli dua. Satu untuk saya & satu untuknya! Konon nak sama lah kan. Memang tidak dinafikan, Iphone da best! Saya pun selesa sangat pakai Iphone.. tiada rasa macam nak tukar pun.. Ingatkan nak pakai lama lah.. sebab dah rasa best sangat. TAPI, rupanya TIDAKKK!!

hishh!! apalah nak jadi dengan saya ni kan. Itulah akibatnya bila selalu mengadap tv.. tak habis-habis saya tengok satu iklan ni.. nak tau iklan apa?? Digi-HTC Incredible S! Oleh kerana iklannya memang mantap, tak pasal-pasal saya pun dah tergoda dengan hp HTC ni! tak pernah bermimpi pun nak memiliki HTC! Bak kata oranglah kan, bila dah selalu sangat tengok iklan tu, hati saya ni pun memberontak nak juga HTC tu. erm.. terus saya nyatakan pada En Hubby, nasiblah En Hubby tak banyak ragam. Akhirnya, saya dapat juga memilikinya! yeayyy!! Saya sangat suka. Maka, saya pun "let go" la Iphone4 tuuu.. Berakhirlah sudah perjalanan hidup saya bersama Iphone4.. Kini bermula episod baru bersama HTC.. Memula tu, memang pelik nak guna HTC, sebab baru kan.. Tapi alhamdulillah, kini saya dah seronok guna HTC.. Memang tidak dapat disangkal lagi tentang kehebatannya..:) kepada sesiapa yang menggunakannya baru tahu betapa bestnya  HTC Incredible S ini...



Yg warna pink tu saya punye.. tapi dah "let Go" gudbye Iphone..



Kini saya sudah memilikinya.. dalam pertengahan bulan April 2011..



Kononnya dapat gadget baru ni hadiah anniversary lah. Tapi tak jugak!! Anniversary dapat lagi.. Aww!!

p/s*Terima kasih berbillion untuk En Hubby kerana merealisasikan kehendak saya ini..:)


17 comments:

Mama Kyra said...

bln ni sape pnya besday.dia plak pau kt en suami ye..hehe..bestla farah..

azi nur said...

perghhh......pinjam..hehe

besnye bersuami..hehe

Farah Shamsudin said...

fara punye besday bulan Sept Mama Kyra.. lambat lagik..

Azi: hehhee.. best kalau En Hubby tak banyak ragam je..

nelly said...

smart oo !!!

Ummiakid @ lily said...

suka tgk org pakai hp touch screen tapi kita x suka...cm susah sgt nak olahkan...hb pakai sony X10 so npk mcm susah nak guna...leceh...
tapi mcm nak...mcm tak nak...heehee

Farah Shamsudin said...

nelly: tuela kan..saya suka!

Ummi: memula saya pun rase susah.. mcm tak frenly je..pastu bila pakai iphone, baru rase best.. ni dah pakai htc, dah biaselah.. tp macam biase, bila nak typing tu leceh sikitt..

alyyani said...

kita baru nak pakai iphone, awak dah boring pakai iphone. mmg advance tang gadget ni. bestlah hubby presentkan smartphone :)

Farah Shamsudin said...

Yani: bukanlah boring mana pakai Iphone tu.. Tapi dah tergoda dengan HTC ni haa.. Kalau awak pakai Iphone, bestlah.. mantap juge..:)

tuela kan.. bila dapat hadiah tu, seronok dalam hati.. ala, En Hubby memang tahu saya seronok.. hahahaa...Tapi bukan kerana dia suka bagi saya hadiah saya ♥ dia, saya ♥ dia sebab diri dia..:)

Mummy Irish@honey said...

wahhh!bestnyeeeeeeeee....pinjam 1 minggu bleh! ekekekekek

Tina Othman said...

awwwwwww..tak minat gadget hehehe sebab tak reti nak guna klu canggih sangat..ada hentak2 kaki tak masa mintak tu???

kakchik@ella said...

Kakak KC pun pakai HTC. dia kata bagus. sbnrnya betul2 ok ke?

najwa's said...

bestnyaa :)) jeles nih.

Farah Shamsudin said...

Mummy Irish: hehehe.. bulehhh.. kite tuka seminggu mau??

Tina: aww! fara minat sgt. takdela sampai hentak2 kaki tu..:P

kak chik: kalau htc lama tak pastila.. tapi htc incredible s ni mmg hot!!

Najwa: sila-sila jeles ekk..:P hehehe..

Cik Eka said...

wowww besnya.....hehehe

Cma Shiema said...

aww...bestnya...jeles**

Farah Shamsudin said...

Cik Eka & Shiema: thanx dearrie..")

Ezi Ezdiani said...

Farah, saya pakai iphone 3g jek.. tapi tu pun dah suka sgt ngn iphone ni.. macam2 interective edu di download utk baby saya. mmg best la! pasni nak sambar iphone 5 lak! =)

New Gadget?? Aww!!

New Gadget?? jangan tak percaya ye.. saya ni memang gila kalau ada gadget yang baru. mesti teringin je nak pakai. Tapi bukan semua tau! gadget yang terpilih je..Sebenarnya nafsu ni haaa! tak diajar.. cepat je nak bertukar pada yang baru. memang nak kena babap nafsu ni!! Sebelum ni saya guna Iphone4.. adalah 8 bulan saya pakai. Iphone tu En Hubby beli sempena "birthday" saya yang lepas.. memang seronok sangat waktu tu. Mana taknya, saya dapat hp tu sebelum hp tu "launching" lagi kat Malaysia ni. En Hubby beli dua. Satu untuk saya & satu untuknya! Konon nak sama lah kan. Memang tidak dinafikan, Iphone da best! Saya pun selesa sangat pakai Iphone.. tiada rasa macam nak tukar pun.. Ingatkan nak pakai lama lah.. sebab dah rasa best sangat. TAPI, rupanya TIDAKKK!!

hishh!! apalah nak jadi dengan saya ni kan. Itulah akibatnya bila selalu mengadap tv.. tak habis-habis saya tengok satu iklan ni.. nak tau iklan apa?? Digi-HTC Incredible S! Oleh kerana iklannya memang mantap, tak pasal-pasal saya pun dah tergoda dengan hp HTC ni! tak pernah bermimpi pun nak memiliki HTC! Bak kata oranglah kan, bila dah selalu sangat tengok iklan tu, hati saya ni pun memberontak nak juga HTC tu. erm.. terus saya nyatakan pada En Hubby, nasiblah En Hubby tak banyak ragam. Akhirnya, saya dapat juga memilikinya! yeayyy!! Saya sangat suka. Maka, saya pun "let go" la Iphone4 tuuu.. Berakhirlah sudah perjalanan hidup saya bersama Iphone4.. Kini bermula episod baru bersama HTC.. Memula tu, memang pelik nak guna HTC, sebab baru kan.. Tapi alhamdulillah, kini saya dah seronok guna HTC.. Memang tidak dapat disangkal lagi tentang kehebatannya..:) kepada sesiapa yang menggunakannya baru tahu betapa bestnya  HTC Incredible S ini...



Yg warna pink tu saya punye.. tapi dah "let Go" gudbye Iphone..



Kini saya sudah memilikinya.. dalam pertengahan bulan April 2011..



Kononnya dapat gadget baru ni hadiah anniversary lah. Tapi tak jugak!! Anniversary dapat lagi.. Aww!!

p/s*Terima kasih berbillion untuk En Hubby kerana merealisasikan kehendak saya ini..:)


17 comments:

Mama Kyra said...

bln ni sape pnya besday.dia plak pau kt en suami ye..hehe..bestla farah..

azi nur said...

perghhh......pinjam..hehe

besnye bersuami..hehe

Farah Shamsudin said...

fara punye besday bulan Sept Mama Kyra.. lambat lagik..

Azi: hehhee.. best kalau En Hubby tak banyak ragam je..

nelly said...

smart oo !!!

Ummiakid @ lily said...

suka tgk org pakai hp touch screen tapi kita x suka...cm susah sgt nak olahkan...hb pakai sony X10 so npk mcm susah nak guna...leceh...
tapi mcm nak...mcm tak nak...heehee

Farah Shamsudin said...

nelly: tuela kan..saya suka!

Ummi: memula saya pun rase susah.. mcm tak frenly je..pastu bila pakai iphone, baru rase best.. ni dah pakai htc, dah biaselah.. tp macam biase, bila nak typing tu leceh sikitt..

alyyani said...

kita baru nak pakai iphone, awak dah boring pakai iphone. mmg advance tang gadget ni. bestlah hubby presentkan smartphone :)

Farah Shamsudin said...

Yani: bukanlah boring mana pakai Iphone tu.. Tapi dah tergoda dengan HTC ni haa.. Kalau awak pakai Iphone, bestlah.. mantap juge..:)

tuela kan.. bila dapat hadiah tu, seronok dalam hati.. ala, En Hubby memang tahu saya seronok.. hahahaa...Tapi bukan kerana dia suka bagi saya hadiah saya ♥ dia, saya ♥ dia sebab diri dia..:)

Mummy Irish@honey said...

wahhh!bestnyeeeeeeeee....pinjam 1 minggu bleh! ekekekekek

Tina Othman said...

awwwwwww..tak minat gadget hehehe sebab tak reti nak guna klu canggih sangat..ada hentak2 kaki tak masa mintak tu???

kakchik@ella said...

Kakak KC pun pakai HTC. dia kata bagus. sbnrnya betul2 ok ke?

najwa's said...

bestnyaa :)) jeles nih.

Farah Shamsudin said...

Mummy Irish: hehehe.. bulehhh.. kite tuka seminggu mau??

Tina: aww! fara minat sgt. takdela sampai hentak2 kaki tu..:P

kak chik: kalau htc lama tak pastila.. tapi htc incredible s ni mmg hot!!

Najwa: sila-sila jeles ekk..:P hehehe..

Cik Eka said...

wowww besnya.....hehehe

Cma Shiema said...

aww...bestnya...jeles**

Farah Shamsudin said...

Cik Eka & Shiema: thanx dearrie..")

Ezi Ezdiani said...

Farah, saya pakai iphone 3g jek.. tapi tu pun dah suka sgt ngn iphone ni.. macam2 interective edu di download utk baby saya. mmg best la! pasni nak sambar iphone 5 lak! =)