Tuesday, 31 May 2011

Mandi Mandaaaaaa..I lIke!

Ini sepatutnya entri lama. Tapi oleh kerana gambar tak juga dapat-dapat, maka jadi lambatlah nak posting entri ni.. takpelah kan. Kejadian ini pada Hari Wesak.. Mak ada telefon En Hubby ajak saya dan En Hubby pergi berkelah.. tapi bukan dengan keluarga sahaja malah dengan besan mak..:) Saya tak kisahlah.Asalkan dapat mandi.. Kebetulan memang tiada plan nak kemana-mana pun! Seperti yang dijanjikan, Saya dan En Hubby pun berkumpul di rumah mak sementara tunggu kakak datang. Yang best tu pasangan adik pun datang.. So riuhla juga!!Banyak juga juadah yang dibawa oleh mak dan besannya..Abah pula memang tak ikut.. kalau dah dapat memancing tu, memang taknak ikut punya! Nak tahu Saya ke mana?? Saya ke Ulu Yam!! Punyalah lama tak datang situ. Memang teruja lah bila dapat mandi tuu... Berendam sampai tak ingat.. Habis kecut-kecut kulit dibuatnyaaa.

Bayangkan pagi memang lah tak sarapan. Tapi bila dapat berendam ni, terus tak lapar.. makan pun macam nak taknak aja.. hehehee.. Agaknya seronok sangat!! Tapi yang tak best tu, nak masuk situ memang dah kena bayar.. tu tak kisahla kan.. Patutnya sediakan air di bilik air!! masuk-masuk sahaja bilik air, konon-konon nak tukar baju, sekali air tiada la pulakkk!!Terus saya dan En Hubby tak jadi tukar baju..balik dalam keadaan basahhh..Nasib kerusi kereta tu leather.. Saya pulang pun dah petangggg... Memang best!


Tengoklah En Hubby tu! Apalah yang dibuat dengan kayu tuuuu..

Ni kakak & abg ipar.. Pasangan pengantin baru lagi.. Baru sebulan mendirikan rumahtangga..:)

Haaa!! Saya dan En Hubby..

p/s* Saya Enjoy!! Entah bila lagi dapat mandi manda macam ni lagi..

15 comments:

Apis said...

Cuba b tgk pic kita yg last skali tu.. Ada couple dok sbijik mcm kita kt blkg kita.. Ahaha.. Mcm tiru plak!

Farah Shamsudin said...

hahaha.. yerlaaa.. baru terperasan nii..:)

ieda said...

aloor bestnya dikk .. akak ari jumaat nie nak bawak anak2 ke sungai lembing :) mandi manda jugak ! lallalala

♥Mrs.Eady♥ said...

sekali sekala terjun mandi mcm ni mmg best giler! :)

MamaEma said...

dah lama tak pergi ke air terjun.... kat KL ni susahlah..balik kg tak sempat pula...lagipun takut nak mandi dah...khabarnya dah diracuni oleh air kencing tikus...

Farah Shamsudin said...

kak eida:memang best la kak.. lama sangat dah tak mandi macam ni..

Mrs Eady: memang dah lama tak datang sini.. tu yang best tuu.

MamaEma: ni pun kat Ulu Yam je.. memang sampai rumah baru terpikir kot2 diracuni air kencing tikuss..waktu mandi tu xdela pula teringat.. nasib takde jadi apa2..risau la juga..

risa said...

uihhhhhhhhhhhh dah lama tak mandi manda kat air terjun neh

PinKy MoMMa said...

nak ajak encit papa mandi berendam air sungai gak la huhu..sini panassss..

bestnyer! sejuk je kan ;)

Tina Othman said...

percaya tak, tiap kali nak balik kg mesti lalu sini, tapi tak penah teringin pun nak singgah hehehe

Dda Ly said...

alorr seronoknye farah, pgi piknik yee?? hehe

yg huda jahit tu, kain baju kurung budak² je farah..:) kecil²an, tp cukup la membz kan diri..:)

Farah Shamsudin said...

kak risa: kena pergi tu nanti..

pinky: memang sejukk woo.. best je..

Tina: yerke? tina duduk mana nie?

Dda: aar.. piknik.. ouch.. kain baju kurung.. rezeki kan.. alhamdulillah..

aizamia3 said...

bestnye..
saya lak dah beberapa kali ajak en. suami pergi mandi-manda tapi en. suami taknak - alasan munasabah takut dihanyut dek air deras tiba-tiba.. huhuhu.. bukan mandi kat port yang jarang mandi, tapi mandi kat port yang ramai orang mandi dan sesuai utk anak-anak kecik.. tapi belum dapat lampu hijau lagi.. huhuhu...

Farah Shamsudin said...

takpee.. nanti en hubby bagi green light la tuu.. best bila sesekali piknik ni..

Solihin Zubir said...

sy pernah pi 2 kali ja ulu yam.. heheh..

Farah Shamsudin said...

Solihin: yer ke? tak kisahla kemana pun kan.. yang pening keseronokkan piknik tu.

Mandi Mandaaaaaa..I lIke!

Ini sepatutnya entri lama. Tapi oleh kerana gambar tak juga dapat-dapat, maka jadi lambatlah nak posting entri ni.. takpelah kan. Kejadian ini pada Hari Wesak.. Mak ada telefon En Hubby ajak saya dan En Hubby pergi berkelah.. tapi bukan dengan keluarga sahaja malah dengan besan mak..:) Saya tak kisahlah.Asalkan dapat mandi.. Kebetulan memang tiada plan nak kemana-mana pun! Seperti yang dijanjikan, Saya dan En Hubby pun berkumpul di rumah mak sementara tunggu kakak datang. Yang best tu pasangan adik pun datang.. So riuhla juga!!Banyak juga juadah yang dibawa oleh mak dan besannya..Abah pula memang tak ikut.. kalau dah dapat memancing tu, memang taknak ikut punya! Nak tahu Saya ke mana?? Saya ke Ulu Yam!! Punyalah lama tak datang situ. Memang teruja lah bila dapat mandi tuu... Berendam sampai tak ingat.. Habis kecut-kecut kulit dibuatnyaaa.

Bayangkan pagi memang lah tak sarapan. Tapi bila dapat berendam ni, terus tak lapar.. makan pun macam nak taknak aja.. hehehee.. Agaknya seronok sangat!! Tapi yang tak best tu, nak masuk situ memang dah kena bayar.. tu tak kisahla kan.. Patutnya sediakan air di bilik air!! masuk-masuk sahaja bilik air, konon-konon nak tukar baju, sekali air tiada la pulakkk!!Terus saya dan En Hubby tak jadi tukar baju..balik dalam keadaan basahhh..Nasib kerusi kereta tu leather.. Saya pulang pun dah petangggg... Memang best!


Tengoklah En Hubby tu! Apalah yang dibuat dengan kayu tuuuu..

Ni kakak & abg ipar.. Pasangan pengantin baru lagi.. Baru sebulan mendirikan rumahtangga..:)

Haaa!! Saya dan En Hubby..

p/s* Saya Enjoy!! Entah bila lagi dapat mandi manda macam ni lagi..

15 comments:

Apis said...

Cuba b tgk pic kita yg last skali tu.. Ada couple dok sbijik mcm kita kt blkg kita.. Ahaha.. Mcm tiru plak!

Farah Shamsudin said...

hahaha.. yerlaaa.. baru terperasan nii..:)

ieda said...

aloor bestnya dikk .. akak ari jumaat nie nak bawak anak2 ke sungai lembing :) mandi manda jugak ! lallalala

♥Mrs.Eady♥ said...

sekali sekala terjun mandi mcm ni mmg best giler! :)

MamaEma said...

dah lama tak pergi ke air terjun.... kat KL ni susahlah..balik kg tak sempat pula...lagipun takut nak mandi dah...khabarnya dah diracuni oleh air kencing tikus...

Farah Shamsudin said...

kak eida:memang best la kak.. lama sangat dah tak mandi macam ni..

Mrs Eady: memang dah lama tak datang sini.. tu yang best tuu.

MamaEma: ni pun kat Ulu Yam je.. memang sampai rumah baru terpikir kot2 diracuni air kencing tikuss..waktu mandi tu xdela pula teringat.. nasib takde jadi apa2..risau la juga..

risa said...

uihhhhhhhhhhhh dah lama tak mandi manda kat air terjun neh

PinKy MoMMa said...

nak ajak encit papa mandi berendam air sungai gak la huhu..sini panassss..

bestnyer! sejuk je kan ;)

Tina Othman said...

percaya tak, tiap kali nak balik kg mesti lalu sini, tapi tak penah teringin pun nak singgah hehehe

Dda Ly said...

alorr seronoknye farah, pgi piknik yee?? hehe

yg huda jahit tu, kain baju kurung budak² je farah..:) kecil²an, tp cukup la membz kan diri..:)

Farah Shamsudin said...

kak risa: kena pergi tu nanti..

pinky: memang sejukk woo.. best je..

Tina: yerke? tina duduk mana nie?

Dda: aar.. piknik.. ouch.. kain baju kurung.. rezeki kan.. alhamdulillah..

aizamia3 said...

bestnye..
saya lak dah beberapa kali ajak en. suami pergi mandi-manda tapi en. suami taknak - alasan munasabah takut dihanyut dek air deras tiba-tiba.. huhuhu.. bukan mandi kat port yang jarang mandi, tapi mandi kat port yang ramai orang mandi dan sesuai utk anak-anak kecik.. tapi belum dapat lampu hijau lagi.. huhuhu...

Farah Shamsudin said...

takpee.. nanti en hubby bagi green light la tuu.. best bila sesekali piknik ni..

Solihin Zubir said...

sy pernah pi 2 kali ja ulu yam.. heheh..

Farah Shamsudin said...

Solihin: yer ke? tak kisahla kemana pun kan.. yang pening keseronokkan piknik tu.