Thursday, 5 May 2011

Kasut Cumil..


Cumil tak?

Kasut ni kasut lama..takdalah lama sangat. sebelum ber blog lagi tak silap. Cuma baru sekarang terperasan gambarya. tu yang baru nak update. Dari zaman anak dara, memang saya ni penggemar kasut. tak kisahlah "brand" apa pun.. asalkan cantik dimata, layan je.. Waktu anak dara, boleh beli ikut mata sendiri.. syok sendiri je kalau lawa, terus beli je. TAPI semenjak dah kawin ni, dah hidup berdua ni.. saya lebih suka tanya pendapat En Hubby. Agaknya sebab nak cantik pun depan En Hubby kan. Jadinya, apa sahaja yang saya pakai tidak kiralah dari segi berpakaian, dari hujung rambut sehingga hujung kaki adalah dari mata En Hubby. En Hubby kata lawa, maka lawa lah bagi saya..:) 

Yerlah kan, saya selesa dengan keadaan macam tu.. Suka tanya pendapat En Hubby. Lain orang lain gayanya kan.. Tapikan, kasut ni bukanlah saya yang beli. En Hubby yang belikan. Kasut ni dibeli di Jusco Wangsa Maju dengan harga RM 180 ( masih ingat lagi harganya tau! ) Memang niat nak beli kasut. Konon nak beli sendiri.. beriya lah cari kasut yang cantik dimata saya & En Hubby.. saya pulak jenis cerewet bab memilih ni. Tetiba En Hubby pilih kasut ni.. Katanya cantik, cumil je.. lagi cumil bila saiznya adalah saiz 4.. bukan senang tau nak cari saiz saya ni!! Nasib lah ada kan.. dengan tidak banyak cerita saya "testing" berkali-kali, saya terus je setujulah kasut ni.. Suka sangat dalam hati bila dapat kasut.. :) Walaupun rasanya dah banyak kali pakai kasut ni,( macam lah dah tiada kasut lain kan..) tapi, kasut ni memang tahan.. masih nampak baru lagi..Sampai sekarang pun saya masih memakainya.. Saya sangat menghargai pemberian En Hubby ni..


p/s* Saya sangat bersyukur kerana mendapat Hubby yang sangat memahami.. tahan dengan karenah saya ni..bukan semua hubby macam ni kan..bukan niat nak memuji En Hubby lebih-lebih, tapi itulah hakikatnya! Apapun, masing-masing ada kelebihan & kekurangan sendiri...Oleh itu "Sayangilah Suami Anda Sepenuh Hati, Terimalah Kelebihan & kekurangannya"

8 comments:

nelly said...

cantik ..untungnya ada yang sayang .hehehe

Cik Eka said...

saiz 4 jer?? alololo comel..kalo eka 9...hahahaha... tulah untung nya dpt hubby cmtu kan..

Farah Shamsudin said...

nelly: tuelakan.. untung..

Cik Eka: aar.. 4 je tau!! susah nak mencari size.. besarnye kaki eka.. hehehe

oshin-jamel said...

cumilllnyeee...cute bangat..heheh!

Mummy Irish@honey said...

mg comellllll!! tecikknyeee kakiiii..kalau kaki honey, kaki bagak! saiz 9..wakakakakakkakaka

Cma Shiema said...

mmg cumil..cma pon penggemar sandal ngan wedges..hehe..
mmg kita yg dah kawin ni berhias dan cantik dimata suami je tau..
i love my en hubby to..
:)

whitecappuccino said...

akak juga suka beli kasut/wedges.

Farah Shamsudin said...

Oshin: hahahaa.. size yg cumil kot??

Mummy Irish: hahhaa.. memang size 4.. susah tol nak dapat size bila nak raya nanti.. kena beli cpt..

Shiema: tuela kan.. fara apa yg En Hubby bagi, fara terima je..

sis white: samela kite kak..:)

Kasut Cumil..


Cumil tak?

Kasut ni kasut lama..takdalah lama sangat. sebelum ber blog lagi tak silap. Cuma baru sekarang terperasan gambarya. tu yang baru nak update. Dari zaman anak dara, memang saya ni penggemar kasut. tak kisahlah "brand" apa pun.. asalkan cantik dimata, layan je.. Waktu anak dara, boleh beli ikut mata sendiri.. syok sendiri je kalau lawa, terus beli je. TAPI semenjak dah kawin ni, dah hidup berdua ni.. saya lebih suka tanya pendapat En Hubby. Agaknya sebab nak cantik pun depan En Hubby kan. Jadinya, apa sahaja yang saya pakai tidak kiralah dari segi berpakaian, dari hujung rambut sehingga hujung kaki adalah dari mata En Hubby. En Hubby kata lawa, maka lawa lah bagi saya..:) 

Yerlah kan, saya selesa dengan keadaan macam tu.. Suka tanya pendapat En Hubby. Lain orang lain gayanya kan.. Tapikan, kasut ni bukanlah saya yang beli. En Hubby yang belikan. Kasut ni dibeli di Jusco Wangsa Maju dengan harga RM 180 ( masih ingat lagi harganya tau! ) Memang niat nak beli kasut. Konon nak beli sendiri.. beriya lah cari kasut yang cantik dimata saya & En Hubby.. saya pulak jenis cerewet bab memilih ni. Tetiba En Hubby pilih kasut ni.. Katanya cantik, cumil je.. lagi cumil bila saiznya adalah saiz 4.. bukan senang tau nak cari saiz saya ni!! Nasib lah ada kan.. dengan tidak banyak cerita saya "testing" berkali-kali, saya terus je setujulah kasut ni.. Suka sangat dalam hati bila dapat kasut.. :) Walaupun rasanya dah banyak kali pakai kasut ni,( macam lah dah tiada kasut lain kan..) tapi, kasut ni memang tahan.. masih nampak baru lagi..Sampai sekarang pun saya masih memakainya.. Saya sangat menghargai pemberian En Hubby ni..


p/s* Saya sangat bersyukur kerana mendapat Hubby yang sangat memahami.. tahan dengan karenah saya ni..bukan semua hubby macam ni kan..bukan niat nak memuji En Hubby lebih-lebih, tapi itulah hakikatnya! Apapun, masing-masing ada kelebihan & kekurangan sendiri...Oleh itu "Sayangilah Suami Anda Sepenuh Hati, Terimalah Kelebihan & kekurangannya"

8 comments:

nelly said...

cantik ..untungnya ada yang sayang .hehehe

Cik Eka said...

saiz 4 jer?? alololo comel..kalo eka 9...hahahaha... tulah untung nya dpt hubby cmtu kan..

Farah Shamsudin said...

nelly: tuelakan.. untung..

Cik Eka: aar.. 4 je tau!! susah nak mencari size.. besarnye kaki eka.. hehehe

oshin-jamel said...

cumilllnyeee...cute bangat..heheh!

Mummy Irish@honey said...

mg comellllll!! tecikknyeee kakiiii..kalau kaki honey, kaki bagak! saiz 9..wakakakakakkakaka

Cma Shiema said...

mmg cumil..cma pon penggemar sandal ngan wedges..hehe..
mmg kita yg dah kawin ni berhias dan cantik dimata suami je tau..
i love my en hubby to..
:)

whitecappuccino said...

akak juga suka beli kasut/wedges.

Farah Shamsudin said...

Oshin: hahahaa.. size yg cumil kot??

Mummy Irish: hahhaa.. memang size 4.. susah tol nak dapat size bila nak raya nanti.. kena beli cpt..

Shiema: tuela kan.. fara apa yg En Hubby bagi, fara terima je..

sis white: samela kite kak..:)