Thursday, 12 May 2011

Lagi dan Lagi!! Apalah Nak Jadi Niiii...

Apalah nak jadi nii.. Baru je nak berjimat cermat..Tapiiii.. Hadoiii!! Semalam sempatlah mintak sedikit RM dengan En Hubby.. Lain barang yang nak beli, lain yang saya beli..Ermm.. rasanya En Hubby dah faham sangat dengan sikap wife dia nii..

Harini habis sahaja kerja luar, saya terus ke destinasi yang dituju.. Nak tau kemana? Mana lagi... Sogo lah!! dah dekat sangat dengan pejabat. konon nak tengok-tengok je barang, tapi, memang tiada maknanya lah nak tengok-tengok tu.. Sudah pasti terjebakkk!!Walaupun takdalah banyak barang yang saya beli, namun bagi pekerja Kerajaan seperti saya ni, waktu macam sekarang ini sepatutnya berjaga-jaga bab duitt.. tengah bulanlah katakan.. Tapi saya tetap juga menghabiskan duitt..

Sempatlah juga saya telefon En Hubby beritahu apa yang saya beli dan masih sempat berpesan supaya sebelum pulang ke rumah petang nanti, nak minta ke Selayang Mall.. dengan alasan untuk membeli barang "make up" yang dah nak habis tuu.. ( sebenarnya bukan alasan, memang nak habis pun.. ) En Hubby mengikut sahaja karenah saya nii.. Alhamdulillah.. 



Baju untuk En Hubby..


heheheee..


Jeng Jeng Jeng..Kain Baju Batikkk.. Diri sendiri punya..


Beli ini sahaja pun..:) saya suka pakai Eliantoo!!best sangat..



p/s* Untuk En Hubby, terima kasih ye untuk kali ini..Mood berbunga-bunga..:)

20 comments:

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

syoknyer shopping :)

Mama Kyra said...

best kn dpt soping..nikmat..

Farah Shamsudin said...

Ibu Darwisy: Tuellaa.. syok sangat.. sampai balik opis dah lambat gila..

mama Kyra: satu terapi kan.. huhu..

cikpuanhady said...

beshnya shopping..

Jom join :Nak menang souvenir dari Swiss? Meh join MBS Giveaway

Belog kami :Notre Belle Histoire

Ummi Alesya Sofea said...

cewah3..hehe,best dpt en suami yg sporting dan x kisah sgt dgn feel wife yg ske b'shopping.. :D sama cam en suami liza gak lah...

PiNk QisH said...

hehe..cik ran mouri,SOGO tu mmg kawasan pantang NURUL.klu tgh bulan tu,takde makne nk window shopping,mesti tershopping jgk pye!so better jgn pegi.hehe..tp klu nk pegi jgk.so ehem ehem kne le standby $$$$$$..heheheeheh.ne la kerenah org pompuan yekkk

Farah Shamsudin said...

Ummi: tuelaa kan.. nasib la baikkk..

Nurul: huhu! dah memang dekat sangat dengan Ofis..sebelum ni tak pernah nak teruja pun shopping situ. Tapi bila dah berjalan masuk tu, faham2 jerkla kann..

OKED chokelat said...

waaaaaaaa...best nye shopin...skrg time genting xleh nak shopin...huhu..weekend pun duk uma jew...plg kuat lepak ngan mbr kua makan...xmo masuk mall...setan byk..kikikiki...

selalu gak beli eyeshadow kat elianto...sb murah and skrg ni warna2 die cantik2....

Farah Shamsudin said...

Oked: tuelaa.. warnanya semua cantik2.. boleh tahan juga murah..:)

Izyan Masri said...

BANYAKNYAAA AKAK BELI.RASA NAK JELES.KIHKIH :D

alyyani said...

mmg bahaya kalau ofis sebelah sogo ni. kalau ofis sy sebelah sogo, mmg tak kira beduit ke tak, menyinggah je. hehe.. apapun sporting your hubby. :)

Farah Shamsudin said...

yan: hahaha! mana ade banyak yan oii..

Alyyani: itulah kan.. tuela kan.. memang dia sporting sangat.. thanx ye dearr

sarah-najwan said...

waduh..soping lagi yek..untung deh..
akak jenis gi soping ngan hubby
mmg xpenah pi sdiri2 soping..
da biasa camtu sejak azali lagi..hehe

Solihin Zubir said...

amboiiiiiiiii... sakan nowh shoping.. heheh..

^^nu[dd]yra^^ said...

amboii shopping sakan nampak di tengah2 bulan ;p

hai akak ;p [akak ker?mgkin sebaya kot....sayer 26]...sy tggl kat taman melewar...mngajar kat smk hillcrest...akak dok kat sri gombak ker???dekat lah kiter ;)

Redbloodsnow said...

Wahhh..seakan shopping. nak join nyopping gak ah..hehe

Ezi Ezdiani said...

Waa bestnya shopping! Tp tabik spring la kt farah sbb tgh2 bulan bershopping tuh..

aizamia3 said...

fuh nasib baik tak terjebak malam minggu hari tu.. dah lalu depan sogo dah.. hikhikhik..

Farah Shamsudin said...

sis sarah: hehehe.. bila kerja tu, memang kena beli sendiri la kak..

Solihin: takda lah sakana mana.. hehehe..

nuddyra: takdalah sakan mana.. saya tua lagi dari awaklah.. saya baru 28.. ( muda lagi kan??)la.. Hillcrest tu sekolah saya dululahh.. dekat la kite ye.. bolehla jumpa nanti kan..

Red: jom kita shopping!!

Ezi: bukan selalu shopping tengah bulan dearr..

Aizamia: hahaha!! nasib tak terjebak ekk..

PinKy MoMMa said...

farah dear..
me loveeeeee shopping..
nak nak nampak make up tu huhu suka!
eh baju batik jg ehehe..sama la kite ;)
tapi x hantar lg tempah huhu..

Lagi dan Lagi!! Apalah Nak Jadi Niiii...

Apalah nak jadi nii.. Baru je nak berjimat cermat..Tapiiii.. Hadoiii!! Semalam sempatlah mintak sedikit RM dengan En Hubby.. Lain barang yang nak beli, lain yang saya beli..Ermm.. rasanya En Hubby dah faham sangat dengan sikap wife dia nii..

Harini habis sahaja kerja luar, saya terus ke destinasi yang dituju.. Nak tau kemana? Mana lagi... Sogo lah!! dah dekat sangat dengan pejabat. konon nak tengok-tengok je barang, tapi, memang tiada maknanya lah nak tengok-tengok tu.. Sudah pasti terjebakkk!!Walaupun takdalah banyak barang yang saya beli, namun bagi pekerja Kerajaan seperti saya ni, waktu macam sekarang ini sepatutnya berjaga-jaga bab duitt.. tengah bulanlah katakan.. Tapi saya tetap juga menghabiskan duitt..

Sempatlah juga saya telefon En Hubby beritahu apa yang saya beli dan masih sempat berpesan supaya sebelum pulang ke rumah petang nanti, nak minta ke Selayang Mall.. dengan alasan untuk membeli barang "make up" yang dah nak habis tuu.. ( sebenarnya bukan alasan, memang nak habis pun.. ) En Hubby mengikut sahaja karenah saya nii.. Alhamdulillah.. 



Baju untuk En Hubby..


heheheee..


Jeng Jeng Jeng..Kain Baju Batikkk.. Diri sendiri punya..


Beli ini sahaja pun..:) saya suka pakai Eliantoo!!best sangat..



p/s* Untuk En Hubby, terima kasih ye untuk kali ini..Mood berbunga-bunga..:)

20 comments:

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

syoknyer shopping :)

Mama Kyra said...

best kn dpt soping..nikmat..

Farah Shamsudin said...

Ibu Darwisy: Tuellaa.. syok sangat.. sampai balik opis dah lambat gila..

mama Kyra: satu terapi kan.. huhu..

cikpuanhady said...

beshnya shopping..

Jom join :Nak menang souvenir dari Swiss? Meh join MBS Giveaway

Belog kami :Notre Belle Histoire

Ummi Alesya Sofea said...

cewah3..hehe,best dpt en suami yg sporting dan x kisah sgt dgn feel wife yg ske b'shopping.. :D sama cam en suami liza gak lah...

PiNk QisH said...

hehe..cik ran mouri,SOGO tu mmg kawasan pantang NURUL.klu tgh bulan tu,takde makne nk window shopping,mesti tershopping jgk pye!so better jgn pegi.hehe..tp klu nk pegi jgk.so ehem ehem kne le standby $$$$$$..heheheeheh.ne la kerenah org pompuan yekkk

Farah Shamsudin said...

Ummi: tuelaa kan.. nasib la baikkk..

Nurul: huhu! dah memang dekat sangat dengan Ofis..sebelum ni tak pernah nak teruja pun shopping situ. Tapi bila dah berjalan masuk tu, faham2 jerkla kann..

OKED chokelat said...

waaaaaaaa...best nye shopin...skrg time genting xleh nak shopin...huhu..weekend pun duk uma jew...plg kuat lepak ngan mbr kua makan...xmo masuk mall...setan byk..kikikiki...

selalu gak beli eyeshadow kat elianto...sb murah and skrg ni warna2 die cantik2....

Farah Shamsudin said...

Oked: tuelaa.. warnanya semua cantik2.. boleh tahan juga murah..:)

Izyan Masri said...

BANYAKNYAAA AKAK BELI.RASA NAK JELES.KIHKIH :D

alyyani said...

mmg bahaya kalau ofis sebelah sogo ni. kalau ofis sy sebelah sogo, mmg tak kira beduit ke tak, menyinggah je. hehe.. apapun sporting your hubby. :)

Farah Shamsudin said...

yan: hahaha! mana ade banyak yan oii..

Alyyani: itulah kan.. tuela kan.. memang dia sporting sangat.. thanx ye dearr

sarah-najwan said...

waduh..soping lagi yek..untung deh..
akak jenis gi soping ngan hubby
mmg xpenah pi sdiri2 soping..
da biasa camtu sejak azali lagi..hehe

Solihin Zubir said...

amboiiiiiiiii... sakan nowh shoping.. heheh..

^^nu[dd]yra^^ said...

amboii shopping sakan nampak di tengah2 bulan ;p

hai akak ;p [akak ker?mgkin sebaya kot....sayer 26]...sy tggl kat taman melewar...mngajar kat smk hillcrest...akak dok kat sri gombak ker???dekat lah kiter ;)

Redbloodsnow said...

Wahhh..seakan shopping. nak join nyopping gak ah..hehe

Ezi Ezdiani said...

Waa bestnya shopping! Tp tabik spring la kt farah sbb tgh2 bulan bershopping tuh..

aizamia3 said...

fuh nasib baik tak terjebak malam minggu hari tu.. dah lalu depan sogo dah.. hikhikhik..

Farah Shamsudin said...

sis sarah: hehehe.. bila kerja tu, memang kena beli sendiri la kak..

Solihin: takda lah sakana mana.. hehehe..

nuddyra: takdalah sakan mana.. saya tua lagi dari awaklah.. saya baru 28.. ( muda lagi kan??)la.. Hillcrest tu sekolah saya dululahh.. dekat la kite ye.. bolehla jumpa nanti kan..

Red: jom kita shopping!!

Ezi: bukan selalu shopping tengah bulan dearr..

Aizamia: hahaha!! nasib tak terjebak ekk..

PinKy MoMMa said...

farah dear..
me loveeeeee shopping..
nak nak nampak make up tu huhu suka!
eh baju batik jg ehehe..sama la kite ;)
tapi x hantar lg tempah huhu..