Monday, 13 June 2011

Nak Yang NI!!


Cheese Cake..

Dah lamanya tak makan cheese cake nii.. Itu bermakna saya dah lama tak ke Chilis. Saya suka sangat Chilis di Mid Valley.. agaknya happening kot.. Nak tengok artis pun, kat situ jugalah.. hehehe.. Bila saya kesana, nak tau apa yang saya order? Salah satunya Cheese Cake seperti diatas.. Nampak tak cake tu dah tinggal separuh? Sedap sangat sampai saya terlupa nak snap! Dah tinggal separuh barulah teringat.. Nasib sempat juga kann??

Kini saya dah mengidam sangat nak cake ni.. macam dah terasa-rasa sahaja.. tak dapat yang ni pun, ala-ala macam ni pun boleh kot.. hehehe..sedangkan cake coklat moist masih ada dalam peti sejuk di rumah.. belom habis dimakan..tamakkan saya ni? nak pula kek ni.. nanti mesti En Hubby babap saya.. Tapikan nak buat cemana lagi dah tiba-tiba teringat cake ni..

p/s* En Hubby jangan babap saya yee.. lemak-lemak di anggota badan saya yang teringin..Nanti boleh la kita pergi beli yee..

18 comments:

cik sakura said...

sedapnya..

Farah Shamsudin said...

Memang sedap dearr.. rasa macam tak cukup..

Anonymous said...

akak kureng cheese kek..
akak mabuk indulgence skrg..huhu

kak sarahnajwan..

Puan Kutu said...

emm sedap....suka kek jugak!segala jenis kek.hihi

DiriKu said...

nak sikit -____-

ct N honey said...

sapa yang tak suka cheese cake, hubby sya pun suka gak, kami makan tak selalu...mahal, lagipun tak sanggup nak bersenam lepas tu

Redbloodsnow said...

eee cheese cake...gulpp gulppp. melior tgk weh..grrr

marinahunny said...

sedap ke cheese kek, huhuhu ramai yg kata sedap tp saya xleh telan la..huhuhu

risa said...

weeeeeeeeeee...cedap tu:) baru last week makan

Farah Shamsudin said...

kak sarah:indulgence pun sedap kak..

Pn Kutu:samalah.. tp lebih pada coklat dgn cheese..mana la tak gemuk kan??

Diriku:jom nak?

Ct:hahaha.. tuela kan.. nak bersenam yang menjadi masalah tuu..

Zie: sedap kan? memang nak sangat nih!

Marina:memang sedap dearr..

kak risa:waaa!! akak dah makan yee??

Hafizah Mohamad said...

Farah...kak fiza ngan anak2 pun pengemar cheese cake tu...mmg sedap...kalau makan terasa lemak2 cheese tu...wah cair...terliur dah ni...he he he nanti insyaAllah nak kena cuba buat jugalah cheese cake...eh ! dah ngidam2 ni ada apa2 ke...he he he...

Ummi Alesya Sofea said...

hihihi,cian lemak2 tu kan klu x dpt mkn. :)

Farah Shamsudin said...

kak fiza: ekh! belum ade ape2.. tapi sebab sedap sangat, terus teringatt..

Liza: itula.. kesian kan lemak2 ni.. kalau dapat, bermaharajalela la lemak2 ni...hehehe..

PinKy MoMMa said...

cheese cake suka yg jusco punye je hahaha...
sedap dan murah..yg 9.90 tu ;)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

nk jugalahhh..

Farah Shamsudin said...

pinky: yang jusco tu yang mana ek? kalau sedap farah pun nak dear..

Rina: hehehe.. jom2 kite pakat makan cheese cake..:)

mama comel said...

sedapnya....share la sikit..ehehehe..saya pun sama lah...dah lama tak menyantap secret recipe...terliur..uhhh~

Farah Shamsudin said...

MC: tuela kann..

Nak Yang NI!!


Cheese Cake..

Dah lamanya tak makan cheese cake nii.. Itu bermakna saya dah lama tak ke Chilis. Saya suka sangat Chilis di Mid Valley.. agaknya happening kot.. Nak tengok artis pun, kat situ jugalah.. hehehe.. Bila saya kesana, nak tau apa yang saya order? Salah satunya Cheese Cake seperti diatas.. Nampak tak cake tu dah tinggal separuh? Sedap sangat sampai saya terlupa nak snap! Dah tinggal separuh barulah teringat.. Nasib sempat juga kann??

Kini saya dah mengidam sangat nak cake ni.. macam dah terasa-rasa sahaja.. tak dapat yang ni pun, ala-ala macam ni pun boleh kot.. hehehe..sedangkan cake coklat moist masih ada dalam peti sejuk di rumah.. belom habis dimakan..tamakkan saya ni? nak pula kek ni.. nanti mesti En Hubby babap saya.. Tapikan nak buat cemana lagi dah tiba-tiba teringat cake ni..

p/s* En Hubby jangan babap saya yee.. lemak-lemak di anggota badan saya yang teringin..Nanti boleh la kita pergi beli yee..

18 comments:

cik sakura said...

sedapnya..

Farah Shamsudin said...

Memang sedap dearr.. rasa macam tak cukup..

Anonymous said...

akak kureng cheese kek..
akak mabuk indulgence skrg..huhu

kak sarahnajwan..

Puan Kutu said...

emm sedap....suka kek jugak!segala jenis kek.hihi

DiriKu said...

nak sikit -____-

ct N honey said...

sapa yang tak suka cheese cake, hubby sya pun suka gak, kami makan tak selalu...mahal, lagipun tak sanggup nak bersenam lepas tu

Redbloodsnow said...

eee cheese cake...gulpp gulppp. melior tgk weh..grrr

marinahunny said...

sedap ke cheese kek, huhuhu ramai yg kata sedap tp saya xleh telan la..huhuhu

risa said...

weeeeeeeeeee...cedap tu:) baru last week makan

Farah Shamsudin said...

kak sarah:indulgence pun sedap kak..

Pn Kutu:samalah.. tp lebih pada coklat dgn cheese..mana la tak gemuk kan??

Diriku:jom nak?

Ct:hahaha.. tuela kan.. nak bersenam yang menjadi masalah tuu..

Zie: sedap kan? memang nak sangat nih!

Marina:memang sedap dearr..

kak risa:waaa!! akak dah makan yee??

Hafizah Mohamad said...

Farah...kak fiza ngan anak2 pun pengemar cheese cake tu...mmg sedap...kalau makan terasa lemak2 cheese tu...wah cair...terliur dah ni...he he he nanti insyaAllah nak kena cuba buat jugalah cheese cake...eh ! dah ngidam2 ni ada apa2 ke...he he he...

Ummi Alesya Sofea said...

hihihi,cian lemak2 tu kan klu x dpt mkn. :)

Farah Shamsudin said...

kak fiza: ekh! belum ade ape2.. tapi sebab sedap sangat, terus teringatt..

Liza: itula.. kesian kan lemak2 ni.. kalau dapat, bermaharajalela la lemak2 ni...hehehe..

PinKy MoMMa said...

cheese cake suka yg jusco punye je hahaha...
sedap dan murah..yg 9.90 tu ;)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

nk jugalahhh..

Farah Shamsudin said...

pinky: yang jusco tu yang mana ek? kalau sedap farah pun nak dear..

Rina: hehehe.. jom2 kite pakat makan cheese cake..:)

mama comel said...

sedapnya....share la sikit..ehehehe..saya pun sama lah...dah lama tak menyantap secret recipe...terliur..uhhh~

Farah Shamsudin said...

MC: tuela kann..