Monday, 18 April 2011

Makan dan Makan lagi..:)

yuhuu.. memang hari ni dah pasang niat taknak masak. Jadinya saya pun mula merengek-rengek pada En Suami nak makan luar.. Nasib baiklah En Suami layankan aja.. Elok sahaja pulang dari kerja, terus singgah ke rumah ibu. Selepas itu En Suami nak potong rambutlah pula.. Yelah kan, rambutnya memang dah panjang sangat. Saya sangat suka sekiranya rambutnya pendek ala-ala stylo tu kan.. Punya lah lama tunggu.. barulah siap.. Saya suka sangat dengan potongan rambut yang baru ni!
Kemudian tibalah masa untuk makan malam.. Saya sendiri pun memang tak tahu nak makan apa.. Tapi bila lalu sahaja dekat area sebuah kedai ni.. terus saya nak makan dekat situ.. Memang sedap tau! Kalau setiap hari makan dekat situ pun tidak mengapa tau!! Nak tahu saya makan dimana? Jeng jeng jeng...


JM Beriani di Sri Gombak Prima ..:) Cawangan baru ni..

Memang saya makan sampai licin tau.. memang sedap sangat!! Marvelous.. Kalau korang ada nampak JM Beriani ni dimana-mana, silalah singgah menjamu selera.. Berbaloi-baloi..:) tak percaya?? cubalah ye..

18 comments:

diyanah dzai said...

ohh JM beriani nie memang sedap !

Mummy Irish@honey said...

wahhh! ttiba rse lapor ni!ekekekke

Aku Sofinah.L said...

alamaakk..lapar la plak..hehe...owh, nak knl sangat dia sebab dapat rasa dia baik sangat orgnya =]

PC fair tempat akak bunyi macam best jerk..hehe..headset brand skullcandy agak2 ada tak? hehe..sini banyak barang ssh tol nak dapat :p

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

kalau encit papa ku tu nih..kompem ajak pegi menternak lemak lg huhu..
nsb la jauh farah ;)

Farah Shamsudin said...

Diyanah: sedap kan..

Mummy Irish: rasa lapo ekk.. hehehe..

Sofinah: akak pun tak pastila dik. cuba adik pergi cari.. kot ada kan?

Pinky: farah kuat menternah lemak sekarang dearr.. macamana la nak kurus ni kan..

cik sakura said...

mmg sedap..lama dah xpegi..

aisya said...

ade je JM bariani ni kat bangi.. tp xpenah tergerak pulak nk g.. huhu

Farah Shamsudin said...

Sakura: best kann..

Aisya: tryla.. tak tahula kalau kat sana apa pulak rasanya kan..

OKED chokelat said...

waaaaaaaaaaaaaa...lapo balik...huhuhuhuhuhu

Farah Shamsudin said...

oked: silakan lapar ye...:P

OKED chokelat said...

nanes teresak2 sambil amek kunci keta kua p makan...hahahaha...

amny said...

wawahh..nmpak kedai die po cam bestt,,nak gak ase..

Mas-Google said...

follow
MAS GOOGLE
www.mas-google.blogspot.com

Izzlorna said...

jm bariani mmg sedap tp portion nasi dia sket jer kan...muahaha...;p
sonok yer dpt mkn luar kan..hehe...

Farah Shamsudin said...

amny: memang best!
mas: i will..
Lorna: seronok.. mau x.. takyah masak.. hehhe..

F.A.R.A.H. deeb said...

Haritu boss blanje makan kat situ sempena besday dia. Nasik beriani dia memang bestla cume rasanya kuantiti nasi dia tak sepadan dengan harga dialah compare to other kedai nasi beriani, huhuu...

Farah Shamsudin said...

Farah: yes.. sikit sangat nasi die.. tapi sedap woo..

cikpuanhady said...

sedap ek..boleh usha nanti ni..

Blogshop kami :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Jom skodeng :Belog Kami : Notre Belle Histoire

Makan dan Makan lagi..:)

yuhuu.. memang hari ni dah pasang niat taknak masak. Jadinya saya pun mula merengek-rengek pada En Suami nak makan luar.. Nasib baiklah En Suami layankan aja.. Elok sahaja pulang dari kerja, terus singgah ke rumah ibu. Selepas itu En Suami nak potong rambutlah pula.. Yelah kan, rambutnya memang dah panjang sangat. Saya sangat suka sekiranya rambutnya pendek ala-ala stylo tu kan.. Punya lah lama tunggu.. barulah siap.. Saya suka sangat dengan potongan rambut yang baru ni!
Kemudian tibalah masa untuk makan malam.. Saya sendiri pun memang tak tahu nak makan apa.. Tapi bila lalu sahaja dekat area sebuah kedai ni.. terus saya nak makan dekat situ.. Memang sedap tau! Kalau setiap hari makan dekat situ pun tidak mengapa tau!! Nak tahu saya makan dimana? Jeng jeng jeng...


JM Beriani di Sri Gombak Prima ..:) Cawangan baru ni..

Memang saya makan sampai licin tau.. memang sedap sangat!! Marvelous.. Kalau korang ada nampak JM Beriani ni dimana-mana, silalah singgah menjamu selera.. Berbaloi-baloi..:) tak percaya?? cubalah ye..

18 comments:

diyanah dzai said...

ohh JM beriani nie memang sedap !

Mummy Irish@honey said...

wahhh! ttiba rse lapor ni!ekekekke

Aku Sofinah.L said...

alamaakk..lapar la plak..hehe...owh, nak knl sangat dia sebab dapat rasa dia baik sangat orgnya =]

PC fair tempat akak bunyi macam best jerk..hehe..headset brand skullcandy agak2 ada tak? hehe..sini banyak barang ssh tol nak dapat :p

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

kalau encit papa ku tu nih..kompem ajak pegi menternak lemak lg huhu..
nsb la jauh farah ;)

Farah Shamsudin said...

Diyanah: sedap kan..

Mummy Irish: rasa lapo ekk.. hehehe..

Sofinah: akak pun tak pastila dik. cuba adik pergi cari.. kot ada kan?

Pinky: farah kuat menternah lemak sekarang dearr.. macamana la nak kurus ni kan..

cik sakura said...

mmg sedap..lama dah xpegi..

aisya said...

ade je JM bariani ni kat bangi.. tp xpenah tergerak pulak nk g.. huhu

Farah Shamsudin said...

Sakura: best kann..

Aisya: tryla.. tak tahula kalau kat sana apa pulak rasanya kan..

OKED chokelat said...

waaaaaaaaaaaaaa...lapo balik...huhuhuhuhuhu

Farah Shamsudin said...

oked: silakan lapar ye...:P

OKED chokelat said...

nanes teresak2 sambil amek kunci keta kua p makan...hahahaha...

amny said...

wawahh..nmpak kedai die po cam bestt,,nak gak ase..

Mas-Google said...

follow
MAS GOOGLE
www.mas-google.blogspot.com

Izzlorna said...

jm bariani mmg sedap tp portion nasi dia sket jer kan...muahaha...;p
sonok yer dpt mkn luar kan..hehe...

Farah Shamsudin said...

amny: memang best!
mas: i will..
Lorna: seronok.. mau x.. takyah masak.. hehhe..

F.A.R.A.H. deeb said...

Haritu boss blanje makan kat situ sempena besday dia. Nasik beriani dia memang bestla cume rasanya kuantiti nasi dia tak sepadan dengan harga dialah compare to other kedai nasi beriani, huhuu...

Farah Shamsudin said...

Farah: yes.. sikit sangat nasi die.. tapi sedap woo..

cikpuanhady said...

sedap ek..boleh usha nanti ni..

Blogshop kami :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Jom skodeng :Belog Kami : Notre Belle Histoire