Sunday, 24 April 2011

♥ Kanak-kanak Yang Sangat Aktif Lagi Cumil.. ♥

Ahad kembali lagi.. entah kenapa bila berada sahaja di rumah, kemalasan untuk mengadap notebook ni kemain menjadi-jadi. Agaknya kerana bila berada di rumah banyak lagi aktiviti yang perlu dibuat. Yelah, waktu minggu begini lah waktu bersantai bersama En Suami tersayang..:) waktu begini lah nak layan segala karenahnya..betul tak?? Tapi sekarang ni En Suami sedang melayan rehatnya, maka sempatlah saya untuk hapdate blog ni..

Semalam iaitu hari Sabtu, rumah saya ni didatangi tetamu kecil yang sangat cumil bersama abahnya.. Mamanya terlibat dengan kerja. Maka rumah saya lah menjadi transit oleh mereka berdua. Seronok sangat bila tetamu kecil itu datang. Breakfast di luar bersama-sama.. Lunch juga diluar tetapi bersama mamanya sekali.. Seronok layan karenah si kecil ini..Secara pemerhatian saya, walaupun sekejap je.. si kecil ini sangat bijak. Bak kata pepatah orang lama... "Apabila Si Kecil Aktif, Maka Akan Cerdiklah Si Kecil Apabila Besar Kelak!InsyaAllah" Memang tidak dapat dinafikan, memang cerdik, aktif, cumil sangat.. Geram tau tengok Si Kecil ni..:)

  

Pandai Posing Si Kecil ni.. Namanya Auliya..


Tengoklah aksinya..:)


En Suami mintak Si Kecil ni buat muka comel.. dan inilah hasilnya..:)


Cumil kan? Auliya bersama Yuyu kesayangannya..


Finally, kepenatan agaknya.. tidur juga..

P/S *Kepada mama & abah Si Kecil ini, nanti bolehla bawak Auliya datang lagi. seronok layan karenahnya.. Cumil sangat!!

18 comments:

mcm ni lah said...

pic yg last tu comel,.

Fizalinolie said...

Kan best hubby sentiasa ada di sisi. Hihi. Fiza lak terpaksa berjauhan. Tapi awk dear... Best la ada gak budak kecik datang umah... Fiza ni sunyi sepi sorang diri.. Baby belum ada lagi.. Ada buah pulak jauh... =(

zacky ~786~ said...

comel sgt.. so sweet .~

Farah Shamsudin said...

Fiza: tu bukan anak buah.. kawan En Suami punya anak..kalau tak, tinggal kami berdua juga dearr..

Zacky: Cumil kan..

nelly said...

eceh .comelnya ..so sweet tau ^^

Farah Shamsudin said...

thanx nelly dearrr..:)

OKED chokelat said...

kak...die sgt cumil k....kenape la xleh cumil macam mereka...hahahaaaa

Farah Shamsudin said...

oked: awak pun cumil juge lahhh..:)

whitecappuccino said...

kerenah kanak2 memang menghiburkan

Farah Shamsudin said...

betul tu dearr..

cik sakura said...

comelnya..geram pulak..rindunya kat baby..

Farah Shamsudin said...

sakura: kan? cumil sangat..

amny said...

comellnyeeee!!!!!!!amni xbley tgok budak kecik yang comey!geram!!ahha

adan said...

salam.. comelnyer auliya... nama macam pelakon sinetron indonesia...

GAPURA ILMU said...

budak comel... :)

ieda said...

cute sgt auliya nie .. namapun cantik :)

Farah Shamsudin said...

Gapura: Itula kann.. Mama & Abahnye pun cumil dan hensem..:)

Ieda: kan? cte sangat kan.. bijak pulak tu. Namanya panjang sangat. susah nak ingat.

Redbloodsnow said...

ALAHAIIIII...COMELNYAAA!

♥ Kanak-kanak Yang Sangat Aktif Lagi Cumil.. ♥

Ahad kembali lagi.. entah kenapa bila berada sahaja di rumah, kemalasan untuk mengadap notebook ni kemain menjadi-jadi. Agaknya kerana bila berada di rumah banyak lagi aktiviti yang perlu dibuat. Yelah, waktu minggu begini lah waktu bersantai bersama En Suami tersayang..:) waktu begini lah nak layan segala karenahnya..betul tak?? Tapi sekarang ni En Suami sedang melayan rehatnya, maka sempatlah saya untuk hapdate blog ni..

Semalam iaitu hari Sabtu, rumah saya ni didatangi tetamu kecil yang sangat cumil bersama abahnya.. Mamanya terlibat dengan kerja. Maka rumah saya lah menjadi transit oleh mereka berdua. Seronok sangat bila tetamu kecil itu datang. Breakfast di luar bersama-sama.. Lunch juga diluar tetapi bersama mamanya sekali.. Seronok layan karenah si kecil ini..Secara pemerhatian saya, walaupun sekejap je.. si kecil ini sangat bijak. Bak kata pepatah orang lama... "Apabila Si Kecil Aktif, Maka Akan Cerdiklah Si Kecil Apabila Besar Kelak!InsyaAllah" Memang tidak dapat dinafikan, memang cerdik, aktif, cumil sangat.. Geram tau tengok Si Kecil ni..:)

  

Pandai Posing Si Kecil ni.. Namanya Auliya..


Tengoklah aksinya..:)


En Suami mintak Si Kecil ni buat muka comel.. dan inilah hasilnya..:)


Cumil kan? Auliya bersama Yuyu kesayangannya..


Finally, kepenatan agaknya.. tidur juga..

P/S *Kepada mama & abah Si Kecil ini, nanti bolehla bawak Auliya datang lagi. seronok layan karenahnya.. Cumil sangat!!

18 comments:

mcm ni lah said...

pic yg last tu comel,.

Fizalinolie said...

Kan best hubby sentiasa ada di sisi. Hihi. Fiza lak terpaksa berjauhan. Tapi awk dear... Best la ada gak budak kecik datang umah... Fiza ni sunyi sepi sorang diri.. Baby belum ada lagi.. Ada buah pulak jauh... =(

zacky ~786~ said...

comel sgt.. so sweet .~

Farah Shamsudin said...

Fiza: tu bukan anak buah.. kawan En Suami punya anak..kalau tak, tinggal kami berdua juga dearr..

Zacky: Cumil kan..

nelly said...

eceh .comelnya ..so sweet tau ^^

Farah Shamsudin said...

thanx nelly dearrr..:)

OKED chokelat said...

kak...die sgt cumil k....kenape la xleh cumil macam mereka...hahahaaaa

Farah Shamsudin said...

oked: awak pun cumil juge lahhh..:)

whitecappuccino said...

kerenah kanak2 memang menghiburkan

Farah Shamsudin said...

betul tu dearr..

cik sakura said...

comelnya..geram pulak..rindunya kat baby..

Farah Shamsudin said...

sakura: kan? cumil sangat..

amny said...

comellnyeeee!!!!!!!amni xbley tgok budak kecik yang comey!geram!!ahha

adan said...

salam.. comelnyer auliya... nama macam pelakon sinetron indonesia...

GAPURA ILMU said...

budak comel... :)

ieda said...

cute sgt auliya nie .. namapun cantik :)

Farah Shamsudin said...

Gapura: Itula kann.. Mama & Abahnye pun cumil dan hensem..:)

Ieda: kan? cte sangat kan.. bijak pulak tu. Namanya panjang sangat. susah nak ingat.

Redbloodsnow said...

ALAHAIIIII...COMELNYAAA!