Saturday, 26 May 2012

Thanx En Kanda Kerana Memahami.

Assalamualaikum,

Hari ni kawan-kawan kemana? Cuti hujung minggu kan? saya pula? erm, memang takde harapan nak kemana-mana berdating dengan En Kanda. Nak tahu kenapa? minggu ini adalah minggu yang sangat sibuk dengan kerja. Cuti ni pun kena kerja.. hujung minggu saya dengan kerja. Tak habis-habis dengan kerja luar. 

En Kanda yang sememangnya cuti hari ni, tapi terpaksa layankan diri sorang-sorang di rumah. nak buat cemana.. Wife nya ni memang kerja sepanjang dua hari cuti hujung minggu ni. Sekarang dah le susah nak dapat masa bersama beliau. Beliau juga sangat sibuk. Masa saya dengan beliau sudah semakin singkat. Quality time tu umpama takde.

Ada seorang sahabat bertanya, 'hubby tak kisah ke saya kerja luar ni ?' maklumlah, beliau memang tahu saya selalu kerja bila hujung minggu. Sebenarnya dari berkawan dengan En Kanda dulu pun, memang En Kanda dah tahu memang kerja saya begini.  Alhamdulillah, dari berkahwin sehingga kini, tiada masalah baginya. En Kanda sangat memahami dengan kerja saya. Sememangnya bila kerja luar ni, akan keluar seawal pagi, masak untuk En Kanda pun tak sempat,  memang beliau akan tunggu sehingga saya balik then baru pergi makan sama... Aduhai! kesian pun ada. tapi itulah En Kanda. Taknak makan sehingga saya juga makan bersamanya.

Kini, En Kanda pula yang bertanya pada saya, adakah saya ok dengan kerjanya sekarang? balik lewat malam.. bila saya sampai rumah, saya sorang je.. tiada beliau untuk menemani. Bagi saya, kenapa pula saya tak ok dengan kerjanya? En Kanda boleh memahami dengan kerja saya, oleh itu, saya juga boleh memahami dengan kerjanya.. small matter laa sayang! Saya boleh biasakan diri dengan keadaan baru ini..

Memang kalau bab kerja ni, kena saling memahami, give and take. Kalau tiada ini semua memang boleh jadi gaduh.. boleh buat perang.. paling tak best boleh jadi kes cerai berai..  betul kan? Walaupun, susah untuk mendapat masa bersama, saya dan En Kanda tetap juga berhubung melalui telefon.. sms sepanjang hari.. dah rasa macam PJJ la pulak kan..

Maafla kebelakangan ini memang banyak entri yang melibatkan En Kanda sahaja..Tak kisahla ape orang nak kata. Saya nak cerita juga.. Anyway, Selamat Berhujung minggu..:)

11 comments:

sue perbs.. said...

untung la dh kawen.. hehe... btw, dtg dri fb... jemput2 singgah ek

Farah Shamsudin said...

memang untung kan da kawen..:)
do keep in touch ek.

MaMa aDaMaQiL said...

Alhamdulillah..suami isteri mmg kene saling memahami...

Mcm nat asben mmg xsuke nat keje..tp kalo skrg soh nat keje mmg dh mls dh..dh lemak sgt dok kt umah..hihi

Fitri Senin said...

Samala dik. Bila ada ms bersama gunakan sebaiknya

Farah Shamsudin said...

Nat : Itula kan.. saling memahami tu penting..

Kak Fitri: Tuela, bila ada masa je takkan lepaskan la..

IntaNBerliaN said...

awk keje apa yer... ?.. bagslah camtu.. kita mmg kne saling memahami 1 sama lain kan..

anitadiana said...

kalu kak ita tak boleh mcm tu lah farah...kasihat anak-anak...bila cuti sabtu ke ahad aje baru bawa keluar jejalan bersama suami..dan suruh suami cari kerja yg boleh cuti sama dengan kak ita boleh cuti hujung minggu,dan senang nak balik raya..he..he

Hanis MY said...

bagusla ada sifat saling memahami dan bertolak ansur semoga kekal bahagia selamanya aminn...

Tina Othman said...

hidup berumahtangga mcm tulah kan farah, kena saling tolak ansur & yg paling penting, faham memahami

Farah Shamsudin said...

Kak Ita: tuela kan, lain orang lain cara hidup. alhamdulillah En Kanda sangat memahami..

Intan: Keja gomen..:)

Hanis: terima kasih.. amin..

Tina: Itulah..

Mama Likha said...

itu yg plg penting bila berumahtangga. saling memahami dan give & take... :)

Thanx En Kanda Kerana Memahami.

Assalamualaikum,

Hari ni kawan-kawan kemana? Cuti hujung minggu kan? saya pula? erm, memang takde harapan nak kemana-mana berdating dengan En Kanda. Nak tahu kenapa? minggu ini adalah minggu yang sangat sibuk dengan kerja. Cuti ni pun kena kerja.. hujung minggu saya dengan kerja. Tak habis-habis dengan kerja luar. 

En Kanda yang sememangnya cuti hari ni, tapi terpaksa layankan diri sorang-sorang di rumah. nak buat cemana.. Wife nya ni memang kerja sepanjang dua hari cuti hujung minggu ni. Sekarang dah le susah nak dapat masa bersama beliau. Beliau juga sangat sibuk. Masa saya dengan beliau sudah semakin singkat. Quality time tu umpama takde.

Ada seorang sahabat bertanya, 'hubby tak kisah ke saya kerja luar ni ?' maklumlah, beliau memang tahu saya selalu kerja bila hujung minggu. Sebenarnya dari berkawan dengan En Kanda dulu pun, memang En Kanda dah tahu memang kerja saya begini.  Alhamdulillah, dari berkahwin sehingga kini, tiada masalah baginya. En Kanda sangat memahami dengan kerja saya. Sememangnya bila kerja luar ni, akan keluar seawal pagi, masak untuk En Kanda pun tak sempat,  memang beliau akan tunggu sehingga saya balik then baru pergi makan sama... Aduhai! kesian pun ada. tapi itulah En Kanda. Taknak makan sehingga saya juga makan bersamanya.

Kini, En Kanda pula yang bertanya pada saya, adakah saya ok dengan kerjanya sekarang? balik lewat malam.. bila saya sampai rumah, saya sorang je.. tiada beliau untuk menemani. Bagi saya, kenapa pula saya tak ok dengan kerjanya? En Kanda boleh memahami dengan kerja saya, oleh itu, saya juga boleh memahami dengan kerjanya.. small matter laa sayang! Saya boleh biasakan diri dengan keadaan baru ini..

Memang kalau bab kerja ni, kena saling memahami, give and take. Kalau tiada ini semua memang boleh jadi gaduh.. boleh buat perang.. paling tak best boleh jadi kes cerai berai..  betul kan? Walaupun, susah untuk mendapat masa bersama, saya dan En Kanda tetap juga berhubung melalui telefon.. sms sepanjang hari.. dah rasa macam PJJ la pulak kan..

Maafla kebelakangan ini memang banyak entri yang melibatkan En Kanda sahaja..Tak kisahla ape orang nak kata. Saya nak cerita juga.. Anyway, Selamat Berhujung minggu..:)

11 comments:

sue perbs.. said...

untung la dh kawen.. hehe... btw, dtg dri fb... jemput2 singgah ek

Farah Shamsudin said...

memang untung kan da kawen..:)
do keep in touch ek.

MaMa aDaMaQiL said...

Alhamdulillah..suami isteri mmg kene saling memahami...

Mcm nat asben mmg xsuke nat keje..tp kalo skrg soh nat keje mmg dh mls dh..dh lemak sgt dok kt umah..hihi

Fitri Senin said...

Samala dik. Bila ada ms bersama gunakan sebaiknya

Farah Shamsudin said...

Nat : Itula kan.. saling memahami tu penting..

Kak Fitri: Tuela, bila ada masa je takkan lepaskan la..

IntaNBerliaN said...

awk keje apa yer... ?.. bagslah camtu.. kita mmg kne saling memahami 1 sama lain kan..

anitadiana said...

kalu kak ita tak boleh mcm tu lah farah...kasihat anak-anak...bila cuti sabtu ke ahad aje baru bawa keluar jejalan bersama suami..dan suruh suami cari kerja yg boleh cuti sama dengan kak ita boleh cuti hujung minggu,dan senang nak balik raya..he..he

Hanis MY said...

bagusla ada sifat saling memahami dan bertolak ansur semoga kekal bahagia selamanya aminn...

Tina Othman said...

hidup berumahtangga mcm tulah kan farah, kena saling tolak ansur & yg paling penting, faham memahami

Farah Shamsudin said...

Kak Ita: tuela kan, lain orang lain cara hidup. alhamdulillah En Kanda sangat memahami..

Intan: Keja gomen..:)

Hanis: terima kasih.. amin..

Tina: Itulah..

Mama Likha said...

itu yg plg penting bila berumahtangga. saling memahami dan give & take... :)