Tuesday, 29 May 2012

Sangat memenatkan..

Assalamualaikum..

Selamat Hari Selasa to all readers.. dah dua hari tak jengah rumah ni. Sibuk sangat dengan kerja plus aktiviti bersama insan tersayang. Baru je rasanya update tentang berhari minggu.. Hari minggu yang kononnye tiada erti bagi saya. Tapi rupanya masih bererti..Nak tahu kenapa?

Pada Ahad lepas, seperti selalu seawal pagi ada kerja. Oleh kerana En Kanda saya jua bekerja pada hari itu, saya pun deal dengan adik perempuan saya. Oleh kerana program itu hanya separuh hari, dengan hati yang rela, adik saya tu sanggup la menemani kakaknya ini. Macam tak percaya beliau boleh bangun seawal pagi. Macam beliau pula yang bekerja kan.. heehehe.. takpela, bukan selalu pun temani saya kan..

Pada hari tersebut, saya ada program di SMK Jinjang, Kepong.. Baru pertama kali ke sekolah tersebut. Oleh kerana pertama kali, agak jakun juge la nak mencari sekolah ni kan.  Nasib baiklah, ade signboard. ikut jela signboard kan. Tapi memang sekolah ini bagi saya agak hulu. Dah masuk dalam perumahan bagai barula nak jumpa sekolah ni. 


SMK Jinjang....


Besarkan tulisan tuu? rasanya orang Buta pun boleh nampak..:)

Program tu selesai dalam pukul 1ptg. Then saya pun terus decide nak ke Times Square.  Niat dihati nak beli la baju baru untuk hp ni. Tapi punyela penat berjalan, cari kesana kemari.. tak jumpe juge! frust sungguh! itula, len kali pakai la lagi hp yang jarang-jarang orang nak pakai kan.. Dah penat berjalan tu, singgah pulak kedai ni..


Kedai serba pink! penuh dengan Hello Kitty je tau..

Mampu tengok jela kan. takkan la saya yang dah sebesar umat ni nak beli barang Hello Kitty. Kalau baju hp okela juge.. :) Jalan punya jalan, kaki pun dah penat sampai tak mampu nak berjalan lagi, adik pula ajak ke Ikea. Saya pun  ikutkan aje.. Nak kesana, punyela sesak! Sampai sana pula, konon nak repeat meatball sekali lagi, tapi apakan daya.. penuh sangat manusia. Frust la lagi! Dah la penat dengan jalan sesak, bila sampai sesak pula dengan manusia.  Memang wrong time la datang. kena pula hujung minggu. Budak cuti sekolah pula kan??  

Akibat dah petang sangat, badan pun dah terlalu letih, terus la pulang je.. sebelum pulang tu, singgah la dulu kedai makan di Selayang. Sebelum ni dah selalu sangat datang makan. Sedap sangat makanan kat situ.. Tapi kali ni....





 Nasi Goreng cili api, memang tak sedap langsung!


 Agak-agak ape ni ye? nak tau? Sotong tepung.. ermm..

Memang tak sangka, selama ni, kedai ni kualiti makanannya sangat terjaga. Tapi kini, dah lain sangat. Tukang masaknya pun dah lain. Nampaknya cukupla hanya hari tu je saya kesitu.. tidak menepati citarasa saya kini..
Saya hanya sampai di rumah apabila maghrib menjelang.. Memang letih sangat. Apapun terima kasih untuk adik tersayang kerana sudi menemani saya dari pagi sehingga la nak ke malam tuu.. :)


9 comments:

teratai said...

Untung ada adik dpt temankan Farah!

Farah Shamsudin said...

kak Teratai: Itulaaa.. sangat bersyukur dapat adik yang baik ni..

cik najihah said...

eh blog akk da lain..hihi suka..

Tina Othman said...

busynya farah skrg ni

mesti geram gila kan, badan letih perut lapar tapi makanan tak sedap, lg geram kalau mahal

IntaNBerliaN said...

nsb ada adik kan.. blh temankan.. hihii

MamaEma said...

ema pun hari ini baru update..biasalah kalau dah balik kampung...hehehe...

Farah Shamsudin said...

Najihah: yer sayang.. dah lain..

Tina: itula dear, busy sangat. letih, makan plak tak sedap.. sakit hati je..

Intan: nasib ade adik tuu.. kalau dak, xtaulaa..

MamaEma: heee.. kan.. farah ni kalau penat memang malas nak update.

Mama Likha said...

mcm serba tk kena pulak ari ahad farah yer?? sbr2 mngkin hari lain nti cari jumpaaa yg sgt cntik baju hp tu :)


kt sekolah tu ada hal apa ?

Hunny Kitty said...

apa salahnya dah besar2 pun beli brang hello kitty? mcm ai..hehehhehe
salam kenal~

Sangat memenatkan..

Assalamualaikum..

Selamat Hari Selasa to all readers.. dah dua hari tak jengah rumah ni. Sibuk sangat dengan kerja plus aktiviti bersama insan tersayang. Baru je rasanya update tentang berhari minggu.. Hari minggu yang kononnye tiada erti bagi saya. Tapi rupanya masih bererti..Nak tahu kenapa?

Pada Ahad lepas, seperti selalu seawal pagi ada kerja. Oleh kerana En Kanda saya jua bekerja pada hari itu, saya pun deal dengan adik perempuan saya. Oleh kerana program itu hanya separuh hari, dengan hati yang rela, adik saya tu sanggup la menemani kakaknya ini. Macam tak percaya beliau boleh bangun seawal pagi. Macam beliau pula yang bekerja kan.. heehehe.. takpela, bukan selalu pun temani saya kan..

Pada hari tersebut, saya ada program di SMK Jinjang, Kepong.. Baru pertama kali ke sekolah tersebut. Oleh kerana pertama kali, agak jakun juge la nak mencari sekolah ni kan.  Nasib baiklah, ade signboard. ikut jela signboard kan. Tapi memang sekolah ini bagi saya agak hulu. Dah masuk dalam perumahan bagai barula nak jumpa sekolah ni. 


SMK Jinjang....


Besarkan tulisan tuu? rasanya orang Buta pun boleh nampak..:)

Program tu selesai dalam pukul 1ptg. Then saya pun terus decide nak ke Times Square.  Niat dihati nak beli la baju baru untuk hp ni. Tapi punyela penat berjalan, cari kesana kemari.. tak jumpe juge! frust sungguh! itula, len kali pakai la lagi hp yang jarang-jarang orang nak pakai kan.. Dah penat berjalan tu, singgah pulak kedai ni..


Kedai serba pink! penuh dengan Hello Kitty je tau..

Mampu tengok jela kan. takkan la saya yang dah sebesar umat ni nak beli barang Hello Kitty. Kalau baju hp okela juge.. :) Jalan punya jalan, kaki pun dah penat sampai tak mampu nak berjalan lagi, adik pula ajak ke Ikea. Saya pun  ikutkan aje.. Nak kesana, punyela sesak! Sampai sana pula, konon nak repeat meatball sekali lagi, tapi apakan daya.. penuh sangat manusia. Frust la lagi! Dah la penat dengan jalan sesak, bila sampai sesak pula dengan manusia.  Memang wrong time la datang. kena pula hujung minggu. Budak cuti sekolah pula kan??  

Akibat dah petang sangat, badan pun dah terlalu letih, terus la pulang je.. sebelum pulang tu, singgah la dulu kedai makan di Selayang. Sebelum ni dah selalu sangat datang makan. Sedap sangat makanan kat situ.. Tapi kali ni....





 Nasi Goreng cili api, memang tak sedap langsung!


 Agak-agak ape ni ye? nak tau? Sotong tepung.. ermm..

Memang tak sangka, selama ni, kedai ni kualiti makanannya sangat terjaga. Tapi kini, dah lain sangat. Tukang masaknya pun dah lain. Nampaknya cukupla hanya hari tu je saya kesitu.. tidak menepati citarasa saya kini..
Saya hanya sampai di rumah apabila maghrib menjelang.. Memang letih sangat. Apapun terima kasih untuk adik tersayang kerana sudi menemani saya dari pagi sehingga la nak ke malam tuu.. :)


9 comments:

teratai said...

Untung ada adik dpt temankan Farah!

Farah Shamsudin said...

kak Teratai: Itulaaa.. sangat bersyukur dapat adik yang baik ni..

cik najihah said...

eh blog akk da lain..hihi suka..

Tina Othman said...

busynya farah skrg ni

mesti geram gila kan, badan letih perut lapar tapi makanan tak sedap, lg geram kalau mahal

IntaNBerliaN said...

nsb ada adik kan.. blh temankan.. hihii

MamaEma said...

ema pun hari ini baru update..biasalah kalau dah balik kampung...hehehe...

Farah Shamsudin said...

Najihah: yer sayang.. dah lain..

Tina: itula dear, busy sangat. letih, makan plak tak sedap.. sakit hati je..

Intan: nasib ade adik tuu.. kalau dak, xtaulaa..

MamaEma: heee.. kan.. farah ni kalau penat memang malas nak update.

Mama Likha said...

mcm serba tk kena pulak ari ahad farah yer?? sbr2 mngkin hari lain nti cari jumpaaa yg sgt cntik baju hp tu :)


kt sekolah tu ada hal apa ?

Hunny Kitty said...

apa salahnya dah besar2 pun beli brang hello kitty? mcm ai..hehehhehe
salam kenal~