Tuesday, 8 May 2012

Celebrate Birthday Notty Boy!

Assalamualaikum..

Setiap kali nak mengarang blog je, mesti dah petang.. Hanya masa begini sahaja yang dapat nak mengarang ni. Kerja pun dah siap.. ehh? yeke dah siap.. Sebenarnya bawa ke esok. tuela kan.. suka sangat buat kerja bertangguh.. Bila dah menimbun mulalah nak merungut.. Itulah saya! Dah banyak kali pesan dalam diri, buat kerja tu biar habis.. so, kerja esok boleh buat.. tapi tuelah.. macam tu jugeee.. bila nak jadi rajin ni? hehehe
Takpelah yang penting semua kerja siap sebelum waktunya.. :)

Malam semalam, MIL ada call katanya nak celebrate birthday cucunya yang sorang nii.. memang sorang je cucu MIL buat sementara waktu ni.. Ada la buat makan-makan sikit.. ala, makan untuk keluarga je.. dalam untuk keluarga je tu, sekali datang, mak aiii! banyak juga MIL ni masak. Mana yang kakak ipar bawak balik sate ayam, perut, daging.. sekali dengan kek Secret Recipe.. sikit punya besar kek nyeee..MIL pula masak mee grg yg penuh satu kuali besar, dengan nasi impit nyeee... waahh! ini bukan untuk keluarga je tau.. boleh lagi dua atau tiga keluarga lagi..Itulah MIL.. memang kalau masak, sekaligus banyak punyee..

Majlis makan-makan tu bermula lebih kurang pukul 9.00malam macam tuu.. si anak buah yang notty tuu, konon malu-malu nak tiup lilin.. tau pula die segan.. Bila masa nak tiup lilin tuu, keluar la muka manja die.. huhu.. agaknye teruja ramai-ramai nyanyi lagu untuk die kan.. so sweet! 

Untuk anak buah, Muhammad Danish Haikal yang berumur baru lima tahun.. Semoga Danish menjadi anak yang soleh, dengar kata ibu dan ayah.. Nanti belajar pandai-pandai.. boleh beli kereta BMelayu..( beliau panggil BMW tu macam tuu )addict betul die dengan BMW nii..Kalau tengokkan die ni, macam tak percaya baru lima tahun.. dah macam orang dewasa pangainyaaa... 


Inilah dia notty boy yang sambut birthday..



Kek yang ditaja oleh makngah & pakngah..


Nasi impit ...


Mee goreng.. nampak je sikit ni.. penuh satu kuali masak.


Sate yang ditaja..

Oppss! ada lagi MIL masak.. Cekodok pisang.. tak sempat nak snap.. hehehe.. banyakkan? memang tak terhabis makanan semua ni.. sampai kena bawa tapau balik.. tapi saya hanya tapau balik cekodok pisang je.. yang lain memang tak mampu nak tapau.. bukan apa, kalau tapau pun, kat rumah takde orang nak makan.. En Kanda juga sudah kekenyangan.. dari pembaziran berlaku, baiklah tak tapau kan..:)

Terima kasih untuk MIL yang buat makan-makan ni.. sangat kenyang.. Sedap pulak tuu! Untuk kakak ipar & abg ipar ( makngah & pakngah ) terima kasih juga taja sate yang sedap ituu.. puas hati dapat makan satee..tak sabar nak tunggu anak buah baru pulaaa.. InsyaAllah.. Semoga segalanya dipermudahkan kakak.. :)

3 comments:

aizamia3 said...

fuh.. memang kelas.. ;)

apa-apapun selamat hari lahir buat Haikal.. moga sihat dan gembira.. ;)

anitadiana said...

sedapnya farah...happy besday haikal semoga membesar menjadi anak yh soleh...amin......

Farah Shamsudin said...

aizamia3: sy tolong jawabkan.. terima kasih..

kak Ita: amin.. amin..:)

Celebrate Birthday Notty Boy!

Assalamualaikum..

Setiap kali nak mengarang blog je, mesti dah petang.. Hanya masa begini sahaja yang dapat nak mengarang ni. Kerja pun dah siap.. ehh? yeke dah siap.. Sebenarnya bawa ke esok. tuela kan.. suka sangat buat kerja bertangguh.. Bila dah menimbun mulalah nak merungut.. Itulah saya! Dah banyak kali pesan dalam diri, buat kerja tu biar habis.. so, kerja esok boleh buat.. tapi tuelah.. macam tu jugeee.. bila nak jadi rajin ni? hehehe
Takpelah yang penting semua kerja siap sebelum waktunya.. :)

Malam semalam, MIL ada call katanya nak celebrate birthday cucunya yang sorang nii.. memang sorang je cucu MIL buat sementara waktu ni.. Ada la buat makan-makan sikit.. ala, makan untuk keluarga je.. dalam untuk keluarga je tu, sekali datang, mak aiii! banyak juga MIL ni masak. Mana yang kakak ipar bawak balik sate ayam, perut, daging.. sekali dengan kek Secret Recipe.. sikit punya besar kek nyeee..MIL pula masak mee grg yg penuh satu kuali besar, dengan nasi impit nyeee... waahh! ini bukan untuk keluarga je tau.. boleh lagi dua atau tiga keluarga lagi..Itulah MIL.. memang kalau masak, sekaligus banyak punyee..

Majlis makan-makan tu bermula lebih kurang pukul 9.00malam macam tuu.. si anak buah yang notty tuu, konon malu-malu nak tiup lilin.. tau pula die segan.. Bila masa nak tiup lilin tuu, keluar la muka manja die.. huhu.. agaknye teruja ramai-ramai nyanyi lagu untuk die kan.. so sweet! 

Untuk anak buah, Muhammad Danish Haikal yang berumur baru lima tahun.. Semoga Danish menjadi anak yang soleh, dengar kata ibu dan ayah.. Nanti belajar pandai-pandai.. boleh beli kereta BMelayu..( beliau panggil BMW tu macam tuu )addict betul die dengan BMW nii..Kalau tengokkan die ni, macam tak percaya baru lima tahun.. dah macam orang dewasa pangainyaaa... 


Inilah dia notty boy yang sambut birthday..



Kek yang ditaja oleh makngah & pakngah..


Nasi impit ...


Mee goreng.. nampak je sikit ni.. penuh satu kuali masak.


Sate yang ditaja..

Oppss! ada lagi MIL masak.. Cekodok pisang.. tak sempat nak snap.. hehehe.. banyakkan? memang tak terhabis makanan semua ni.. sampai kena bawa tapau balik.. tapi saya hanya tapau balik cekodok pisang je.. yang lain memang tak mampu nak tapau.. bukan apa, kalau tapau pun, kat rumah takde orang nak makan.. En Kanda juga sudah kekenyangan.. dari pembaziran berlaku, baiklah tak tapau kan..:)

Terima kasih untuk MIL yang buat makan-makan ni.. sangat kenyang.. Sedap pulak tuu! Untuk kakak ipar & abg ipar ( makngah & pakngah ) terima kasih juga taja sate yang sedap ituu.. puas hati dapat makan satee..tak sabar nak tunggu anak buah baru pulaaa.. InsyaAllah.. Semoga segalanya dipermudahkan kakak.. :)

3 comments:

aizamia3 said...

fuh.. memang kelas.. ;)

apa-apapun selamat hari lahir buat Haikal.. moga sihat dan gembira.. ;)

anitadiana said...

sedapnya farah...happy besday haikal semoga membesar menjadi anak yh soleh...amin......

Farah Shamsudin said...

aizamia3: sy tolong jawabkan.. terima kasih..

kak Ita: amin.. amin..:)