Thursday, 17 May 2012

Sudah Berubah Wajah..Thanx adik :)

Assalamualaikum..

Ada perasan tak sesuatu sudah berlaku di rumah ini? perasan tak? ke tak perasan? kepada yang tak perasan tu... meh nak bagitahu.. rumah ini sudah pun berubah wajah.. selalunya sebelum ini, kalau berubah pun tetap nak fully pink color tau. But now, bertukar ke green color. Baru je minat ni.. rasa cam tenang je.. walaupun hijau, tetap juga ada selit pink kan? memang tak boleh lari juga...:) Kalau dah memang addict dengan pink tu, tetap la ada juga.. Saya suka sangat dengan rumah baru saya ni..

Sebenarnya bab tancap rumah ni, bukanlah kerja saya. Saya memang totally out kalau bab edit guna coding ni. Memang tak boleh masuk ilmu coding ni dalam kepala. Tapikan, saya masih juga bernasib baik. kenapa ya?

Saya mempunyai seorang adik perempuan yang sangat aktif menggunakan coding ni. Minat sejak zaman sekolah menengah.. Kalau bab edit gambar, edit blog, tak kisahla asalkan bab adjust semua tuu.. memang beliau sangat suka. bak kata abah saya, sangat addict dengan minatnya! Seharian mengadap lappy pun tidak mengapa.. Selain itu beliau sangat aktif dengan camera besarnya. Aktif dengan dunia photographer. Ini juga minatnya dari dulu.. Oleh kerana beliau mempunyai kepakaran begini, dan kini sedang ambil mood nak sambung stadi di peringkat yang lebih tinggi,( cuti lama la katakan ) tiada kerja beliau nak buatkan, saya tempah beliau untuk kerja-kerja coding ni.. Hasilnya saya sangat berpuas hati..:)

Beliau juga memang selalu ambil tempahan dari kawan-kawan yang lain.. tak mahal pun. semua orang mampu .. heheheee.. Sebenarnya kata beliau, beliau edit meng'edit' ni hanya memenuhkan masa lapang.. Sementara menunggu untuk sambung stadi lagi. Di samping itu boleh tajamkan lagi skill kan.

Selain itu beliau juga ada ambil shoot untuk pre wedding. Sekarang tengah ada promotion untuk itu. Kalau nak tahu lebih lanjut tentang tempahan, tentang apa sahaja berkaitan ini boleh jenguk beliau di laman blog beliau Farsha Shamsudin atau di laman facebook Farsya Shamsudin ...

Mari tengok hasil kerjanya yang berkaitan tentang blog ni...
Header yang beliau pernah buat yang masih ada dalam simpanan saya,












Yang ini untuk cover photo timeline facebook,



Janganlah pelik ye sekiranya penuh hasil kerjanya hanya ada saya. Memang ini ada dalam simpanan saya kerana beliau buat untuk saya kan.. Untuk orang lain, memang tiadalah dalam simpanan saya..:)
Baru-baru ini saya ada ke Bukit Tinggi untuk shoot.. Ini adalah hasil tangan beliau, Pre Anniversary - Japanese Village ..

Sekian entri untuk kali ini...:)


11 comments:

Hanis MY said...

wee bestnya bestnyaaa cantik! bolehlah tempah nanti...

Farah Shamsudin said...

hanis: Boleh sayang..just pm her.

Aida78 said...

cantik dia buat....

MamaEma said...

cantik rumah baru

FARAH deeb said...

Wahh kemas! Tp header tu ganas lah haha...

Tina Othman said...

wah bestnya rumah baru

ms teyn teyn said...

aww .. kreatif nyaaa adek awak.

aizamia3 said...

tak cakap pun memang perasan.. ;) cantik.. ;)

Farah Shamsudin said...

Aida: saya pun cakap xantik juga..:)

MamaEma: terima kasih yee..

Farah: hahaha.. header tu mmg ada ganas sikit.. tutup mata sikit..:P

Tina: tuelaa.. rumah barukan.. besla juga..:)

Ms teyn: owh.. beliau memang sangat kreatif.

Aizamia: Nasib perasan kan.. kot ada yg tak perasan..:)

anitadiana said...

cantik-cantik..memang perasan..best lah adik pandai...ita ne..tak reti juga...

Farah Shamsudin said...

kak Ita: adik je pandai kak.. sy tak reti..:)

Sudah Berubah Wajah..Thanx adik :)

Assalamualaikum..

Ada perasan tak sesuatu sudah berlaku di rumah ini? perasan tak? ke tak perasan? kepada yang tak perasan tu... meh nak bagitahu.. rumah ini sudah pun berubah wajah.. selalunya sebelum ini, kalau berubah pun tetap nak fully pink color tau. But now, bertukar ke green color. Baru je minat ni.. rasa cam tenang je.. walaupun hijau, tetap juga ada selit pink kan? memang tak boleh lari juga...:) Kalau dah memang addict dengan pink tu, tetap la ada juga.. Saya suka sangat dengan rumah baru saya ni..

Sebenarnya bab tancap rumah ni, bukanlah kerja saya. Saya memang totally out kalau bab edit guna coding ni. Memang tak boleh masuk ilmu coding ni dalam kepala. Tapikan, saya masih juga bernasib baik. kenapa ya?

Saya mempunyai seorang adik perempuan yang sangat aktif menggunakan coding ni. Minat sejak zaman sekolah menengah.. Kalau bab edit gambar, edit blog, tak kisahla asalkan bab adjust semua tuu.. memang beliau sangat suka. bak kata abah saya, sangat addict dengan minatnya! Seharian mengadap lappy pun tidak mengapa.. Selain itu beliau sangat aktif dengan camera besarnya. Aktif dengan dunia photographer. Ini juga minatnya dari dulu.. Oleh kerana beliau mempunyai kepakaran begini, dan kini sedang ambil mood nak sambung stadi di peringkat yang lebih tinggi,( cuti lama la katakan ) tiada kerja beliau nak buatkan, saya tempah beliau untuk kerja-kerja coding ni.. Hasilnya saya sangat berpuas hati..:)

Beliau juga memang selalu ambil tempahan dari kawan-kawan yang lain.. tak mahal pun. semua orang mampu .. heheheee.. Sebenarnya kata beliau, beliau edit meng'edit' ni hanya memenuhkan masa lapang.. Sementara menunggu untuk sambung stadi lagi. Di samping itu boleh tajamkan lagi skill kan.

Selain itu beliau juga ada ambil shoot untuk pre wedding. Sekarang tengah ada promotion untuk itu. Kalau nak tahu lebih lanjut tentang tempahan, tentang apa sahaja berkaitan ini boleh jenguk beliau di laman blog beliau Farsha Shamsudin atau di laman facebook Farsya Shamsudin ...

Mari tengok hasil kerjanya yang berkaitan tentang blog ni...
Header yang beliau pernah buat yang masih ada dalam simpanan saya,












Yang ini untuk cover photo timeline facebook,



Janganlah pelik ye sekiranya penuh hasil kerjanya hanya ada saya. Memang ini ada dalam simpanan saya kerana beliau buat untuk saya kan.. Untuk orang lain, memang tiadalah dalam simpanan saya..:)
Baru-baru ini saya ada ke Bukit Tinggi untuk shoot.. Ini adalah hasil tangan beliau, Pre Anniversary - Japanese Village ..

Sekian entri untuk kali ini...:)


11 comments:

Hanis MY said...

wee bestnya bestnyaaa cantik! bolehlah tempah nanti...

Farah Shamsudin said...

hanis: Boleh sayang..just pm her.

Aida78 said...

cantik dia buat....

MamaEma said...

cantik rumah baru

FARAH deeb said...

Wahh kemas! Tp header tu ganas lah haha...

Tina Othman said...

wah bestnya rumah baru

ms teyn teyn said...

aww .. kreatif nyaaa adek awak.

aizamia3 said...

tak cakap pun memang perasan.. ;) cantik.. ;)

Farah Shamsudin said...

Aida: saya pun cakap xantik juga..:)

MamaEma: terima kasih yee..

Farah: hahaha.. header tu mmg ada ganas sikit.. tutup mata sikit..:P

Tina: tuelaa.. rumah barukan.. besla juga..:)

Ms teyn: owh.. beliau memang sangat kreatif.

Aizamia: Nasib perasan kan.. kot ada yg tak perasan..:)

anitadiana said...

cantik-cantik..memang perasan..best lah adik pandai...ita ne..tak reti juga...

Farah Shamsudin said...

kak Ita: adik je pandai kak.. sy tak reti..:)