Tuesday, 1 March 2011

Jalan-Jalan Genting & Bukit Tinggi

Phewww!! sy rasa sy ni sgt addicted dgn travell.. xkisahla dekat or jauh.. yang penting dpt jalan2..en hubby xdla kuat berjalan tp oleh kerna si isteri yg suke sgt berjalan, jd die pn ikut jerkla.. kali ni ke Bukit Tinggi.. mmg spt biase xd plan nak g pn.. tp bl da smp tghr tu br terpikir nak naik situ..sy hany pegi balik je.. sblm ni mmg xprnh g.. slalu tgk gamba kawan2 dkt situ cantik je.. so, sy pn amikla kptsn nak g juge. Jalan nak ke situ xdla elok sgt.. pastu jarang ade keta.. memula tu takut jugak.. betul ke jalan ni..tp alhamdulillah smp juga ke ats tu..mmg nampak cantik tp agak bosan la.. sy rs cukupla sekali je kot naik situ..kalo bab snap ni mmg bes.. sbb kat area tu cantik jugak la..( sbnrny sy mmg hantu gamba ) sempat la sy g sume tempat.. bl g bedua je dgn en hubby, so agk susah jugakla nak bergamba.. so, xdla banyak sgt gamba yang mnjd collection kami..nak kate sejuk kat ats tu, bolela kotttt.. sejuk lagik Genting.. konon nak situ nak test la makan sushi tp... mmg xlh nak masukla.. mmg tekak ni bukan untuk makanan Jepun! so, x habis la gamaknye..sy kat Bukit Tinggi smp ptg.. then bl da on da way turun tu, ttb je nak ajak en hubby g Genting.. xsgka plak en hubby setuju.. sbnrny xdla ap yg mnrik sgt kat Genting tu kan.. sbb da slalu g sgt.. maklumlah blakang rumah je.. tp rs sejuk tu yg membuatkan sy nak jugakkkkk g situ.. sbnrny g situ nak shopping! kebetulan ade BIG SALES.. biasela org pempuan ni kan.. bl ade duet lebih, mula lar nak shopping itu ini.. maka bl da sibuk dgn shopping, jadiny nak balik rumah tu lambatla..bg sy, xsesia la sy naik atas tuu.. dapat shopping.. dapat dating dgn hubby skali..:) papepun, thanx to my hubby sbb ikutkan aje karenah isteri die ni..


Peluk tiang pun jadik larrr..


Ni kat rumah Jepun tu.. 


Terkejut la konon tu kan.. tantek bunga kat sini..


waaaa.... mmg xleh masuk la sushi nie...


Ntah ape gaya ntah..hahahaaa..


senyummm...


Love u muchukkkk


Banyak tau tempat makan..


Cantik kannnn..


Hotel..


Ni da smp Genting..


Makan dl.. Lapar seyh!


Shopping time...


3 comments:

Mama Likha said...

farah, btul lah org ckp bosan bukit tinggi tu. zte dulu ada gak plan nk g, so baik tayah lah dh rmi kwn yg komen tk besh.

ohhh.. patutlah rasa kite blh jd bestren. sbb kita sama sopaholik ni hehehehe kan2!

Izzlorna said...

soping ape eh yg best kat genting tuh?
cam mahal jerk...sana pun ader sales ker??

Farah Shamsudin said...

Mama Likha: ha! tau xpe.. xyahla naik sana.. kita memang sopaholik kan..:P

Lorna: ade.. macam Padini, Guess.. macam2 ada atas tu dearr

Jalan-Jalan Genting & Bukit Tinggi

Phewww!! sy rasa sy ni sgt addicted dgn travell.. xkisahla dekat or jauh.. yang penting dpt jalan2..en hubby xdla kuat berjalan tp oleh kerna si isteri yg suke sgt berjalan, jd die pn ikut jerkla.. kali ni ke Bukit Tinggi.. mmg spt biase xd plan nak g pn.. tp bl da smp tghr tu br terpikir nak naik situ..sy hany pegi balik je.. sblm ni mmg xprnh g.. slalu tgk gamba kawan2 dkt situ cantik je.. so, sy pn amikla kptsn nak g juge. Jalan nak ke situ xdla elok sgt.. pastu jarang ade keta.. memula tu takut jugak.. betul ke jalan ni..tp alhamdulillah smp juga ke ats tu..mmg nampak cantik tp agak bosan la.. sy rs cukupla sekali je kot naik situ..kalo bab snap ni mmg bes.. sbb kat area tu cantik jugak la..( sbnrny sy mmg hantu gamba ) sempat la sy g sume tempat.. bl g bedua je dgn en hubby, so agk susah jugakla nak bergamba.. so, xdla banyak sgt gamba yang mnjd collection kami..nak kate sejuk kat ats tu, bolela kotttt.. sejuk lagik Genting.. konon nak situ nak test la makan sushi tp... mmg xlh nak masukla.. mmg tekak ni bukan untuk makanan Jepun! so, x habis la gamaknye..sy kat Bukit Tinggi smp ptg.. then bl da on da way turun tu, ttb je nak ajak en hubby g Genting.. xsgka plak en hubby setuju.. sbnrny xdla ap yg mnrik sgt kat Genting tu kan.. sbb da slalu g sgt.. maklumlah blakang rumah je.. tp rs sejuk tu yg membuatkan sy nak jugakkkkk g situ.. sbnrny g situ nak shopping! kebetulan ade BIG SALES.. biasela org pempuan ni kan.. bl ade duet lebih, mula lar nak shopping itu ini.. maka bl da sibuk dgn shopping, jadiny nak balik rumah tu lambatla..bg sy, xsesia la sy naik atas tuu.. dapat shopping.. dapat dating dgn hubby skali..:) papepun, thanx to my hubby sbb ikutkan aje karenah isteri die ni..


Peluk tiang pun jadik larrr..


Ni kat rumah Jepun tu.. 


Terkejut la konon tu kan.. tantek bunga kat sini..


waaaa.... mmg xleh masuk la sushi nie...


Ntah ape gaya ntah..hahahaaa..


senyummm...


Love u muchukkkk


Banyak tau tempat makan..


Cantik kannnn..


Hotel..


Ni da smp Genting..


Makan dl.. Lapar seyh!


Shopping time...


3 comments:

Mama Likha said...

farah, btul lah org ckp bosan bukit tinggi tu. zte dulu ada gak plan nk g, so baik tayah lah dh rmi kwn yg komen tk besh.

ohhh.. patutlah rasa kite blh jd bestren. sbb kita sama sopaholik ni hehehehe kan2!

Izzlorna said...

soping ape eh yg best kat genting tuh?
cam mahal jerk...sana pun ader sales ker??

Farah Shamsudin said...

Mama Likha: ha! tau xpe.. xyahla naik sana.. kita memang sopaholik kan..:P

Lorna: ade.. macam Padini, Guess.. macam2 ada atas tu dearr