Friday, 11 March 2011

♡ 1st Contest Kasih Ibu Arif ♡


Assalamualaikum semua.. Harini saya join contest Darna.
Cara-caranya mudah sahaja..

1. Sila follow dua blog di atas ini:
   - Blog Utama  iaitu Kasih Ibu Arif ( sudah saya follow )
   - Blog Galeri Buku Ibu ( sudah follow )

2. Like Page Galeri Buku Ibu di Facebook ( selesai )

3. Letak banner contest kat atas ni dalam entri & sidebar then link kan ke blog saya ni..
( selesai )

4. Buat satu entri mengenai .:: 1st CONTEST KASIH IBU ARIF ::.  ( selesai )

5..Lengkapkan ayat ini "Saya suka membaca kerana.........." (tidak melebihi 50patah perkataan/ringkas & kreatif lagi bagus)

Saya suka membaca kerana dengan membaca saya boleh menambahkan ilmu pengetahuan. Tidak kira lah samada bacaan buku ilmiah atau novel. Saya suka membaca jalan cerita sesuatu buku itu sehingga habis. Saya sanggup membaca sesuatu buku itu dari pagi sehingga lah ke malam kerana apabila saya sudah mula membaca saya memang tidak boleh berhenti. Oleh kerana itulah di rumah saya penuh dengan bahan bacaan. Dengan bacaan juga saya boleh gunakan untuk sumber rujukan saya malah saya juga sanggup bertukar-tukar buku dengan rakan seperjuangan atau ke perpustakaan semata-mata untuk mendapatkan buku yang saya inginkan. Saya juga suka membaca kerana ia selaras dengan tugas saya..


Apabila membaca saya boleh terus melupakan segala permasalahan &  tekanan di pejabat.
Ia juga boleh merehatkan minda saya dan kadang-kadang saya rasa terhibur dengan sesuatu bacaan.. :)


6. Sila tag tiga orang kawan dan pastikan mereka tahu



Alhamdulillah.. selesai semuanya.. Selamat Berjaya..

3 comments:

Ibu Arif Atan said...

Tq & gud luk Farah!

Farah Shamsudin said...

Darna: thank you..:) hope ada la chance nak menang..

Izzlorna said...

lorna pun kaki buku jua ;p
sama jer kita kan..
eh farah kj sbg ape ya?

♡ 1st Contest Kasih Ibu Arif ♡


Assalamualaikum semua.. Harini saya join contest Darna.
Cara-caranya mudah sahaja..

1. Sila follow dua blog di atas ini:
   - Blog Utama  iaitu Kasih Ibu Arif ( sudah saya follow )
   - Blog Galeri Buku Ibu ( sudah follow )

2. Like Page Galeri Buku Ibu di Facebook ( selesai )

3. Letak banner contest kat atas ni dalam entri & sidebar then link kan ke blog saya ni..
( selesai )

4. Buat satu entri mengenai .:: 1st CONTEST KASIH IBU ARIF ::.  ( selesai )

5..Lengkapkan ayat ini "Saya suka membaca kerana.........." (tidak melebihi 50patah perkataan/ringkas & kreatif lagi bagus)

Saya suka membaca kerana dengan membaca saya boleh menambahkan ilmu pengetahuan. Tidak kira lah samada bacaan buku ilmiah atau novel. Saya suka membaca jalan cerita sesuatu buku itu sehingga habis. Saya sanggup membaca sesuatu buku itu dari pagi sehingga lah ke malam kerana apabila saya sudah mula membaca saya memang tidak boleh berhenti. Oleh kerana itulah di rumah saya penuh dengan bahan bacaan. Dengan bacaan juga saya boleh gunakan untuk sumber rujukan saya malah saya juga sanggup bertukar-tukar buku dengan rakan seperjuangan atau ke perpustakaan semata-mata untuk mendapatkan buku yang saya inginkan. Saya juga suka membaca kerana ia selaras dengan tugas saya..


Apabila membaca saya boleh terus melupakan segala permasalahan &  tekanan di pejabat.
Ia juga boleh merehatkan minda saya dan kadang-kadang saya rasa terhibur dengan sesuatu bacaan.. :)


6. Sila tag tiga orang kawan dan pastikan mereka tahu



Alhamdulillah.. selesai semuanya.. Selamat Berjaya..

3 comments:

Ibu Arif Atan said...

Tq & gud luk Farah!

Farah Shamsudin said...

Darna: thank you..:) hope ada la chance nak menang..

Izzlorna said...

lorna pun kaki buku jua ;p
sama jer kita kan..
eh farah kj sbg ape ya?