Monday, 14 March 2011

Hadiah Ulang Tahun Kelahiran Saya..:)

Hari ini saya menjadi suri rumah.. hanya untuk hari ini sahaja..:) Selesai sesi menjalankan tugas sebagai suri rumah, maka sekarang saya nak hapdate blog pulak.. terasa macam dah lama saya tak hapdate.. sebelum ni sibuk join contest.. teruja dengan contest!! tak tahula kenapa.. mungkin sebab bila ada masa terluang.. Tak tahu sebenarnya nak hapdate apa kat blog ni.. tapi rasa hanya nak kongsikan tentang " Hadiah Ulangtahun Kelahiran Saya"..

Sebenarnya memang dari era kanak-kanak ibu & abah tak pernah pun nak bagi hadiah-hadiah ni.. Bagi mereka tanpa hadiah pun umur tetap juga meningkat.. Selalunya ibu akan belikan kek sahaja.. rasanya adalah sekali kot ibu & abah bawak saya pergi bercuti ke Cameron Highlands untuk sambut hari ulangtahun saya.. itu pun dah memadai.. memang ibu & abah tak nak ajar anak-anak dengan pemberian hadiah.. memang mereka tak nak ajar dengan kemewahan..Saya pun memang dah terbiasa..:) Apabila saya sudah dewasa & berkahwin, hubby pulak selalu manja kan saya.. setiap kali hari istimewa seperti ulangtahun kelahiran atau ulangtahun perkahwinan, mesti saya akan dapat something la dari hubby.. saya amat hargai segala pemberiannya..saya memang tak kisah pun sekiranya hubby tidak memberikan apa-apa tapi cukupla sekadar mengingati tarikh tersebut..

Beberapa hari sebelum hari saya, hubby bawak saya dengan adik yang kebetulan harinya juga awal beberapa hari sahaja dari saya ke " Garden The Curve ".. Sambut di sana.. memang sebelum ni pernah ke situ.. tempat yang sangat romantik..:) saya memang suka! Apapun terima kasih untuk hubby..:)







Memang sedap!! harga pun berpatutan..


Jam tangan memang dah ada.. hubby bagi lagi.. tak pelah.. tambah koleksi yang sedia ada..:)
hadiah ni saya dapat bila dah habis makan-makan.. bila dah masuk kereta dalam perjalanan pulang baru hubby bagi..


Note book & Iphone ni saya dapat sebelum hari ulangtahun saya.. Kebetulan lappy lama saya hilang di bulan Ramadhan semasa saya dekat Bazar.. kiranya hubby belikan note book ni sebagai ganti.. senang untuk saya buat kerja katanya.. Tentang Iphone ni, tak sangka hubby nak bagi kerana saya memang tak pandai pakai touch screen..Tapi bila dah pakai, best pulak.. Saya ingat hubby beli untuk dirinya sebab memang hubby nak beli Iphone.. Tak sangka hubby beli skali untuk saya..Hubby beli Iphone di Singapore.. Waktu ni Iphone masih belum di lancarkan lagi di Malaysia..Saya amat hargai segala pemberiannya..Pesanan saya untuk hubby, tak perlulah nak belikan hadiah yang sebegini kerana saya tidak perlukan apa-apa tambah lagi untuk meminta...Cukupla sekadar mendapat kasih sayang yang tidak berbelah bagi untuk saya.. Terima kasih untuk segalanya..

2 comments:

Mama Likha said...

waaaaa1 hepi beday oso! hehe. smoga bertambah hot yer :)

best eh garden... best woo iphone 4 rugi sapa tk pakai hehehe! memula je kekok touch screen lelama haaaa nyesal tk pakai awal2 hahaha.

p/s : fara, tk suka font fara jd pening mata tyme nak baca huhu cisshh sesuka hati komplen kan??

Farah Shamsudin said...

Ztee: hahaha! tuela kan.. rugi sape xpakai..
yer ke tak suke? hehehee.. nanti fara tuka ek..

Hadiah Ulang Tahun Kelahiran Saya..:)

Hari ini saya menjadi suri rumah.. hanya untuk hari ini sahaja..:) Selesai sesi menjalankan tugas sebagai suri rumah, maka sekarang saya nak hapdate blog pulak.. terasa macam dah lama saya tak hapdate.. sebelum ni sibuk join contest.. teruja dengan contest!! tak tahula kenapa.. mungkin sebab bila ada masa terluang.. Tak tahu sebenarnya nak hapdate apa kat blog ni.. tapi rasa hanya nak kongsikan tentang " Hadiah Ulangtahun Kelahiran Saya"..

Sebenarnya memang dari era kanak-kanak ibu & abah tak pernah pun nak bagi hadiah-hadiah ni.. Bagi mereka tanpa hadiah pun umur tetap juga meningkat.. Selalunya ibu akan belikan kek sahaja.. rasanya adalah sekali kot ibu & abah bawak saya pergi bercuti ke Cameron Highlands untuk sambut hari ulangtahun saya.. itu pun dah memadai.. memang ibu & abah tak nak ajar anak-anak dengan pemberian hadiah.. memang mereka tak nak ajar dengan kemewahan..Saya pun memang dah terbiasa..:) Apabila saya sudah dewasa & berkahwin, hubby pulak selalu manja kan saya.. setiap kali hari istimewa seperti ulangtahun kelahiran atau ulangtahun perkahwinan, mesti saya akan dapat something la dari hubby.. saya amat hargai segala pemberiannya..saya memang tak kisah pun sekiranya hubby tidak memberikan apa-apa tapi cukupla sekadar mengingati tarikh tersebut..

Beberapa hari sebelum hari saya, hubby bawak saya dengan adik yang kebetulan harinya juga awal beberapa hari sahaja dari saya ke " Garden The Curve ".. Sambut di sana.. memang sebelum ni pernah ke situ.. tempat yang sangat romantik..:) saya memang suka! Apapun terima kasih untuk hubby..:)







Memang sedap!! harga pun berpatutan..


Jam tangan memang dah ada.. hubby bagi lagi.. tak pelah.. tambah koleksi yang sedia ada..:)
hadiah ni saya dapat bila dah habis makan-makan.. bila dah masuk kereta dalam perjalanan pulang baru hubby bagi..


Note book & Iphone ni saya dapat sebelum hari ulangtahun saya.. Kebetulan lappy lama saya hilang di bulan Ramadhan semasa saya dekat Bazar.. kiranya hubby belikan note book ni sebagai ganti.. senang untuk saya buat kerja katanya.. Tentang Iphone ni, tak sangka hubby nak bagi kerana saya memang tak pandai pakai touch screen..Tapi bila dah pakai, best pulak.. Saya ingat hubby beli untuk dirinya sebab memang hubby nak beli Iphone.. Tak sangka hubby beli skali untuk saya..Hubby beli Iphone di Singapore.. Waktu ni Iphone masih belum di lancarkan lagi di Malaysia..Saya amat hargai segala pemberiannya..Pesanan saya untuk hubby, tak perlulah nak belikan hadiah yang sebegini kerana saya tidak perlukan apa-apa tambah lagi untuk meminta...Cukupla sekadar mendapat kasih sayang yang tidak berbelah bagi untuk saya.. Terima kasih untuk segalanya..

2 comments:

Mama Likha said...

waaaaa1 hepi beday oso! hehe. smoga bertambah hot yer :)

best eh garden... best woo iphone 4 rugi sapa tk pakai hehehe! memula je kekok touch screen lelama haaaa nyesal tk pakai awal2 hahaha.

p/s : fara, tk suka font fara jd pening mata tyme nak baca huhu cisshh sesuka hati komplen kan??

Farah Shamsudin said...

Ztee: hahaha! tuela kan.. rugi sape xpakai..
yer ke tak suke? hehehee.. nanti fara tuka ek..