Saturday, 19 March 2011

Besarnya KETAM ni!! Ouchhh..

Bebaru ni, ada pergi makan dekat area Ampang.. Kalau ikutkan memang la sangat malas nak keluar bila dah malam.. tapi bila seseorang nak sangat makan kat situ. then ajak kami hubby & wifey.. jadinya pergila jugak.. tak tahula kot seseorang tu mengidam ke kan.. Memula tu.. waktu sampai macam tak percaya.. bia betul kedai makan ni.. memang totally nampak cina punya kedai.. sekali masuk, punyela ramai orang.. Islam pun ramai.. kiranya masakan ala-ala chinese la.. saya masuk kedai tu, dah jadi macam orang pelik! hahahaa... yerla, pertama kali datang makan kat situ.. memang la pelik.. tengok pulak punyela ramai sangat orang..heheheeee...

Elok je masuk, terus pelayan dia datang.. ambil order.. memang tak tahu nak makan apa.. hentam jela labu! selalu kalau ramai orang service pun lambat kan?? tapi tak disangka sekejap je order dah sampai.. memang salute la service dia!!makanan dia pun sangat sedap.. yang paling mengejutkan..ketam tuu..BESARNYA!!. bila dah dapat makan.. punye la senyap.. masing-masing sibuk layan ketam tu..:) dah tak ingat nama kedai tu.. lepas makan kat situ.. tetiba rasa nak makan ais cream pulak dah! so, sebelum balik rumah tuu, dekat area rumah ada "ice room".. so, makan la pulakk kat situ.. walaupun jam sudah menunjukkan hampir tengah malam.. tetap jugak makan ice cream.. memang superb!! sangat kenyang ok.. :)


huhu! memang besar ketam ni..


baru buka dekat area rumah..


memang superb la!! i like..

sesiapa yang belum pergi ice room ni, bolehla la kalau ada masa pergi situ.. memang best!

2 comments:

Mama Likha said...

farah, ktne makan kt ampang tu..steambot ker hhuhu

Farah Shamsudin said...

bukanla Mama Likha.. dah tak hengat nama kedai tu..tp tepi simpang.. mmg dr luaran kedai cina..

Besarnya KETAM ni!! Ouchhh..

Bebaru ni, ada pergi makan dekat area Ampang.. Kalau ikutkan memang la sangat malas nak keluar bila dah malam.. tapi bila seseorang nak sangat makan kat situ. then ajak kami hubby & wifey.. jadinya pergila jugak.. tak tahula kot seseorang tu mengidam ke kan.. Memula tu.. waktu sampai macam tak percaya.. bia betul kedai makan ni.. memang totally nampak cina punya kedai.. sekali masuk, punyela ramai orang.. Islam pun ramai.. kiranya masakan ala-ala chinese la.. saya masuk kedai tu, dah jadi macam orang pelik! hahahaa... yerla, pertama kali datang makan kat situ.. memang la pelik.. tengok pulak punyela ramai sangat orang..heheheeee...

Elok je masuk, terus pelayan dia datang.. ambil order.. memang tak tahu nak makan apa.. hentam jela labu! selalu kalau ramai orang service pun lambat kan?? tapi tak disangka sekejap je order dah sampai.. memang salute la service dia!!makanan dia pun sangat sedap.. yang paling mengejutkan..ketam tuu..BESARNYA!!. bila dah dapat makan.. punye la senyap.. masing-masing sibuk layan ketam tu..:) dah tak ingat nama kedai tu.. lepas makan kat situ.. tetiba rasa nak makan ais cream pulak dah! so, sebelum balik rumah tuu, dekat area rumah ada "ice room".. so, makan la pulakk kat situ.. walaupun jam sudah menunjukkan hampir tengah malam.. tetap jugak makan ice cream.. memang superb!! sangat kenyang ok.. :)


huhu! memang besar ketam ni..


baru buka dekat area rumah..


memang superb la!! i like..

sesiapa yang belum pergi ice room ni, bolehla la kalau ada masa pergi situ.. memang best!

2 comments:

Mama Likha said...

farah, ktne makan kt ampang tu..steambot ker hhuhu

Farah Shamsudin said...

bukanla Mama Likha.. dah tak hengat nama kedai tu..tp tepi simpang.. mmg dr luaran kedai cina..