Tuesday, 10 July 2012

Yuhuu.. Persiapan Raya Hampir Siap!

Assalamualaikum all readers!

Dah hampir seminggu kot tak menjenguk ke sini.. hishh! bizi sangat lately ni..Sebelum puasa banyak event nak kena running, sampai tak menyempat nak mengetuk keyboard. Tapi tak sangka dalam seminggu saya takde sebarang entri pun masih ada juga yang sudi melawat kesini.. terima kasih banyak-banyak ye..

Taknak cerita panjang-panjang, layan jela gambar yee.. Actually, persiapan raya saya sudah hampir siap. Tahun ni cepat-cepat cari baju raya. Yela, kalau tak, lambat-lambat jadila macam tahun lepas, susah sangat nak dapatkan warna sedondon tuuu kan. Tahun ni harus sedondon, okeh!



Sweater tu je hubby punye.. Jeans & Jam tangan tuu saya punye..



Yang warna kelabu tu kardigan saya & yang bawah tu, baju Melayu En Hubby..

Pada hari tersebut sampai dua tempat saya pergi.. Kata pun shoppingkan? mula-mula ke Wisma Yakin semata-mata untuk mencari baju Melayu yang sama tema dengan saya. Pergi ke Omar Ali, tapi tiada yang dah siap, perlu tempah pulak.. En Hubby taknak tempah, katanya lambat siap.. Jalanla lagi ke belakang-belakang tu, terus singgah kedai tu, nasib ada warna yg saya mahukan. Hepi sangat! Pastu terus ke Jaya Jusco Wangsamaju.. terus ke tempat yang dituju, Bum Equipment! memang selesa sangat dapat shopping kat situ..memang dari dulu, itula jenama yang paling En Hubby suka.

p/s * konon je taknak menulis panjang-panjangkan? berjela juga akhirnya..terima kasih ye sudi singgah sini, ada masa saya pula ke rumah kawan-kawan..*

15 comments:

FARAH deeb said...

Wuiyooo awainyaa hahahaaa... den satu famili tahun ni tak beli baju ghaye. Kena jimat nak masuk umah baru! Huhuuu...
My latest Entry :)
WW: Hadiah Harijadi!

Bazilah (^0^) said...

fuiyooo, persiapan dah ada hehehe. ni satu ape pon x prepare lg :D

Tina Othman said...

wah Bak tu, bestnya dah siap beli, ktorg tak prepare apa pun lg

Farah Shamsudin said...

farah: huhu.. taun lps pn baju jimat sbb masuk rumah.. taun ni boleh sakan laa.. hehehe..

bazilah: hee.. taknak jd mcm taun lps la dear..

Tina: huhu.. Bulan puasa untuk keperluan lain la pulak kan.. Bak pun oke kan..

cik najihah said...

wah semangat tu hihi

Farah Shamsudin said...

Najihah: hahaha.. xdla semangat sgt..

Hanis MY said...

Bestnya dah siap takyah fikir2 dah pasni leh tumpu utk bulan ramadhan

Farah Shamsudin said...

hanis: betul tu dear...

anitadiana said...

wahh..cepat betul siapnya..kak ita baru beli aqil dan arisya nya dah siap cuma aqil baju melayu sama dengan papanya nanti..so bab baju melayu papanya kena cari..tengah dok cari kak diananya lak..tahun ne tak nak pakai sedondon (1 kayu)..beli lain-lain cuma warna yg seakan-akan sama...

Farah Shamsudin said...

kak Ita: sebabnya saya berdua je kak.. cepat le settle nye..:)

aizamia3 said...

ai pulak.. tinggal untuk dak Nuha je belum beli..

IntaNBerliaN said...

wah bestnya... sy pun dh mula rs xsabar nak g shopping gak ni.. nak cuci mata tgk baju yg cantik2.. hihii

MamaEma said...

ema tunggu esok adik beradik dan mom datang KL...nak shopping habis-habisan..horeey

Mama Likha said...

alah cyg, kite belum start lagi :((

AmyZana said...

blum start shopping ape2 lagi pun :/
but will start soon ;D

Yuhuu.. Persiapan Raya Hampir Siap!

Assalamualaikum all readers!

Dah hampir seminggu kot tak menjenguk ke sini.. hishh! bizi sangat lately ni..Sebelum puasa banyak event nak kena running, sampai tak menyempat nak mengetuk keyboard. Tapi tak sangka dalam seminggu saya takde sebarang entri pun masih ada juga yang sudi melawat kesini.. terima kasih banyak-banyak ye..

Taknak cerita panjang-panjang, layan jela gambar yee.. Actually, persiapan raya saya sudah hampir siap. Tahun ni cepat-cepat cari baju raya. Yela, kalau tak, lambat-lambat jadila macam tahun lepas, susah sangat nak dapatkan warna sedondon tuuu kan. Tahun ni harus sedondon, okeh!



Sweater tu je hubby punye.. Jeans & Jam tangan tuu saya punye..



Yang warna kelabu tu kardigan saya & yang bawah tu, baju Melayu En Hubby..

Pada hari tersebut sampai dua tempat saya pergi.. Kata pun shoppingkan? mula-mula ke Wisma Yakin semata-mata untuk mencari baju Melayu yang sama tema dengan saya. Pergi ke Omar Ali, tapi tiada yang dah siap, perlu tempah pulak.. En Hubby taknak tempah, katanya lambat siap.. Jalanla lagi ke belakang-belakang tu, terus singgah kedai tu, nasib ada warna yg saya mahukan. Hepi sangat! Pastu terus ke Jaya Jusco Wangsamaju.. terus ke tempat yang dituju, Bum Equipment! memang selesa sangat dapat shopping kat situ..memang dari dulu, itula jenama yang paling En Hubby suka.

p/s * konon je taknak menulis panjang-panjangkan? berjela juga akhirnya..terima kasih ye sudi singgah sini, ada masa saya pula ke rumah kawan-kawan..*

15 comments:

FARAH deeb said...

Wuiyooo awainyaa hahahaaa... den satu famili tahun ni tak beli baju ghaye. Kena jimat nak masuk umah baru! Huhuuu...
My latest Entry :)
WW: Hadiah Harijadi!

Bazilah (^0^) said...

fuiyooo, persiapan dah ada hehehe. ni satu ape pon x prepare lg :D

Tina Othman said...

wah Bak tu, bestnya dah siap beli, ktorg tak prepare apa pun lg

Farah Shamsudin said...

farah: huhu.. taun lps pn baju jimat sbb masuk rumah.. taun ni boleh sakan laa.. hehehe..

bazilah: hee.. taknak jd mcm taun lps la dear..

Tina: huhu.. Bulan puasa untuk keperluan lain la pulak kan.. Bak pun oke kan..

cik najihah said...

wah semangat tu hihi

Farah Shamsudin said...

Najihah: hahaha.. xdla semangat sgt..

Hanis MY said...

Bestnya dah siap takyah fikir2 dah pasni leh tumpu utk bulan ramadhan

Farah Shamsudin said...

hanis: betul tu dear...

anitadiana said...

wahh..cepat betul siapnya..kak ita baru beli aqil dan arisya nya dah siap cuma aqil baju melayu sama dengan papanya nanti..so bab baju melayu papanya kena cari..tengah dok cari kak diananya lak..tahun ne tak nak pakai sedondon (1 kayu)..beli lain-lain cuma warna yg seakan-akan sama...

Farah Shamsudin said...

kak Ita: sebabnya saya berdua je kak.. cepat le settle nye..:)

aizamia3 said...

ai pulak.. tinggal untuk dak Nuha je belum beli..

IntaNBerliaN said...

wah bestnya... sy pun dh mula rs xsabar nak g shopping gak ni.. nak cuci mata tgk baju yg cantik2.. hihii

MamaEma said...

ema tunggu esok adik beradik dan mom datang KL...nak shopping habis-habisan..horeey

Mama Likha said...

alah cyg, kite belum start lagi :((

AmyZana said...

blum start shopping ape2 lagi pun :/
but will start soon ;D