Monday, 23 July 2012

Berbuka di Luar.. sesekali oke kan?

Assalamualaikum readers!

Alhamdulillah..sudah hari ke empat ramadhan.. cepat sangat masa berlalu.. tetau je nanti dah sebulan berpuasa kan? Sepanjang berpuasa, takdela sangat ke bazaar untuk memiih juadah berbuka.. lebih kepada masak sendiri. Rasanya time macam ni la kalau nak masak pun..Agak-agak tak sempat pun tetap juga kena sempatkan walaupun satu atau dua hidangan.. Selebihnya bolehla kalau nak cari juadah yang simple-simple..

Pada hari kedua ramadhan, jatuh pada hari Ahad.. memang cuti kan.. adela keluar deting dengan En Kanda.. watching movie Batman. Dah alang-alang kat luar tu, terus je berbuka diluar juga..Jangan ingat bulan ramadhan tak sempat nak deting tau!  Saya pantang ade hari cuti mesti nak deting dengan En Kanda. Bukan senang nak ade masa yang berkualiti together-gether ni..

Oleh kerana dok deting kat Pavilion je dari dulu, sudah maklumlah Kenny Rogers memang takde dalam Pavilion tu.. Yang ade Nandos yang ala-ala KR ni.. Memang KR tu favourite saya.. Agak tak best juga bila tak dapat nak berbuka di KR.. En Kanda pening pikir kat mana nak berbuka.. Last end, ke Old Town Signature je laaa..okeh juge kan!



Macam biaselaa.. kena booked dulu..


Sentiasa menjadi menu utama! suka sangat..


kari ayam + nasi..

Ade lagi tapi dah tak larat nak snap.. tummy dah full... :) Terima kasih En Kanda ye.. bawak gi tgk movie.. makan lua.. aish! hepii la...lepas ni boleh ajak deting selalu..

p/s* Terima kasih sudi singgah ye..*

17 comments:

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

dating skali-skla mmg seronok kan?:)

anitadiana said...

bestnya..kak ita kena poket penuh kalu nak makan di luar ne farah..6 org..mahunya beratus..he..he masak kat rumah jimat banyak..he..he

FARAH deeb said...

Bestnya... kite encik somi tak ske mkn kat luar sbb dia jenih makan seketul kuih sudah kenyang huhuuu.. dia tak tau bini dia jenis 10 ketul pun lalu akaka... Maka berbuka di umah jelah jawabnye...
My latest Entry :)
JJCM: Day 2 Ramadhan 1433

Farah Shamsudin said...

yayan: yup.. rase mcm baru nak falling in love pulak..

kak ita: hee.. yela kan.. farah ni berdua je kak..

Farah: ye ke? hee.. tapi sesekali pun bole kan dear?

Miss Fifi said...

bestnye.mcm nk singgah old town je bbuka 6t :)

Farah Shamsudin said...

Miss Fifi: hee.. singgah la nanti.. suke sangat tau garlic bread kat situ.

Suhana Shuib said...

romantik giteww.. nak ajak hubby bbuka kat luar gak lah..hehehe

Farah Shamsudin said...

Suhana: hehehe.. hidup berdua bolela kot..:)

Penyuluh Perikanan said...

postingan yang bagus kawan
saya suka sekali dengan postingan ini..

Oke kwan saya Ucapkan "Selamat menjalankan Ibadah Puasa", Mohon Maaf lahir batin
Saya Numpang follow 572
Jika tidak keberatan silahkan follow kembali
ditunggu ya..

IntaNBerliaN said...

bestnya bk pose kat luar.. xyah mask.. hihi

Hanis MY said...

Weee i like detim detim

Nelly The Strange said...

wah . untungla .
:)

Tina Othman said...

bestnya dpt detim

MamaEma said...

sepanjang 5 hari puasa ni..dah makan kat luar juga sekali..best gak incik hubby yg keluarkan duit...

Farah Shamsudin said...

Penyuluh: InsyaAllah..

Intan: Sesekali bolela sayang..

Hanis: I likee too mama..

Nelly: heee.. kan..

Tina: Memang best..)

Mama: kan?hubby keluarkan duet memang best!

Izan Ishak said...

syoknya deting2 ngan en kanda...

Farah Shamsudin said...

Izan: yelah..sume best kalau dgn en kanda..

Berbuka di Luar.. sesekali oke kan?

Assalamualaikum readers!

Alhamdulillah..sudah hari ke empat ramadhan.. cepat sangat masa berlalu.. tetau je nanti dah sebulan berpuasa kan? Sepanjang berpuasa, takdela sangat ke bazaar untuk memiih juadah berbuka.. lebih kepada masak sendiri. Rasanya time macam ni la kalau nak masak pun..Agak-agak tak sempat pun tetap juga kena sempatkan walaupun satu atau dua hidangan.. Selebihnya bolehla kalau nak cari juadah yang simple-simple..

Pada hari kedua ramadhan, jatuh pada hari Ahad.. memang cuti kan.. adela keluar deting dengan En Kanda.. watching movie Batman. Dah alang-alang kat luar tu, terus je berbuka diluar juga..Jangan ingat bulan ramadhan tak sempat nak deting tau!  Saya pantang ade hari cuti mesti nak deting dengan En Kanda. Bukan senang nak ade masa yang berkualiti together-gether ni..

Oleh kerana dok deting kat Pavilion je dari dulu, sudah maklumlah Kenny Rogers memang takde dalam Pavilion tu.. Yang ade Nandos yang ala-ala KR ni.. Memang KR tu favourite saya.. Agak tak best juga bila tak dapat nak berbuka di KR.. En Kanda pening pikir kat mana nak berbuka.. Last end, ke Old Town Signature je laaa..okeh juge kan!



Macam biaselaa.. kena booked dulu..


Sentiasa menjadi menu utama! suka sangat..


kari ayam + nasi..

Ade lagi tapi dah tak larat nak snap.. tummy dah full... :) Terima kasih En Kanda ye.. bawak gi tgk movie.. makan lua.. aish! hepii la...lepas ni boleh ajak deting selalu..

p/s* Terima kasih sudi singgah ye..*

17 comments:

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

dating skali-skla mmg seronok kan?:)

anitadiana said...

bestnya..kak ita kena poket penuh kalu nak makan di luar ne farah..6 org..mahunya beratus..he..he masak kat rumah jimat banyak..he..he

FARAH deeb said...

Bestnya... kite encik somi tak ske mkn kat luar sbb dia jenih makan seketul kuih sudah kenyang huhuuu.. dia tak tau bini dia jenis 10 ketul pun lalu akaka... Maka berbuka di umah jelah jawabnye...
My latest Entry :)
JJCM: Day 2 Ramadhan 1433

Farah Shamsudin said...

yayan: yup.. rase mcm baru nak falling in love pulak..

kak ita: hee.. yela kan.. farah ni berdua je kak..

Farah: ye ke? hee.. tapi sesekali pun bole kan dear?

Miss Fifi said...

bestnye.mcm nk singgah old town je bbuka 6t :)

Farah Shamsudin said...

Miss Fifi: hee.. singgah la nanti.. suke sangat tau garlic bread kat situ.

Suhana Shuib said...

romantik giteww.. nak ajak hubby bbuka kat luar gak lah..hehehe

Farah Shamsudin said...

Suhana: hehehe.. hidup berdua bolela kot..:)

Penyuluh Perikanan said...

postingan yang bagus kawan
saya suka sekali dengan postingan ini..

Oke kwan saya Ucapkan "Selamat menjalankan Ibadah Puasa", Mohon Maaf lahir batin
Saya Numpang follow 572
Jika tidak keberatan silahkan follow kembali
ditunggu ya..

IntaNBerliaN said...

bestnya bk pose kat luar.. xyah mask.. hihi

Hanis MY said...

Weee i like detim detim

Nelly The Strange said...

wah . untungla .
:)

Tina Othman said...

bestnya dpt detim

MamaEma said...

sepanjang 5 hari puasa ni..dah makan kat luar juga sekali..best gak incik hubby yg keluarkan duit...

Farah Shamsudin said...

Penyuluh: InsyaAllah..

Intan: Sesekali bolela sayang..

Hanis: I likee too mama..

Nelly: heee.. kan..

Tina: Memang best..)

Mama: kan?hubby keluarkan duet memang best!

Izan Ishak said...

syoknya deting2 ngan en kanda...

Farah Shamsudin said...

Izan: yelah..sume best kalau dgn en kanda..