Monday, 30 July 2012

Perihal En Kanda...

Assalamulaikum..


K.A.M.I.


Selama berpuasa ni, saya nak kata rajin masuk ke dapur tu.. tak jugelaa.. Sometimes mood nak masak tu ade tapikan bila on the way balik kerja, mesti En Kanda cakap " takyah masakla bibi.. kite beli je "..bila ditanya kenapa, beliau kata takut saya penat. Maklumla baru balik kerja kan.. Alahai En Kanda!

Alhamdulillah, saya masih juga sempat masak dari tak sempat masak langsung kan.. nak kata setiap hari masak tu, tipula kan.. memang tak dapat nak masak setiap hari.. kadang-kadang semua juadah kena beli..akibat tak sempat tu kan.. Nasibla En Kanda sangat tidak memilih.. tidak cerewet! Senang sangat nak jaga..

Sepanjang hidup bersama ni, bab makan.. memang takde masalah.. agak-agak kalau saya malas nak masak, paling malas laa..kira agak darurat tu, cukupla goreng ayam je.. beliau makan dengan nasi putih pun dah oke.. Memula tu, macam pelik je tengok.. boleh pulak makan macam tu.. Rupanya memang asal ade ayam je.. sume pun jadik! Kalau saya laaa, tak boleh nak makan macam tu mesti nak kena ade berkuah jugee..
Alahai la En Kanda, memang senang sangat nak jaga.. Saya sukaaa... :)


p/s* Arini stori mori tentang En Kanda.. Kalau ade yang nak muntah ijau, silakan ye.. :) Thanx ye sudi singgah sini.. Nanti saya terjah rumah kawan-kawan pula *


9 comments:

adam narzuan said...

menaraik...

Farah Shamsudin said...

adam: :)

:: Mrs.Eady :: said...

ayam upin ipin!hehee..

Farah Shamsudin said...

Mrs Eady: yelaaa kan.. upin ipin...:)

MamaEma said...

Alhamdulillah cik kanda memahami

Hanis MY said...

sweetnya..semoga kalian berdua kekal bahagia dunia akhirat

IntaNBerliaN said...

ayam goreng panas2 + nasi putih tu pun dah menyelerakan tu.. hubby sy sk mkn gitu.. hihi

Farah Shamsudin said...

MamaEma: yup, alhamdulillah..

Hanis: Amin...

Intan: hee.. senang kan?

Puan Kutu said...

en suami sy pun semua bedal..lg senang,tp bab memasak tu kira sy mmg boleh dikatakan hari2 msk..:)

Perihal En Kanda...

Assalamulaikum..


K.A.M.I.


Selama berpuasa ni, saya nak kata rajin masuk ke dapur tu.. tak jugelaa.. Sometimes mood nak masak tu ade tapikan bila on the way balik kerja, mesti En Kanda cakap " takyah masakla bibi.. kite beli je "..bila ditanya kenapa, beliau kata takut saya penat. Maklumla baru balik kerja kan.. Alahai En Kanda!

Alhamdulillah, saya masih juga sempat masak dari tak sempat masak langsung kan.. nak kata setiap hari masak tu, tipula kan.. memang tak dapat nak masak setiap hari.. kadang-kadang semua juadah kena beli..akibat tak sempat tu kan.. Nasibla En Kanda sangat tidak memilih.. tidak cerewet! Senang sangat nak jaga..

Sepanjang hidup bersama ni, bab makan.. memang takde masalah.. agak-agak kalau saya malas nak masak, paling malas laa..kira agak darurat tu, cukupla goreng ayam je.. beliau makan dengan nasi putih pun dah oke.. Memula tu, macam pelik je tengok.. boleh pulak makan macam tu.. Rupanya memang asal ade ayam je.. sume pun jadik! Kalau saya laaa, tak boleh nak makan macam tu mesti nak kena ade berkuah jugee..
Alahai la En Kanda, memang senang sangat nak jaga.. Saya sukaaa... :)


p/s* Arini stori mori tentang En Kanda.. Kalau ade yang nak muntah ijau, silakan ye.. :) Thanx ye sudi singgah sini.. Nanti saya terjah rumah kawan-kawan pula *


9 comments:

adam narzuan said...

menaraik...

Farah Shamsudin said...

adam: :)

:: Mrs.Eady :: said...

ayam upin ipin!hehee..

Farah Shamsudin said...

Mrs Eady: yelaaa kan.. upin ipin...:)

MamaEma said...

Alhamdulillah cik kanda memahami

Hanis MY said...

sweetnya..semoga kalian berdua kekal bahagia dunia akhirat

IntaNBerliaN said...

ayam goreng panas2 + nasi putih tu pun dah menyelerakan tu.. hubby sy sk mkn gitu.. hihi

Farah Shamsudin said...

MamaEma: yup, alhamdulillah..

Hanis: Amin...

Intan: hee.. senang kan?

Puan Kutu said...

en suami sy pun semua bedal..lg senang,tp bab memasak tu kira sy mmg boleh dikatakan hari2 msk..:)