Thursday, 12 July 2012

Abraham Lincoln vs Spiderman

Assalamualaikum All..

Selamat berhari Khamis ye..ni nak cerita, bebaru ni bila saya dan En kanda sedang sakan bercuti di hujung minggu, xdela sakan sangatkan.. Sedangkan hari Ahad  lepas kena kerja.. hehehe.. ceritanya selepas saya pulang dari kerja, last minit plan nak layan movie.. sampai tak tahu nak pilih movie ape.. Last end, En Kanda decide nak layan movie Abraham Lincoln... katanya ada kawan cakap best!


Okla kan, saya on je..Seperti selalu, nak layan kat Pavilion tau, tapi nasib tidak menyebelahi kerana majoriti movie sold out! Then saja-saja la cuba tengok kat Mid Valley, masih ada seat untuk movie ni.. so, ape lagi, booking guna smartphones En Kanda la kan..lebih mudah kalau booking macam tuu.. dari nak beratur panjangkan.. dapat letih je. Mula-mula tu macam tak faham sangat jalan cerita, tapi bila En Kanda cerita semua baru faham.. Bagi saya movie ni sangat ok! memang awesome! kalau nak bagi bintang la.. saya bagi empat bintang dari lima bintang.. Jalan cerita bes! 

_________________________________________________________________________________

Pada Hari Selasa baru ni pula, saya dan En Kanda memang plan nak bercuti.. Maka saya pun apply la juga cuti. Bukan senangkan nak dapat cuti sama-sama.. Bukan kemana sangat pun. Cuma ada hal yang perlu diselesaikan seawal pagi. Selesai je semuanya, En Kanda bawa jalan-jalan satu KL, dah lama betul tak jalan macam tuu.. Lepas dah penat tu, layan movie di Pavilion pula.. kali ni movie Spiderman!


Memang hepi, sebab masa tu orang bizi bekerja..so dalam panggung hanya berapa kerat je manusia yang tengok..Sejuk? memang sejuk yang tak dapat dibendung lagilaa.. aircond kuat sangat! Tapi takpe, layan Spiderman tu bes juga.. Hero pun dah lain.. manis sangat heronya.. Andrew Garfield! Ouch! En kanda pun setuju bila saya cakap hero Spiderman ni manis.. Untuk Spiderman saya hanya boleh bagi tiga bintang je kot.. Bukan tak bes, cume jalan ceritanya slow motion. hehehe.. Maka bagi saya movie ni ok juga.. Tapi kalau nak dibandingkan dengan Abraham Lincoln, bes lagi Abraham Lincoln.. :)

p/s* Siapa dah tengok Ice Age ye? boleh review tak? Terima kasih ye sudi singgah..*


9 comments:

SCG Owner AnirahAzuri said...

Belom tgk lagi...MAEL LAMBONG aje.. :)

Farah Shamsudin said...

Anirah: Mael lambong pn saya lum tgk lagik.

Fizalinolie said...

Saya pun lum tengok lagi... Macam best jer citer Abraham Lincoln :)

Hanis MY said...

bestnyaa tgk muvi.. hanis pun teringin nk tgk ice age

Farah Shamsudin said...

Fiza: Mmg best..

Hanis: tunggu abis pantang ye dear.

IntaNBerliaN said...

a'aa kalu g time org keje mmg bestkan.. xsesak.. sy pun sk kuar time gitu ;-)

Mama Likha said...

tkdapek nk review hehehe. bestlah tkde anak, asek dating mating :))

shark said...

lama x singgah cni..farah sehat??

Farah Shamsudin said...

Intan: aar.. takde pening tgk org..

Mama Likha: hahaha..mana best takde anak syg..nakla anak..

Shark: alhamdulillahh.. sehat dear.

Abraham Lincoln vs Spiderman

Assalamualaikum All..

Selamat berhari Khamis ye..ni nak cerita, bebaru ni bila saya dan En kanda sedang sakan bercuti di hujung minggu, xdela sakan sangatkan.. Sedangkan hari Ahad  lepas kena kerja.. hehehe.. ceritanya selepas saya pulang dari kerja, last minit plan nak layan movie.. sampai tak tahu nak pilih movie ape.. Last end, En Kanda decide nak layan movie Abraham Lincoln... katanya ada kawan cakap best!


Okla kan, saya on je..Seperti selalu, nak layan kat Pavilion tau, tapi nasib tidak menyebelahi kerana majoriti movie sold out! Then saja-saja la cuba tengok kat Mid Valley, masih ada seat untuk movie ni.. so, ape lagi, booking guna smartphones En Kanda la kan..lebih mudah kalau booking macam tuu.. dari nak beratur panjangkan.. dapat letih je. Mula-mula tu macam tak faham sangat jalan cerita, tapi bila En Kanda cerita semua baru faham.. Bagi saya movie ni sangat ok! memang awesome! kalau nak bagi bintang la.. saya bagi empat bintang dari lima bintang.. Jalan cerita bes! 

_________________________________________________________________________________

Pada Hari Selasa baru ni pula, saya dan En Kanda memang plan nak bercuti.. Maka saya pun apply la juga cuti. Bukan senangkan nak dapat cuti sama-sama.. Bukan kemana sangat pun. Cuma ada hal yang perlu diselesaikan seawal pagi. Selesai je semuanya, En Kanda bawa jalan-jalan satu KL, dah lama betul tak jalan macam tuu.. Lepas dah penat tu, layan movie di Pavilion pula.. kali ni movie Spiderman!


Memang hepi, sebab masa tu orang bizi bekerja..so dalam panggung hanya berapa kerat je manusia yang tengok..Sejuk? memang sejuk yang tak dapat dibendung lagilaa.. aircond kuat sangat! Tapi takpe, layan Spiderman tu bes juga.. Hero pun dah lain.. manis sangat heronya.. Andrew Garfield! Ouch! En kanda pun setuju bila saya cakap hero Spiderman ni manis.. Untuk Spiderman saya hanya boleh bagi tiga bintang je kot.. Bukan tak bes, cume jalan ceritanya slow motion. hehehe.. Maka bagi saya movie ni ok juga.. Tapi kalau nak dibandingkan dengan Abraham Lincoln, bes lagi Abraham Lincoln.. :)

p/s* Siapa dah tengok Ice Age ye? boleh review tak? Terima kasih ye sudi singgah..*


9 comments:

SCG Owner AnirahAzuri said...

Belom tgk lagi...MAEL LAMBONG aje.. :)

Farah Shamsudin said...

Anirah: Mael lambong pn saya lum tgk lagik.

Fizalinolie said...

Saya pun lum tengok lagi... Macam best jer citer Abraham Lincoln :)

Hanis MY said...

bestnyaa tgk muvi.. hanis pun teringin nk tgk ice age

Farah Shamsudin said...

Fiza: Mmg best..

Hanis: tunggu abis pantang ye dear.

IntaNBerliaN said...

a'aa kalu g time org keje mmg bestkan.. xsesak.. sy pun sk kuar time gitu ;-)

Mama Likha said...

tkdapek nk review hehehe. bestlah tkde anak, asek dating mating :))

shark said...

lama x singgah cni..farah sehat??

Farah Shamsudin said...

Intan: aar.. takde pening tgk org..

Mama Likha: hahaha..mana best takde anak syg..nakla anak..

Shark: alhamdulillahh.. sehat dear.