Sunday, 22 July 2012

Sebelum Ramadhan..

Assalamualaikum..

Wah! tak sangka sudah hari yang ketiga dalam bulan Ramadhan kan? Sekejap je.. Tapi harini adalah hari pertama bekerja dalam bulan Ramadhan. agak-agak lemau tak? bukan tak biasakan berpuasa. Tahun-tahun yang lepas pun berpuasa juga time bekerja kan.. Yang penting ada semangat tu kan..

Sehari sebelum puasa aritu ( hari Jumaat malam ) saya ada request kat adik yang saya teringin sangat nak makan JCO.. tapi tula kan, JCO area-area dekat dengan rumah memang takkan dapatla.. Oleh kerana nak juga ala-ala JCO, maka saya & adik ke JJ Wangsamaju.. nasib baik ada adik yang sangup temani kakakknye ni.. En Kanda sememangnya bizi dengan kerjayanya..Oleh itu layan diri dengan adik je.. Tak dapat JCO pn takpe, Big Apple pun okeh kan?? 




Sampai je kat Big Apple, banyak flavours dah habis.. licin selicinnya..nasib ada berbaki flavours yang saya suka. Oleh kerana makan hanya berdua, maka tak bolehla nak tamak sangatkan? Konon ingat nak bawak balik je.. Tapi bila nak bayar kat kaunter je, terus terpikir makan situ jelaaaa.. Jimat masa! Tengoklah.. punya la nak makan sangat kan??

Dah dapat makan, baru puas hati. Takdelah tekak ni mengade nak mintak-mintak lagikan.. :) Terima kasih untuk En Kanda kerana sudi hulurkan pulus untuk wifey yang mengada ni melayan nafsu makan.  Terima kasih untuk adik perempuan juga..sebab sudi teman kakakknya nii...

p/s* terima kasih ye kawan-kawan sudi singgah sini.. nanti ada kelapangan akan saya terjah rumah korang pula..* ( berapa banyak terima kasih laa.. )

10 comments:

Cik Eka said...

eka pun suka donut Big Apple..eka suka yang oreo dengan almond..hehehe

Farah Shamsudin said...

Eka: suke ekk? akak bolelaaa..hehehe..

FARAH deeb said...

Owh sedapnyeeee... jahatttt!!! Huahuaaa....
My latest Entry :)
JJCM: Day 2 Ramadhan 1433

Toko Online ZF said...

Nice Blog. Creative.

Roby

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak x lalu makan donat atau bau donat..x kisahlah big apple ke jco ke..sekali je penah makan rs sedap..dah lepas tu pening baunyaa..mmg x beli dah

azuha rahimi said...

perghhh..perisa durian ade?keh3

Farah Shamsudin said...

Toko: Thanx..

Kak Rina: Ye ke kak?

Azura: huhu.. time tu da habis.

anitadiana said...

sedapnya....lama tak makan..he.he...manisnya...

IntaNBerliaN said...

selamat berpuasa :-)

donut big apple ni manis, sy kurang sikit mkn :)

Izan Ishak said...

dah lama tak mana big apple donut nih! tiba2 rasa nak makan pulak lah... huhu...

Sebelum Ramadhan..

Assalamualaikum..

Wah! tak sangka sudah hari yang ketiga dalam bulan Ramadhan kan? Sekejap je.. Tapi harini adalah hari pertama bekerja dalam bulan Ramadhan. agak-agak lemau tak? bukan tak biasakan berpuasa. Tahun-tahun yang lepas pun berpuasa juga time bekerja kan.. Yang penting ada semangat tu kan..

Sehari sebelum puasa aritu ( hari Jumaat malam ) saya ada request kat adik yang saya teringin sangat nak makan JCO.. tapi tula kan, JCO area-area dekat dengan rumah memang takkan dapatla.. Oleh kerana nak juga ala-ala JCO, maka saya & adik ke JJ Wangsamaju.. nasib baik ada adik yang sangup temani kakakknye ni.. En Kanda sememangnya bizi dengan kerjayanya..Oleh itu layan diri dengan adik je.. Tak dapat JCO pn takpe, Big Apple pun okeh kan?? 




Sampai je kat Big Apple, banyak flavours dah habis.. licin selicinnya..nasib ada berbaki flavours yang saya suka. Oleh kerana makan hanya berdua, maka tak bolehla nak tamak sangatkan? Konon ingat nak bawak balik je.. Tapi bila nak bayar kat kaunter je, terus terpikir makan situ jelaaaa.. Jimat masa! Tengoklah.. punya la nak makan sangat kan??

Dah dapat makan, baru puas hati. Takdelah tekak ni mengade nak mintak-mintak lagikan.. :) Terima kasih untuk En Kanda kerana sudi hulurkan pulus untuk wifey yang mengada ni melayan nafsu makan.  Terima kasih untuk adik perempuan juga..sebab sudi teman kakakknya nii...

p/s* terima kasih ye kawan-kawan sudi singgah sini.. nanti ada kelapangan akan saya terjah rumah korang pula..* ( berapa banyak terima kasih laa.. )

10 comments:

Cik Eka said...

eka pun suka donut Big Apple..eka suka yang oreo dengan almond..hehehe

Farah Shamsudin said...

Eka: suke ekk? akak bolelaaa..hehehe..

FARAH deeb said...

Owh sedapnyeeee... jahatttt!!! Huahuaaa....
My latest Entry :)
JJCM: Day 2 Ramadhan 1433

Toko Online ZF said...

Nice Blog. Creative.

Roby

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak x lalu makan donat atau bau donat..x kisahlah big apple ke jco ke..sekali je penah makan rs sedap..dah lepas tu pening baunyaa..mmg x beli dah

azuha rahimi said...

perghhh..perisa durian ade?keh3

Farah Shamsudin said...

Toko: Thanx..

Kak Rina: Ye ke kak?

Azura: huhu.. time tu da habis.

anitadiana said...

sedapnya....lama tak makan..he.he...manisnya...

IntaNBerliaN said...

selamat berpuasa :-)

donut big apple ni manis, sy kurang sikit mkn :)

Izan Ishak said...

dah lama tak mana big apple donut nih! tiba2 rasa nak makan pulak lah... huhu...