Tuesday, 2 August 2011

Terpaksa Beristirehat Di Rumah..



Gambar Ihsan Atok Google..

Baru sahaja berpuasa masuk hari yang ketiga, saya pula tak sihat..Gigih juga mengetuk keybord walaupun rasa macam dah nak rebah. Sejak semalam pulang dari kerja, kepala ni sakit sangat.. Mula-mula ok lagi.. Lepas tu siap berangin satu badan pulaa.. Paling kemuncak bila terjadi muntah-muntah pulaa.. Ya Allah! Kasihan pada En Hubby ku.. Beliau la yang menjaga.. Tak cukup tidur malam dibuatnyaa.. Ingatkan dah telan ubat, keadaan akan bertambah normal, TAPI bangun sahaja sahur tadi kepala masih lagi sakit.. Rasanya bertambah teruk!Masih lagi dengan adegan muntah, kini perut pula memulas-mulass.. Apa sudah terjadi ni??
Saya gagahkan diri juga untuk berpuasa.. Manalah tau kan.. Kalau boleh saya tidak mahu meninggalkan puasa. Nasib baik adegan muntah kini tiada lagi tapi badan saya semakin panas. Terkena cerry berry pulaaa.. Ingatkan sudah normal, rupanya tiada muntah tapi yang lain pula datang..

Memang tak larat sangat. Nak bangun untuk ke klinik juga tidak mampu pagi tadi.. Tapi sekarang rasanya perlu juga ke klinik. Walaupun kepala sakit sangat, saya perlu juga! Kasihan En Hubby. Terpaksa ambil 'Emergency Leave' kerana saya. Agaknya kalau ditinggalkan saya seorang diri di rumah, entah apa yang jadi.

p/s* Terima Kasih En Hubby.. Menjaga saya! 

12 comments:

PinKy MoMMa said...

fara..jaga diri ya..jgn paksa diri utk masak..
mnta tlg hubby belikan ye yang..

get well soon dear..

aizamia3 said...

rehat.. pentingkan kesihatan.. bukan kita minta sakit tu datang..

sarah-najwan said...

nape demam?..jadi mcm akak ke?
semoga cepat sembuh deh...

Puan Kutu said...

eh demam biasa ker dah ada isi kot.hehe..apa pun take care.cpt sembuh yer!

Farah Shamsudin said...

pinky dear: thanx yea..memang tak msk arini..

Aizamia: memang dah rehat habis dah ni..

Kak Sarah: hahaha.. tak kot kak..

Pn Kutu: takla kak.. thanx ye kak..

halila Ibrahim said...

lor .. masuk angin kot.. ye la kan puasa..take care ye.. semoga cepat sembuh tapi kalau tak larat tak pa la tak puasa kan.. apa2pun take care..

Farah Shamsudin said...

kak Halila: yerla kak.. angin satu badan nii.. rasa terok sgt dah pun..Alhamdulillah saya dapat berpuasa penuh juga.. thanx ye kak..

rara pinkmafia said...

hehehehe sempat ag update blog eh.blog tetap dihati.moga cepat sembuh sis.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak pon kalau puasa selalu masuk angin camni..farah ada gastrik ke? tp skang ni bila sahur selain mkn nasi,kurma,oat atau roti akak juga mkn suplemen ifood..alhamdulillah x masuk angin..leh thn smpi ke buka..

aTy _faRed~ said...

saye baru jer baik demam.. semalam mc 2 hari melepet jer kat umah....huhu..hari ni baru nak bersemangat sikit.. jage diri ek.. semoge cepat sembuh..:)

Farah Shamsudin said...

Rara syg: yerla dear.. sempat juga akak ni gagahkan diri..

Kak Rina: Farah takda gastrik pun kak.. tak tau napa teruk sangat..

Aty: waa.. musim la nampaknyaa ni.. farah ni melepet dua hari dah ni kat rumah.. harapnya sok boleh ke pejabat.

MamaEma said...

musim kan..teruklah juga rasanya kalau demam bulan2 pose ni..tk tahan baik berbuka saja

Terpaksa Beristirehat Di Rumah..



Gambar Ihsan Atok Google..

Baru sahaja berpuasa masuk hari yang ketiga, saya pula tak sihat..Gigih juga mengetuk keybord walaupun rasa macam dah nak rebah. Sejak semalam pulang dari kerja, kepala ni sakit sangat.. Mula-mula ok lagi.. Lepas tu siap berangin satu badan pulaa.. Paling kemuncak bila terjadi muntah-muntah pulaa.. Ya Allah! Kasihan pada En Hubby ku.. Beliau la yang menjaga.. Tak cukup tidur malam dibuatnyaa.. Ingatkan dah telan ubat, keadaan akan bertambah normal, TAPI bangun sahaja sahur tadi kepala masih lagi sakit.. Rasanya bertambah teruk!Masih lagi dengan adegan muntah, kini perut pula memulas-mulass.. Apa sudah terjadi ni??
Saya gagahkan diri juga untuk berpuasa.. Manalah tau kan.. Kalau boleh saya tidak mahu meninggalkan puasa. Nasib baik adegan muntah kini tiada lagi tapi badan saya semakin panas. Terkena cerry berry pulaaa.. Ingatkan sudah normal, rupanya tiada muntah tapi yang lain pula datang..

Memang tak larat sangat. Nak bangun untuk ke klinik juga tidak mampu pagi tadi.. Tapi sekarang rasanya perlu juga ke klinik. Walaupun kepala sakit sangat, saya perlu juga! Kasihan En Hubby. Terpaksa ambil 'Emergency Leave' kerana saya. Agaknya kalau ditinggalkan saya seorang diri di rumah, entah apa yang jadi.

p/s* Terima Kasih En Hubby.. Menjaga saya! 

12 comments:

PinKy MoMMa said...

fara..jaga diri ya..jgn paksa diri utk masak..
mnta tlg hubby belikan ye yang..

get well soon dear..

aizamia3 said...

rehat.. pentingkan kesihatan.. bukan kita minta sakit tu datang..

sarah-najwan said...

nape demam?..jadi mcm akak ke?
semoga cepat sembuh deh...

Puan Kutu said...

eh demam biasa ker dah ada isi kot.hehe..apa pun take care.cpt sembuh yer!

Farah Shamsudin said...

pinky dear: thanx yea..memang tak msk arini..

Aizamia: memang dah rehat habis dah ni..

Kak Sarah: hahaha.. tak kot kak..

Pn Kutu: takla kak.. thanx ye kak..

halila Ibrahim said...

lor .. masuk angin kot.. ye la kan puasa..take care ye.. semoga cepat sembuh tapi kalau tak larat tak pa la tak puasa kan.. apa2pun take care..

Farah Shamsudin said...

kak Halila: yerla kak.. angin satu badan nii.. rasa terok sgt dah pun..Alhamdulillah saya dapat berpuasa penuh juga.. thanx ye kak..

rara pinkmafia said...

hehehehe sempat ag update blog eh.blog tetap dihati.moga cepat sembuh sis.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak pon kalau puasa selalu masuk angin camni..farah ada gastrik ke? tp skang ni bila sahur selain mkn nasi,kurma,oat atau roti akak juga mkn suplemen ifood..alhamdulillah x masuk angin..leh thn smpi ke buka..

aTy _faRed~ said...

saye baru jer baik demam.. semalam mc 2 hari melepet jer kat umah....huhu..hari ni baru nak bersemangat sikit.. jage diri ek.. semoge cepat sembuh..:)

Farah Shamsudin said...

Rara syg: yerla dear.. sempat juga akak ni gagahkan diri..

Kak Rina: Farah takda gastrik pun kak.. tak tau napa teruk sangat..

Aty: waa.. musim la nampaknyaa ni.. farah ni melepet dua hari dah ni kat rumah.. harapnya sok boleh ke pejabat.

MamaEma said...

musim kan..teruklah juga rasanya kalau demam bulan2 pose ni..tk tahan baik berbuka saja