Monday, 3 December 2012

Musim Perlu Hadirkan Diri..:))

Assalamualaikum uollss!

Sekarang ni musim hujan. Setiap hari pun mesti hujan juga. Tak pagi petang tak petang malam..memang dah lali dengan hujan ni. Basuh baju pun selalu je tak kering. Takpela hujan itu hujan rahmat kan? 

Bila dah masuk musim cuti sekolah,sibukla juga dapat kad undangan perkahwinan.. Terlalu banyak terima undangan perkahwinan. Sampai tak tahu mana perlu didahulukan. Apapun saya & En hubby akan cuba penuhi segala undangan. Mana yang tak dapat datang tu, maaflah.. kadang-kadang tak sempat nak kejar kesana kesini..

Bila terima undangan perkahwinan tu, mulalah pikir nak bagi apa.. ke bagi duet je ke.. yerla kadang-kadang pengantin tu masih belum duduk rumah sendiri so rasanya bagi duet je oke kot. Sekarang ni saya prefer bagi duet je. Kadang-kadang tak sempat nak beli hadiahh.. Cara selamat bagi duet jela kan.. :))

Baru-baru ni pada 02/12/2012 saya & En Hubby ke Puncak Alam bagi meraikan perkahwinan seorang sahabat lama. Memang lama sangat tak jumpa. Selama ni tak tahu pun beliau akan mendirikan rumahtangga, tup tup hantar inviting melalui facebook. Excited sangat bila dapat tahu beliau akhirnya akan mendirikan rumahtangga.Nasib baik beliau dah bagitau dari awal tarikh majlisnya, kalau tidak tak pasti dapat hadirkan diri ke tidak.

Pernah ke rumah beliau dahulu, entah tahun bila.. nak kesana ingat-ingat lupa, nasibla boleh cari juga. Sampai la juga saya ke majlis beliau.. Ngam-ngam sampai beliau tengah makan beradab. Sampai je terus mengadap beliau  & pasangan. Kalau tidak takut beliau ingat saya tidak hadir ke majlisnyaa..










Tahniah buat sahabat Ida Harniza & suaminya. Semoga kekal sehingga akhir hayat..


Pada sebelah malamnya pula ke Dewan Serbaguna Ampang Hilir pula bagi meraikan perkahwinan Aween & Apiz.. Hari tu memang makan percuma semata. Dari siang sampai bawak ke malam.. Memang suka sangat attend wedding ni, secara tak langsung teringat majlis sendiri  4 tahun yang lepas.. hihiii..



Tahniah juga buat mereka. Semoga kekal sehingga ke akhir hayat.. :))


p/s * terima kasih ye kawan-kawan sudi singgah sini *

8 comments:

NJihe.am said...

semoga kekal hingga ke akhir hayat. 'best' je nampak orang kahwin. hikhik.

♥ sitifarhana ♥ said...

wahh..bestnye kawin *eh, over lak* hehehe

Tina Othman said...

musim org kawin, kita semua gantung periuk kan

bagi duit lg senang skrg ni, sebab kalau hadiah kekadang sama dgn org lain, tu yg ada pengantin dpt 3 4 biji blender tu

Fizalinolie said...

Musim orang kawin sekarang ni... Kita pun turut gantung periuk :)

Hilmirda Daud said...

sampai dah tak tau nak bg hadiah apa.. bagi duit aje yg senang. Yang bestnya tak payah nak fikir masak apa.. mkn aje apa yg ada kat situ.

Ema Blog said...

Tahniah untuk kedua mempelai

whitecappuccino said...

cantiknyer!

whitecappuccino said...

cantiknyer

Musim Perlu Hadirkan Diri..:))

Assalamualaikum uollss!

Sekarang ni musim hujan. Setiap hari pun mesti hujan juga. Tak pagi petang tak petang malam..memang dah lali dengan hujan ni. Basuh baju pun selalu je tak kering. Takpela hujan itu hujan rahmat kan? 

Bila dah masuk musim cuti sekolah,sibukla juga dapat kad undangan perkahwinan.. Terlalu banyak terima undangan perkahwinan. Sampai tak tahu mana perlu didahulukan. Apapun saya & En hubby akan cuba penuhi segala undangan. Mana yang tak dapat datang tu, maaflah.. kadang-kadang tak sempat nak kejar kesana kesini..

Bila terima undangan perkahwinan tu, mulalah pikir nak bagi apa.. ke bagi duet je ke.. yerla kadang-kadang pengantin tu masih belum duduk rumah sendiri so rasanya bagi duet je oke kot. Sekarang ni saya prefer bagi duet je. Kadang-kadang tak sempat nak beli hadiahh.. Cara selamat bagi duet jela kan.. :))

Baru-baru ni pada 02/12/2012 saya & En Hubby ke Puncak Alam bagi meraikan perkahwinan seorang sahabat lama. Memang lama sangat tak jumpa. Selama ni tak tahu pun beliau akan mendirikan rumahtangga, tup tup hantar inviting melalui facebook. Excited sangat bila dapat tahu beliau akhirnya akan mendirikan rumahtangga.Nasib baik beliau dah bagitau dari awal tarikh majlisnya, kalau tidak tak pasti dapat hadirkan diri ke tidak.

Pernah ke rumah beliau dahulu, entah tahun bila.. nak kesana ingat-ingat lupa, nasibla boleh cari juga. Sampai la juga saya ke majlis beliau.. Ngam-ngam sampai beliau tengah makan beradab. Sampai je terus mengadap beliau  & pasangan. Kalau tidak takut beliau ingat saya tidak hadir ke majlisnyaa..










Tahniah buat sahabat Ida Harniza & suaminya. Semoga kekal sehingga akhir hayat..


Pada sebelah malamnya pula ke Dewan Serbaguna Ampang Hilir pula bagi meraikan perkahwinan Aween & Apiz.. Hari tu memang makan percuma semata. Dari siang sampai bawak ke malam.. Memang suka sangat attend wedding ni, secara tak langsung teringat majlis sendiri  4 tahun yang lepas.. hihiii..



Tahniah juga buat mereka. Semoga kekal sehingga ke akhir hayat.. :))


p/s * terima kasih ye kawan-kawan sudi singgah sini *

8 comments:

NJihe.am said...

semoga kekal hingga ke akhir hayat. 'best' je nampak orang kahwin. hikhik.

♥ sitifarhana ♥ said...

wahh..bestnye kawin *eh, over lak* hehehe

Tina Othman said...

musim org kawin, kita semua gantung periuk kan

bagi duit lg senang skrg ni, sebab kalau hadiah kekadang sama dgn org lain, tu yg ada pengantin dpt 3 4 biji blender tu

Fizalinolie said...

Musim orang kawin sekarang ni... Kita pun turut gantung periuk :)

Hilmirda Daud said...

sampai dah tak tau nak bg hadiah apa.. bagi duit aje yg senang. Yang bestnya tak payah nak fikir masak apa.. mkn aje apa yg ada kat situ.

Ema Blog said...

Tahniah untuk kedua mempelai

whitecappuccino said...

cantiknyer!

whitecappuccino said...

cantiknyer