Tuesday, 25 December 2012

Kisah En Suami Lagi..

Assalamualaikum Uollss!

Tak sampai lagi seminggu kan nak masuk Tahun Baru. Pfftt! tahun baru ada cita-cita baru, nak lebih maju dari sekarang, kena lebih rajin berusaha..macam-macam la nak tu kan.. Mari tengokkan sampai mana semangat tahun baru ni.

En Suami yang sakit pun, masih belum sembuh sepenuhnyaa.. Dah banyak klinik swasta yang pergi, akhirnya ke Hospital Selayang juga. Bila tak surut-surut bengkak tu, memang dah mula risau, itu yang terus ke Selayang.. Oleh itu, Dr bagi mc lagi seminggu. Kata Dr tisu-tisu di kaki tu luka.. tu yang tak boleh nak baik sepenuhnyaa.. Kini memang tak boleh banyak bergerak. Mesti En Suami bosan duduk rumah lama-lama. Tapi apa boleh buat, selagi belum sembuh, selagi tuu la kena melanguk kat rumah je.

Sepanjang hampir dua minggu ni, memang tak cukup rehat, banyak urusan yang perlu diuruskan sendiri. Dah terasa sangat colapse. Tapi saya masih bernasib baik, ada keluarga yang sudi membantu. Adik perempuan yang sangat bizi dengan final exam pun sampai tak cukup rehat akibat perlu menemani saya. Beliau la yang sanggup berulang alik ke rumah saya untuk membantu uruskan En Suami.  Terima kasih tak terhingga juga untuk ibu & abah yang bersusah payah kesana kemari, bawa ke hospital, teman sampai settle urusan di hospital, ke pejabat En Suami lagi.. pfft!! memang tak terbalas budi keluarga.

Diharap semoga En Suami kuat menempuhi dugaan ini. Diharap segera sembuh. Kesian sangat bila tengok En Suami perlu berjalan dengan menggunakan tongkat.  Mesti dah expert kan..:))






p/s* terima kasih ye kawan-kawan sudi singgah sini..*



4 comments:

Norhaizan hakim said...

Alhamdulillah...Farah ada keluarga yg sudi membantu...semoga en suami cepat sembuh.

Siti Darna Sanoesi said...

Semoga hubby farah cepat sembuh!!!

Farah Shamsudin said...

Norhaizan: tula, syukur..

Darna: Terima kasih..

whitecappuccino said...

semoga suami farah cepat sembuh ya

Kisah En Suami Lagi..

Assalamualaikum Uollss!

Tak sampai lagi seminggu kan nak masuk Tahun Baru. Pfftt! tahun baru ada cita-cita baru, nak lebih maju dari sekarang, kena lebih rajin berusaha..macam-macam la nak tu kan.. Mari tengokkan sampai mana semangat tahun baru ni.

En Suami yang sakit pun, masih belum sembuh sepenuhnyaa.. Dah banyak klinik swasta yang pergi, akhirnya ke Hospital Selayang juga. Bila tak surut-surut bengkak tu, memang dah mula risau, itu yang terus ke Selayang.. Oleh itu, Dr bagi mc lagi seminggu. Kata Dr tisu-tisu di kaki tu luka.. tu yang tak boleh nak baik sepenuhnyaa.. Kini memang tak boleh banyak bergerak. Mesti En Suami bosan duduk rumah lama-lama. Tapi apa boleh buat, selagi belum sembuh, selagi tuu la kena melanguk kat rumah je.

Sepanjang hampir dua minggu ni, memang tak cukup rehat, banyak urusan yang perlu diuruskan sendiri. Dah terasa sangat colapse. Tapi saya masih bernasib baik, ada keluarga yang sudi membantu. Adik perempuan yang sangat bizi dengan final exam pun sampai tak cukup rehat akibat perlu menemani saya. Beliau la yang sanggup berulang alik ke rumah saya untuk membantu uruskan En Suami.  Terima kasih tak terhingga juga untuk ibu & abah yang bersusah payah kesana kemari, bawa ke hospital, teman sampai settle urusan di hospital, ke pejabat En Suami lagi.. pfft!! memang tak terbalas budi keluarga.

Diharap semoga En Suami kuat menempuhi dugaan ini. Diharap segera sembuh. Kesian sangat bila tengok En Suami perlu berjalan dengan menggunakan tongkat.  Mesti dah expert kan..:))






p/s* terima kasih ye kawan-kawan sudi singgah sini..*



4 comments:

Norhaizan hakim said...

Alhamdulillah...Farah ada keluarga yg sudi membantu...semoga en suami cepat sembuh.

Siti Darna Sanoesi said...

Semoga hubby farah cepat sembuh!!!

Farah Shamsudin said...

Norhaizan: tula, syukur..

Darna: Terima kasih..

whitecappuccino said...

semoga suami farah cepat sembuh ya