Monday, 19 November 2012

Yeay! Rezeki Coklat.. :))

Assalamualaikum uollss!

Rasenya sudah hampir dua bulan dok rotate kerja di UTC-Pudu Sentral nih. Tak payah nak cakapla letihnya macamane kan? Kerja balik malam sok paginya nak masuk kerja pagi seperti biase pukul 8pagi. Memang rase letih sangat-sangat. Tapi rase enjoy bila pikir masuk kerja macam biase tuu..Sekarang mood kerja sangat baik, kemain semangat tak pastila kenape.. 

Berat juge setiap ari maintain. Setiap hari ke penimbang nak tengok jarum tu takat mane.. ahahaha! Risau benar kalau naik berat badan. Nanti tak muat baju kurung moden yang baru buat tuu..Bukan senang nak maintain, everyday kena ade disiplin diri. Kalau tak, jadila sebesar sebelum kahwin dulu..

Bila kerja di UTC tu, tak sangka pule ade kawan facebook yang sebumbung. Dari tak pernah jumpe, kini selalu juge jumpe.. pantang duty di UTC tu, mesti nampakla beliau. Walaupun selama ni jadi fren kat facebook, tapi memang jarang komen apatah lagi menego kan, tapi bila sebumbung.. rajin pulak terjumpe.. Yang paling best baru ni beliau ke Langkawi. Rasenya sebab kursus kot. Sajela pesan nak ole-ole, rupanya memang beliau tunggu je bila la saya nak kerja lagi di situ.. Ade ole-ole yang beliau simpan untuk saya.

Photo: thanx to dearie adik iva..choclate dr Langkawi.. :))
Tadaa! inila die ole-olenyaa.. memang ku conquer sorang..:))

Terima kasih adik Iva..Semoga persahabatan kite ni akan berkekalan sehingga hujung nyawa ye..:))

p/s * terima kasih kawan-kawan sudi singgah sini ye *

8 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

wahhh sedap nyer!!

Farah Shamsudin said...

Mrs Eady: Kan..:))

Dinda Iva said...

hahahaha.. *blushing*
ala kak kita ikhlas bagi tu..hehe
ada rezki akaklah tukan..
amin moga kekal yea :)
nanti mane tau pergi langkawi lagi..dapatlah akak coklat lagiii...hehehe

Farah Shamsudin said...

Iva: hahaha.. kan? suka sangat colat yang paling besar tuu tau.. ade kacang.. bes! thanx ye..

Fitri Senin said...

Farah...i really love Whittaker's especially almond gold...
high 5

Fizalinolie said...

Wah! sedap nyer. Terliuq tengok :)

Hanis MY said...

bestnyerr suka suka..

dear thanks bgtahu pasal PB tu!

Hilmirda Daud said...

sedapnya.. kak Amy pun suka ngan coklat2 ni..

Yeay! Rezeki Coklat.. :))

Assalamualaikum uollss!

Rasenya sudah hampir dua bulan dok rotate kerja di UTC-Pudu Sentral nih. Tak payah nak cakapla letihnya macamane kan? Kerja balik malam sok paginya nak masuk kerja pagi seperti biase pukul 8pagi. Memang rase letih sangat-sangat. Tapi rase enjoy bila pikir masuk kerja macam biase tuu..Sekarang mood kerja sangat baik, kemain semangat tak pastila kenape.. 

Berat juge setiap ari maintain. Setiap hari ke penimbang nak tengok jarum tu takat mane.. ahahaha! Risau benar kalau naik berat badan. Nanti tak muat baju kurung moden yang baru buat tuu..Bukan senang nak maintain, everyday kena ade disiplin diri. Kalau tak, jadila sebesar sebelum kahwin dulu..

Bila kerja di UTC tu, tak sangka pule ade kawan facebook yang sebumbung. Dari tak pernah jumpe, kini selalu juge jumpe.. pantang duty di UTC tu, mesti nampakla beliau. Walaupun selama ni jadi fren kat facebook, tapi memang jarang komen apatah lagi menego kan, tapi bila sebumbung.. rajin pulak terjumpe.. Yang paling best baru ni beliau ke Langkawi. Rasenya sebab kursus kot. Sajela pesan nak ole-ole, rupanya memang beliau tunggu je bila la saya nak kerja lagi di situ.. Ade ole-ole yang beliau simpan untuk saya.

Photo: thanx to dearie adik iva..choclate dr Langkawi.. :))
Tadaa! inila die ole-olenyaa.. memang ku conquer sorang..:))

Terima kasih adik Iva..Semoga persahabatan kite ni akan berkekalan sehingga hujung nyawa ye..:))

p/s * terima kasih kawan-kawan sudi singgah sini ye *

8 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

wahhh sedap nyer!!

Farah Shamsudin said...

Mrs Eady: Kan..:))

Dinda Iva said...

hahahaha.. *blushing*
ala kak kita ikhlas bagi tu..hehe
ada rezki akaklah tukan..
amin moga kekal yea :)
nanti mane tau pergi langkawi lagi..dapatlah akak coklat lagiii...hehehe

Farah Shamsudin said...

Iva: hahaha.. kan? suka sangat colat yang paling besar tuu tau.. ade kacang.. bes! thanx ye..

Fitri Senin said...

Farah...i really love Whittaker's especially almond gold...
high 5

Fizalinolie said...

Wah! sedap nyer. Terliuq tengok :)

Hanis MY said...

bestnyerr suka suka..

dear thanks bgtahu pasal PB tu!

Hilmirda Daud said...

sedapnya.. kak Amy pun suka ngan coklat2 ni..