Sunday, 25 November 2012

Aktiviti Sepanjang Cuti Dua Hari..:))

Assalamualaikum uolls!

Hari Isnin selalunya akan mejadi hari yang paling malas sedunia. Tapi lately ni tak boleh nak malas sangat. Nanti satu kerja tak jadi nak buat. Nak taknak kena semangat juga..Hopefully setiap hari akan sentiasa bersemangat lahh..

Weekend day baru ni korang buat ape? Actually, saya takda buat ape sangat. Takdala beriya nak mengemas rumah macam selalu. Mana tidaknya, Jumaat lepas dah amik off day. So kerja rumah tu dah siapkan awal la. Bila weekend takdela macam kartun nak buat kerja kan.. Jumaat lepas tu bukan ape amik off day, rasa macam letih sangat. Lately kerja banyak. Nak taknak kena take rest juge. Tapi lumrahla bila da amik cuti tuu, hari berikutnya kerja bertangguh la. Makin banyakla nak kena buat. Is ok. Rasanya dah boleh buat kerja dengan senang hati. Rehat dah cukup..:))

Hari Sabtu En Hubby cuti. Tengahari tu sibukla ke Low Yat Plaza dok survey sesuatu. Penat juga berjalan, tawaf sane, tawaf sini. On tne way balik tu sempat cari Kopi Satu dekat Jalan Tar. Punyela panas haritu. Maka ramai jugala yang que dekat Kopi Satu tuu.. Tak kisahla, nak juge Ice Blended Choc. Sanggup que..  hihi..:))

Pada sebelah malam pule, dating pula dengan En Hubby. Orang lain dah tengok berkali-kali Twilight kan, yang saya baru nak tengok. Nasib masih ada tiket lagi. Memang harus tengok sebab semua episod memang ikuti so takkan yang ni tak ikuti pulakkan? Review? Mula-mula memang agak slow cerita ni, tapi lame-lame makin ok. So far, bestla..Macam nak tengok kali kedua.. hihi.. Sambil layan movie tuu sempatla beli 19o1. Sedapp!


19o1..alas perutt..

Tamatla cerita pada hari Sabtu..Untuk Ahad pula, memang siang tu takda keluar mana. Yerla, dah penat hari Sabtu tuu, sampai rumah 3pagi..betul-betul berjalan seharian.. Pada sebelah malam je, saya sibuk nak juga makan buah. tak kisahla tak dapat mangga pun, jambu batu pun okeh.. En Hubby seperti biasa nak taknak kena layan juga. Kena juga cari buahkan.. Maka ke Greenwood la. Ada sebuah kedai buah yang memang banyak buahnyaa..banyak pilihan.


Inilah kedai buahnyaa..


Ini hasilnya.. memang mencicah la tengah malam tuu.

Selain sibuk dengan buah, saya sibuk juga nak burger. Penat cari burger, banyak kedai tutup akhirnya dapat burger kukuss dekat juga dengan area rumah..


Sedapp juga..:))

Akhirnya konon ingat dah makan burger, buah, bolehla tahan perut ni kan.. tidak juga! masakla juga di tengah malam. Ambil yang simple je.. Tomyam ayam. Makanla lagi saya & En Hubby. Dapat nasi, memang kekenyangan laa.. Secara kesimpulannya, sepanjang weekend makan, makan dan makan lagi. hihi..:)) Korang pula bagaimana??

p/s * terima kasih ye kawan-kawan sudi singgah sini *


10 comments:

Mama Likha said...

wahh bestnye dating2 tgk movie yer :))

Farah Shamsudin said...

Mama Likha sayang: memang selalu dating kat movie je dear..

NadNod said...

bestnya sempat dating dgn hubby ya :D bestkan twilight ;D anak dia, renesmee sangatlah comel :)

Farah Shamsudin said...

Nad: Yup.. anak die adorablee..

Norhaizan hakim said...

Makan..memang aktiviti yg sangat menyeronokkan!!

Hana Radzi said...

untung lar ada jgk beraktiviti...huhu..

Fizalinolie said...

Bestnya dapat pergi dating sambil tgk movie. Dah tu tayang makanan yang membuatkan Fiza terliuq. Hehe...

Fitri Senin said...

tapi masak tomyam lps mkn burger tu mmg best..

Ema Blog said...

tak boring kalau cuti camni..

NJihe.am said...

asal cuti je, makan lebih...hehe.

Aktiviti Sepanjang Cuti Dua Hari..:))

Assalamualaikum uolls!

Hari Isnin selalunya akan mejadi hari yang paling malas sedunia. Tapi lately ni tak boleh nak malas sangat. Nanti satu kerja tak jadi nak buat. Nak taknak kena semangat juga..Hopefully setiap hari akan sentiasa bersemangat lahh..

Weekend day baru ni korang buat ape? Actually, saya takda buat ape sangat. Takdala beriya nak mengemas rumah macam selalu. Mana tidaknya, Jumaat lepas dah amik off day. So kerja rumah tu dah siapkan awal la. Bila weekend takdela macam kartun nak buat kerja kan.. Jumaat lepas tu bukan ape amik off day, rasa macam letih sangat. Lately kerja banyak. Nak taknak kena take rest juge. Tapi lumrahla bila da amik cuti tuu, hari berikutnya kerja bertangguh la. Makin banyakla nak kena buat. Is ok. Rasanya dah boleh buat kerja dengan senang hati. Rehat dah cukup..:))

Hari Sabtu En Hubby cuti. Tengahari tu sibukla ke Low Yat Plaza dok survey sesuatu. Penat juga berjalan, tawaf sane, tawaf sini. On tne way balik tu sempat cari Kopi Satu dekat Jalan Tar. Punyela panas haritu. Maka ramai jugala yang que dekat Kopi Satu tuu.. Tak kisahla, nak juge Ice Blended Choc. Sanggup que..  hihi..:))

Pada sebelah malam pule, dating pula dengan En Hubby. Orang lain dah tengok berkali-kali Twilight kan, yang saya baru nak tengok. Nasib masih ada tiket lagi. Memang harus tengok sebab semua episod memang ikuti so takkan yang ni tak ikuti pulakkan? Review? Mula-mula memang agak slow cerita ni, tapi lame-lame makin ok. So far, bestla..Macam nak tengok kali kedua.. hihi.. Sambil layan movie tuu sempatla beli 19o1. Sedapp!


19o1..alas perutt..

Tamatla cerita pada hari Sabtu..Untuk Ahad pula, memang siang tu takda keluar mana. Yerla, dah penat hari Sabtu tuu, sampai rumah 3pagi..betul-betul berjalan seharian.. Pada sebelah malam je, saya sibuk nak juga makan buah. tak kisahla tak dapat mangga pun, jambu batu pun okeh.. En Hubby seperti biasa nak taknak kena layan juga. Kena juga cari buahkan.. Maka ke Greenwood la. Ada sebuah kedai buah yang memang banyak buahnyaa..banyak pilihan.


Inilah kedai buahnyaa..


Ini hasilnya.. memang mencicah la tengah malam tuu.

Selain sibuk dengan buah, saya sibuk juga nak burger. Penat cari burger, banyak kedai tutup akhirnya dapat burger kukuss dekat juga dengan area rumah..


Sedapp juga..:))

Akhirnya konon ingat dah makan burger, buah, bolehla tahan perut ni kan.. tidak juga! masakla juga di tengah malam. Ambil yang simple je.. Tomyam ayam. Makanla lagi saya & En Hubby. Dapat nasi, memang kekenyangan laa.. Secara kesimpulannya, sepanjang weekend makan, makan dan makan lagi. hihi..:)) Korang pula bagaimana??

p/s * terima kasih ye kawan-kawan sudi singgah sini *


10 comments:

Mama Likha said...

wahh bestnye dating2 tgk movie yer :))

Farah Shamsudin said...

Mama Likha sayang: memang selalu dating kat movie je dear..

NadNod said...

bestnya sempat dating dgn hubby ya :D bestkan twilight ;D anak dia, renesmee sangatlah comel :)

Farah Shamsudin said...

Nad: Yup.. anak die adorablee..

Norhaizan hakim said...

Makan..memang aktiviti yg sangat menyeronokkan!!

Hana Radzi said...

untung lar ada jgk beraktiviti...huhu..

Fizalinolie said...

Bestnya dapat pergi dating sambil tgk movie. Dah tu tayang makanan yang membuatkan Fiza terliuq. Hehe...

Fitri Senin said...

tapi masak tomyam lps mkn burger tu mmg best..

Ema Blog said...

tak boring kalau cuti camni..

NJihe.am said...

asal cuti je, makan lebih...hehe.