Thursday, 22 November 2012

PB??

Assalamualaikum Uolls!

Bila hampir hujung tahun ni, SKT pun dah hantar ke boss konon ingat boleh rest la kan. Tapi sorrila memang makin bizi ya amat. Tambahan pule dengar cerita tempat kerja sekarang ni nak kena pindah ke bangunan baru. Owner bangunan ni nak ambil semula. Aduhai! Ape mau buat, bizi dok cari bangunan baru lagilaaa.. rasenya baru je pindah, penatnye pun tak habis lagi pun dah nak pindah lagi? Owh, apakan daya..Masing-masing kat sini pun mulela mencari mane tempat yang boleh disewa bagai. Kalau la berita itu hanye khabar angin kan bagus. Takdela penat nak pindah lagi. Bukan senang nak pindah nii..

Ermm, kenape ekk sekarang ni setiap kali timbang pun berat macam maintain,tapi tengok depan cermin macam dah domok je yee? adakah penimbang yang salah atau cermin yang saje buat saya nampak domok bila mengadapnyaa?? Tapi En Hubby takde pulak complain kate dah domokk.. kot bagi saya je kot ekk?

Sekarang makin ramai saya nampak di facebook atau lebih tepat ramai kawan-kawan yang menjadi agen PB..ramai juga kawan-kawan yang msg inbox tak kurang dengan whatsapp saya dok promote PB. Sememangnya saya tau kelebihannya. Dah bertahun pun pakai dan sehingga kini masih pakai. Tapi kini ikut pada mood. Agak-agak nak pakai, saya pakailaa.. agak-agak malas memang tak pakai. Dulu memang sangat komited dengan pemakaiannya. Tapi sekarang sebab dah dapat berat yang maintain dan yang ideal kan, malas tu adela..

Ramai juge yang bertanye taknak buat bisness ni ke.. oleh itu jawapan saya seperti yang saya pernah bagitau mereka, kalau saya berminat dah lame saya buat pun. Tapi memang sebab saya tak minat..Tapi sekiranya ade yang nak tau tentang testimonial saya terhadap PB, tiade salahnye.. boleh je.. :))

Maka pada kawan-kawan yang baru nak try PB ni, boleh teruskan tapi bagi saya kalau dah beli beribu maka perlulah ade komited dalam pemakaiannya. Ape-ape saje produk pun sekiranya tiade disiplin diri memang apepun tidak akan berhasil..:))

p/s * terima kasih ye kawan-kawan sudi singgah sini *

10 comments:

shark said...

x dak duit nak pki PB ;P

Farah Shamsudin said...

shark: skang kan ade agen yang jual bole bayar ansur2 dear.. :))

FARAH deeb said...

Kite dulu lepas abes pantang gigih gak la pakai korset tapi yang biase je. Turun gak... spt yg Farah cakap tu la kan- yang penting kena disiplin. Pakai le apa pun, makan le apa pun tp kalau takde disiplin payah gak ek? Hehe...
My latest Entry :)
10 Perkara Yang Hanya Ada di Saujana Utama

Farah Shamsudin said...

Farah: kan? takde disiplin memang apepun tak berhasil..:))

Uncle Lee said...

Hi Farah, bahasa saya sebelum Merdeka, da out of tune, but I enjoyed reading your posting with the modern shortcut bahasa.
You just live your life as how you want it to be...
Have fun and keep a song in your heart.
Best regards.
Lee.

Fizalinolie said...

Betul tu... Mesti komited. Kalau tak tak kan berhasil punya. Rugi adalah :)

Fitri Senin said...

farah,

i am wearing it right now..
bila berat dah turun ni satu masalah je sebab banyak menggelebehnya..so pakai nak nampak lansing..konon la..hahahah

Ema Blog said...

betul tu..nak maintain kena pakai secara konsisten..walaupun harganya mahal beribu..tp waranti seumur hidup..siapa yg berminat nak dapatkan PB..boleh contact Ema...ema bg bayar secara ansuran..

cicileydi said...

gud luck ^^

SLM..please www.cicileydi.com

cicileydi said...

gud luck ^^

SLM..please www.cicileydi.com

PB??

Assalamualaikum Uolls!

Bila hampir hujung tahun ni, SKT pun dah hantar ke boss konon ingat boleh rest la kan. Tapi sorrila memang makin bizi ya amat. Tambahan pule dengar cerita tempat kerja sekarang ni nak kena pindah ke bangunan baru. Owner bangunan ni nak ambil semula. Aduhai! Ape mau buat, bizi dok cari bangunan baru lagilaaa.. rasenya baru je pindah, penatnye pun tak habis lagi pun dah nak pindah lagi? Owh, apakan daya..Masing-masing kat sini pun mulela mencari mane tempat yang boleh disewa bagai. Kalau la berita itu hanye khabar angin kan bagus. Takdela penat nak pindah lagi. Bukan senang nak pindah nii..

Ermm, kenape ekk sekarang ni setiap kali timbang pun berat macam maintain,tapi tengok depan cermin macam dah domok je yee? adakah penimbang yang salah atau cermin yang saje buat saya nampak domok bila mengadapnyaa?? Tapi En Hubby takde pulak complain kate dah domokk.. kot bagi saya je kot ekk?

Sekarang makin ramai saya nampak di facebook atau lebih tepat ramai kawan-kawan yang menjadi agen PB..ramai juga kawan-kawan yang msg inbox tak kurang dengan whatsapp saya dok promote PB. Sememangnya saya tau kelebihannya. Dah bertahun pun pakai dan sehingga kini masih pakai. Tapi kini ikut pada mood. Agak-agak nak pakai, saya pakailaa.. agak-agak malas memang tak pakai. Dulu memang sangat komited dengan pemakaiannya. Tapi sekarang sebab dah dapat berat yang maintain dan yang ideal kan, malas tu adela..

Ramai juge yang bertanye taknak buat bisness ni ke.. oleh itu jawapan saya seperti yang saya pernah bagitau mereka, kalau saya berminat dah lame saya buat pun. Tapi memang sebab saya tak minat..Tapi sekiranya ade yang nak tau tentang testimonial saya terhadap PB, tiade salahnye.. boleh je.. :))

Maka pada kawan-kawan yang baru nak try PB ni, boleh teruskan tapi bagi saya kalau dah beli beribu maka perlulah ade komited dalam pemakaiannya. Ape-ape saje produk pun sekiranya tiade disiplin diri memang apepun tidak akan berhasil..:))

p/s * terima kasih ye kawan-kawan sudi singgah sini *

10 comments:

shark said...

x dak duit nak pki PB ;P

Farah Shamsudin said...

shark: skang kan ade agen yang jual bole bayar ansur2 dear.. :))

FARAH deeb said...

Kite dulu lepas abes pantang gigih gak la pakai korset tapi yang biase je. Turun gak... spt yg Farah cakap tu la kan- yang penting kena disiplin. Pakai le apa pun, makan le apa pun tp kalau takde disiplin payah gak ek? Hehe...
My latest Entry :)
10 Perkara Yang Hanya Ada di Saujana Utama

Farah Shamsudin said...

Farah: kan? takde disiplin memang apepun tak berhasil..:))

Uncle Lee said...

Hi Farah, bahasa saya sebelum Merdeka, da out of tune, but I enjoyed reading your posting with the modern shortcut bahasa.
You just live your life as how you want it to be...
Have fun and keep a song in your heart.
Best regards.
Lee.

Fizalinolie said...

Betul tu... Mesti komited. Kalau tak tak kan berhasil punya. Rugi adalah :)

Fitri Senin said...

farah,

i am wearing it right now..
bila berat dah turun ni satu masalah je sebab banyak menggelebehnya..so pakai nak nampak lansing..konon la..hahahah

Ema Blog said...

betul tu..nak maintain kena pakai secara konsisten..walaupun harganya mahal beribu..tp waranti seumur hidup..siapa yg berminat nak dapatkan PB..boleh contact Ema...ema bg bayar secara ansuran..

cicileydi said...

gud luck ^^

SLM..please www.cicileydi.com

cicileydi said...

gud luck ^^

SLM..please www.cicileydi.com