Tuesday, 14 August 2012

Rumah Cumil KAMI..

Assalamulaikum semua..

Dari seminggu sebelum puasa, dok bizi shopping untuk raya. Rasenya sampai skang pun dok menambah shopping! isk! bila le nak habis shopping ni. Kalau perempuan tu memang perempuan juge la.. :) Oleh kerana masih berdua, keperluan En kanda selalu memang didahulukan.. Sentiasa! bukan sahaja keperluan En Kanda sahaja, tahun ni bertambah keperluan rumah juge. Nampaknya rumah juga nak beraya..

Takdela beriya sangat nak shopping barang rumah, cume tambah-tambah sikit ape yang kurang tuu.. Mane la nak boleh tancap rumah sekaligus, off course kena step by step. Kalau tidak, bankrupsi. Masih lega kerana sebelum masuk rumah ni dulu, memang dah banyak buat untuk rumah, maka untuk kali ni, sikit-sikit je lagi la tancap tuu.. Kalau bab rumah, En Kanda yang paling fussy.. Memang beliau la yang bizi cari keperluan rumah ni. Semangatnye tu lain macam. Oleh kerana semuanya En Kanda yang uruskan, maka saya dengan gembiranya lepas tangan pada beliau laaa... :) Nak tengok hasil deco En Kanda?? Jeng jeng jeng..












Bagi saya dah cukup perfect dah ape yan En Kanda buat ni.  Cukup cantik.. Nampak tak bunga matahari tu? En Kanda jugelaa yang bizi menggubahnyaaa.. :)

p/s* terima kasih kawan-kawan sudi singgah sini*




14 comments:

FARAH deeb said...

Hehe.. bertuahnye la En Kanda yg wat sume. Kite thn ni xde wat pepun sbb xde wat open house. Umah tgh sepak ngan kotak2 nak pindah so malulah hehe... BTW, katner Farah beli kosi untuk bar tu ek? Kite pun tgh carik kosi tp kat IKEA punyelah mahai!
My latest Entry :)
JJCM: Day 25th Ramadhan 1433

Cik Eka said...

cantiknya rumah akak,cantiknya cantiknya.....


untung kanda akak tu rajin ngubah bagai.hehehe

Farah Shamsudin said...

Farah dear: nak masuk rumah dl pn memang kanda yang over excited. nak tau, kotak melambak kat blakang rumah tau. br habis ngemas sumenya..heee.. owh.. kusi tu beli kat Kepong. xd berkenan di mata kat Ikea tuu..

Eka: Terima kasih sayang..hahaha.. untung jugelaa. akak ni bukan berseni..:)

shark said...

saya rasa ada terkurang skit mungkin sbb x der lukisan dinding..

yg lelain ok..:)

careno said...

cantek... tahun dpn br nak berdeco rumah... thun ni x sempat duit nak buat itu ini.. boleh jd rujukan ni...

:: Mrs.Eady :: said...

cantik nyer rumah kamuuuuuuuuuuu!!!

Ahmad Nurul Mubarok said...

please follow my blog
http://jsstriplerponorogo.blogspot.com/

MamaEma said...

cantiknya rumah..pandai suami farah mendeko

Ibu Ilyanie(s) said...

mmg rumah yg cumil...
p/s: jemput ke umah saya and folo... puterihannan.blogspot.com. 'wnk2'

@e_da said...

wah cantiknya....... sejuk mata memandang.. kemas sgt...

shafiqabdshukor said...

cantik.. pandai korg hias..

Farah Shamsudin said...

Shark: Tuelaaa,lukisan dinding je xde..

Careno: Boleh.. masuk rumah memang banyak makan duit.

Mrs Eady: Terima kasih sayang..

Mama Ema: Memang beliau agak berseni..

Ibu Iyanie: Terima kasih sayang.. i will..

@e_da: Terima kasih dear..

Shafiqa: Terima kasih dear..

fiza said...

Cantik nya rumah. Simple dan kemas. Suka tengok ☺☺

syafisyifa' said...

cantik betul umah farah

Rumah Cumil KAMI..

Assalamulaikum semua..

Dari seminggu sebelum puasa, dok bizi shopping untuk raya. Rasenya sampai skang pun dok menambah shopping! isk! bila le nak habis shopping ni. Kalau perempuan tu memang perempuan juge la.. :) Oleh kerana masih berdua, keperluan En kanda selalu memang didahulukan.. Sentiasa! bukan sahaja keperluan En Kanda sahaja, tahun ni bertambah keperluan rumah juge. Nampaknya rumah juga nak beraya..

Takdela beriya sangat nak shopping barang rumah, cume tambah-tambah sikit ape yang kurang tuu.. Mane la nak boleh tancap rumah sekaligus, off course kena step by step. Kalau tidak, bankrupsi. Masih lega kerana sebelum masuk rumah ni dulu, memang dah banyak buat untuk rumah, maka untuk kali ni, sikit-sikit je lagi la tancap tuu.. Kalau bab rumah, En Kanda yang paling fussy.. Memang beliau la yang bizi cari keperluan rumah ni. Semangatnye tu lain macam. Oleh kerana semuanya En Kanda yang uruskan, maka saya dengan gembiranya lepas tangan pada beliau laaa... :) Nak tengok hasil deco En Kanda?? Jeng jeng jeng..












Bagi saya dah cukup perfect dah ape yan En Kanda buat ni.  Cukup cantik.. Nampak tak bunga matahari tu? En Kanda jugelaa yang bizi menggubahnyaaa.. :)

p/s* terima kasih kawan-kawan sudi singgah sini*




14 comments:

FARAH deeb said...

Hehe.. bertuahnye la En Kanda yg wat sume. Kite thn ni xde wat pepun sbb xde wat open house. Umah tgh sepak ngan kotak2 nak pindah so malulah hehe... BTW, katner Farah beli kosi untuk bar tu ek? Kite pun tgh carik kosi tp kat IKEA punyelah mahai!
My latest Entry :)
JJCM: Day 25th Ramadhan 1433

Cik Eka said...

cantiknya rumah akak,cantiknya cantiknya.....


untung kanda akak tu rajin ngubah bagai.hehehe

Farah Shamsudin said...

Farah dear: nak masuk rumah dl pn memang kanda yang over excited. nak tau, kotak melambak kat blakang rumah tau. br habis ngemas sumenya..heee.. owh.. kusi tu beli kat Kepong. xd berkenan di mata kat Ikea tuu..

Eka: Terima kasih sayang..hahaha.. untung jugelaa. akak ni bukan berseni..:)

shark said...

saya rasa ada terkurang skit mungkin sbb x der lukisan dinding..

yg lelain ok..:)

careno said...

cantek... tahun dpn br nak berdeco rumah... thun ni x sempat duit nak buat itu ini.. boleh jd rujukan ni...

:: Mrs.Eady :: said...

cantik nyer rumah kamuuuuuuuuuuu!!!

Ahmad Nurul Mubarok said...

please follow my blog
http://jsstriplerponorogo.blogspot.com/

MamaEma said...

cantiknya rumah..pandai suami farah mendeko

Ibu Ilyanie(s) said...

mmg rumah yg cumil...
p/s: jemput ke umah saya and folo... puterihannan.blogspot.com. 'wnk2'

@e_da said...

wah cantiknya....... sejuk mata memandang.. kemas sgt...

shafiqabdshukor said...

cantik.. pandai korg hias..

Farah Shamsudin said...

Shark: Tuelaaa,lukisan dinding je xde..

Careno: Boleh.. masuk rumah memang banyak makan duit.

Mrs Eady: Terima kasih sayang..

Mama Ema: Memang beliau agak berseni..

Ibu Iyanie: Terima kasih sayang.. i will..

@e_da: Terima kasih dear..

Shafiqa: Terima kasih dear..

fiza said...

Cantik nya rumah. Simple dan kemas. Suka tengok ☺☺

syafisyifa' said...

cantik betul umah farah