Monday, 6 August 2012

Rezeki En kanda, Alhamdulillah..

Assalamualaikum Semua..


Nak juge letak gambar berduaaa..


Sebelum ni saya ade buat entri tentang En Kanda, tentang kerjayanyaa..Sebenarnya banyak je entri tentang Kanda tersayang kan.. dah tak tahu yang mane satu.. :) Tapi memang saya ade cerita tentang beliau terpilih untuk interview di Ken Holdings. Syarikat pemaju yang boleh dikira agak besar juga..

En Kanda cakap beliau tak harap pun boleh dapat kerja tuu.. bukan kerana ape, semuanya pun dalam bahasa Inggeris.. siap ade exam untuk interview tuu..dah tentu laa ramai lagi yang berpengalaman dan jauh lebih bagus dari beliau kan..Oleh itu, beliau langsung tak letak harapan untuk dapat kerja tuu..

Saya pulak, jenis tak kisah. Sekarang pun memang En Kanda dah ade kerja yg elok. Berpuas hati dengan kerjanya sekarangg.. Tapi biasalah manusia kan, mesti nak cuba cari lagi peluang yang lebih lebih lebih jauh bagus dari ape yang ade. Baru-baru ni pun En Kanda ade dipanggil untuk interview di sebuah syarikat pemaju lain juge.. 

Tak disangka-sangka, dua minggu yang lepas ( tak silap la ), Ken Holdings call bagitau yang En Kanda perlu melaporkan diri di situ.. Macam tak percaya! Pada hari yang same juga, ade lagi syarikat pemaju call bagitau beliau juge perlu melaporkan diri di tempat tersebut juga! Dalam masa yang sama, ade dua syarikat yang memerlukan khidmat En Kanda. Rezeki di bulan Ramadhan.. Pikir punye pikir akhirnya En Kanda memilih Ken Holdings sebagai kerja barunyaa.. Alhamdulillah, jawatan tersebut pun adalah tetap.

Syukur sangat! Kini En Kanda sedang bercuti seminggu sebelum memulakan kerjaya barunya. Apepun as a wife, saya sentiasa akan doakan yang terbaik untuknyaa..Semoga rezeki En Kanda akan berterusan begini.. InsyaAllah.. :) Selamat Maju Jaya Sayang...


p/s*Terima kasih sudi singgah sini.. InsyaAllah, adea masa saya pulak ke rumah kawan-kawan..*

14 comments:

Cik Eka said...

rezeki Ramadhan..Alhamdulillah...

:: Mrs.Eady :: said...

alhamdulillah ~

FARAH deeb said...

Wahhh tahniah!
My latest Entry :)
JJCM: Day 17 Ramadhan 1433

whitecappuccino said...

tahniah! mmg rezeki la tu!

Farah Shamsudin said...

Eka: tuela rezeki kan..

Mrs Eady: Syukur sangat..

Farah: Terima kasih dear..

Kak White: Terima kasih kak..saya pulak yang tolong jawab..

Salmi Khairil said...

rezeki ramadhan..tahniah

Farah Shamsudin said...

Salmi: Terima kasih..

✿ pink velvet ✿ said...

wahhh~ alhamdulillah, rezki tu :)

Hanis MY said...

Sayang happy for u!

syafisyifa' said...

Alhamdulillah rezeki ramadhan...

huahua said...

http://peaceder.blogspot.com/2012/08/peaceder-11-golongan-manusia-yang-didoa.html.. follow me back

Outbound di malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

anitadiana said...

alhamdulilah ...tahniah untuk hubby farah dan farah juga..selamat kerja tempat baru...

MamaEma said...

Alhamdulillah..

Rezeki En kanda, Alhamdulillah..

Assalamualaikum Semua..


Nak juge letak gambar berduaaa..


Sebelum ni saya ade buat entri tentang En Kanda, tentang kerjayanyaa..Sebenarnya banyak je entri tentang Kanda tersayang kan.. dah tak tahu yang mane satu.. :) Tapi memang saya ade cerita tentang beliau terpilih untuk interview di Ken Holdings. Syarikat pemaju yang boleh dikira agak besar juga..

En Kanda cakap beliau tak harap pun boleh dapat kerja tuu.. bukan kerana ape, semuanya pun dalam bahasa Inggeris.. siap ade exam untuk interview tuu..dah tentu laa ramai lagi yang berpengalaman dan jauh lebih bagus dari beliau kan..Oleh itu, beliau langsung tak letak harapan untuk dapat kerja tuu..

Saya pulak, jenis tak kisah. Sekarang pun memang En Kanda dah ade kerja yg elok. Berpuas hati dengan kerjanya sekarangg.. Tapi biasalah manusia kan, mesti nak cuba cari lagi peluang yang lebih lebih lebih jauh bagus dari ape yang ade. Baru-baru ni pun En Kanda ade dipanggil untuk interview di sebuah syarikat pemaju lain juge.. 

Tak disangka-sangka, dua minggu yang lepas ( tak silap la ), Ken Holdings call bagitau yang En Kanda perlu melaporkan diri di situ.. Macam tak percaya! Pada hari yang same juga, ade lagi syarikat pemaju call bagitau beliau juge perlu melaporkan diri di tempat tersebut juga! Dalam masa yang sama, ade dua syarikat yang memerlukan khidmat En Kanda. Rezeki di bulan Ramadhan.. Pikir punye pikir akhirnya En Kanda memilih Ken Holdings sebagai kerja barunyaa.. Alhamdulillah, jawatan tersebut pun adalah tetap.

Syukur sangat! Kini En Kanda sedang bercuti seminggu sebelum memulakan kerjaya barunya. Apepun as a wife, saya sentiasa akan doakan yang terbaik untuknyaa..Semoga rezeki En Kanda akan berterusan begini.. InsyaAllah.. :) Selamat Maju Jaya Sayang...


p/s*Terima kasih sudi singgah sini.. InsyaAllah, adea masa saya pulak ke rumah kawan-kawan..*

14 comments:

Cik Eka said...

rezeki Ramadhan..Alhamdulillah...

:: Mrs.Eady :: said...

alhamdulillah ~

FARAH deeb said...

Wahhh tahniah!
My latest Entry :)
JJCM: Day 17 Ramadhan 1433

whitecappuccino said...

tahniah! mmg rezeki la tu!

Farah Shamsudin said...

Eka: tuela rezeki kan..

Mrs Eady: Syukur sangat..

Farah: Terima kasih dear..

Kak White: Terima kasih kak..saya pulak yang tolong jawab..

Salmi Khairil said...

rezeki ramadhan..tahniah

Farah Shamsudin said...

Salmi: Terima kasih..

✿ pink velvet ✿ said...

wahhh~ alhamdulillah, rezki tu :)

Hanis MY said...

Sayang happy for u!

syafisyifa' said...

Alhamdulillah rezeki ramadhan...

huahua said...

http://peaceder.blogspot.com/2012/08/peaceder-11-golongan-manusia-yang-didoa.html.. follow me back

Outbound di malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

anitadiana said...

alhamdulilah ...tahniah untuk hubby farah dan farah juga..selamat kerja tempat baru...

MamaEma said...

Alhamdulillah..