Sunday, 17 June 2012

Dinner yang simple lagi mengenyangkan!

Assalamualaikum..

Hari ni dinner sorang-sorang. Perut pun dah bunyi macam-macam lagu. Nak tunggu En Kanda pulang, lambat lagi.. Mana boleh tahan.. Oleh itu, hanya kerana perutku saja yang perlu diisi dahulu, maka malas nak pikir punya pikir.. terus ke peti ais, godek punya godek... terus rasa nak masak benda yang simple lagi menyenangkan.. Maka terjadilah menu telur ikan bilis..

Sangat simple kan menu orang malas nih? bukan ape, malas nak masak benda yang berat-berat. Perut dah tak tahan dengan macam-macam bunyi kan. Sekejap sangat masaknya. tak sampai pun 15 minit. Dah terus boleh ngap!!




Ni hasil menu orang malas macam saya...



p/s * Terima Kasih Sudi Jejak Kesini Ye..*

12 comments:

Fitri Senin said...

eh nampak sedapla farah
nanti akak nk try gak buat..
belasah saje

Hilmirda Daud said...

Kalau kita sorg aje yg nak mkn tak kisah ape pun boleh.. dah lapar semua sedaph hihihi

shark said...

yg simple tula sedap farah..mudah ringkas cepat..:)

Izan Ishak said...

yg simple camni mmg sedap sangat farah...nak2 bila perut dah lapar minta diisi...

Fizalinolie said...

Wah! Mcm sedap. Nanti nak try gak lah.

Fizalinolie said...

Wah! Mcm sedap. Nanti nak try gak lah.

Fizalinolie said...

Wah! Mcm sedap. Nanti nak try gak lah.

Farah Shamsudin said...

kak Fitri: huhu.. senang sangat kak.. bg sy memang sedap la..:)

Hilmirda: hee. en kanda pn oke je. cume beliau tak makan ikan bilis..

Shark: mudah kan..dah lapo sangat..

mama Izan: tuela kan..

Fiza: eh! lama tak komen kan..

IntaNBerliaN said...

kalau time lapar semuanya akn rs sedap kan...

menu2 simple ni lah yg best sbnarnya :-)

Farah Shamsudin said...

Intan: Betul tuu.

anitadiana said...

ne lauk kegemaran kak ita sekarang....semalam balik aje suruh adik ipar gorengkan bubuh bawang..walaupun masak lemak ketam dan ayam goreng..tak lalu tengok..ikan bilis hari-hari pun ok...

siti kektus said...

janji perut kenyang, hati senang. hehehee :D

Dinner yang simple lagi mengenyangkan!

Assalamualaikum..

Hari ni dinner sorang-sorang. Perut pun dah bunyi macam-macam lagu. Nak tunggu En Kanda pulang, lambat lagi.. Mana boleh tahan.. Oleh itu, hanya kerana perutku saja yang perlu diisi dahulu, maka malas nak pikir punya pikir.. terus ke peti ais, godek punya godek... terus rasa nak masak benda yang simple lagi menyenangkan.. Maka terjadilah menu telur ikan bilis..

Sangat simple kan menu orang malas nih? bukan ape, malas nak masak benda yang berat-berat. Perut dah tak tahan dengan macam-macam bunyi kan. Sekejap sangat masaknya. tak sampai pun 15 minit. Dah terus boleh ngap!!




Ni hasil menu orang malas macam saya...



p/s * Terima Kasih Sudi Jejak Kesini Ye..*

12 comments:

Fitri Senin said...

eh nampak sedapla farah
nanti akak nk try gak buat..
belasah saje

Hilmirda Daud said...

Kalau kita sorg aje yg nak mkn tak kisah ape pun boleh.. dah lapar semua sedaph hihihi

shark said...

yg simple tula sedap farah..mudah ringkas cepat..:)

Izan Ishak said...

yg simple camni mmg sedap sangat farah...nak2 bila perut dah lapar minta diisi...

Fizalinolie said...

Wah! Mcm sedap. Nanti nak try gak lah.

Fizalinolie said...

Wah! Mcm sedap. Nanti nak try gak lah.

Fizalinolie said...

Wah! Mcm sedap. Nanti nak try gak lah.

Farah Shamsudin said...

kak Fitri: huhu.. senang sangat kak.. bg sy memang sedap la..:)

Hilmirda: hee. en kanda pn oke je. cume beliau tak makan ikan bilis..

Shark: mudah kan..dah lapo sangat..

mama Izan: tuela kan..

Fiza: eh! lama tak komen kan..

IntaNBerliaN said...

kalau time lapar semuanya akn rs sedap kan...

menu2 simple ni lah yg best sbnarnya :-)

Farah Shamsudin said...

Intan: Betul tuu.

anitadiana said...

ne lauk kegemaran kak ita sekarang....semalam balik aje suruh adik ipar gorengkan bubuh bawang..walaupun masak lemak ketam dan ayam goreng..tak lalu tengok..ikan bilis hari-hari pun ok...

siti kektus said...

janji perut kenyang, hati senang. hehehee :D