Wednesday, 14 December 2011

Isk.. Hrmis Punya Pasal..

Assalamualaikum..



Hari ini sudah harii Khamis.. Hari berbaju batik sedunia bagi kakitangan kerajaan. Bukan nak cerita tentang baju batik TAPI nak cerita tentang HRMIS.. Aduhai, mengapalah sekarang ni semua pun nak online... Bukan apa, rasanya semua jabatan kerajaan mengunakan sistem ini. Tapi yang paling tak best, sangat perlahan bila nak buka web ni.

Sekarang pula ramai yang sibuk nak mengisi SKT ( Sasaran Kerja Tahunan ). Seperti biasa, sistem ini akan menjadi sangat perlahan dan yang paling rasa sakit jiwa bila ianya "hang" terus!Bila dah jadi macamtu, mood pun terus "hang" kejap lah..Nak menunggu sekian lama.. Aduhaiii..

Diharap sistem HRMIS ni diperbaiki lagilah mutu kelajuannya.. Memang senang kalau semua pun pakai online, tapi yang sakit jiwa tu bila kelajuannya umpama mengalahkan Si Kura-kura..

Sekian, Laporan Untuk Hari Ini..:)

7 comments:

anitadiana said...

samalah farah..kat opis ne lagi hampeh...ne buka mesti lembab gila..kalu nak cuti ,kak ita sampai aje terus buat..bila lewat aje mesti hampeh..dan selalunya pc kak ita menjadi tumpuan bila kekawan nak minta cuti senang meraka cakap...kak ita cuba banyak kali nak buat perisytiharan harta pun tak boleh2..geram betul tu belum skt lagi..adoi..tolong lah bagi laju sikit..

Farah Shamsudin said...

kak ita: ha! tau xpee.. nak apply cuti on9 pun susah kakak!! inikan pulak nak buat skt.. memang terus hang..

Dda Ly said...

hihi bersabar aje la farah, terlebih canggih dunia skang nih..pastu kang, sume sume hang...adoi! :D

whitecappuccino said...

dari oktober sampai sekarang tak dapat2 nak bukak HRMIS ni..ntahlaa..patot buat untuk menyenangkan bukan tambah menyusahkan..

Sekamar Rindu said...

Salam...

sever HRMIS tu biarlah mampu kakitangan awam mengekesnya...sabar..sabar..

Puan Kutu said...

sabo jer la.tu ja mampu nak kata.hehe

MLSC by Rina Isa said...

Khas buat PENCINTA HANDBAGS/FASHIONS!
Koleksi yg menarik & stylo serta tips2 berguna.

Kunjungi kami di http://mrsladysstylo.blogspot.com/

TQVM! :)

Isk.. Hrmis Punya Pasal..

Assalamualaikum..



Hari ini sudah harii Khamis.. Hari berbaju batik sedunia bagi kakitangan kerajaan. Bukan nak cerita tentang baju batik TAPI nak cerita tentang HRMIS.. Aduhai, mengapalah sekarang ni semua pun nak online... Bukan apa, rasanya semua jabatan kerajaan mengunakan sistem ini. Tapi yang paling tak best, sangat perlahan bila nak buka web ni.

Sekarang pula ramai yang sibuk nak mengisi SKT ( Sasaran Kerja Tahunan ). Seperti biasa, sistem ini akan menjadi sangat perlahan dan yang paling rasa sakit jiwa bila ianya "hang" terus!Bila dah jadi macamtu, mood pun terus "hang" kejap lah..Nak menunggu sekian lama.. Aduhaiii..

Diharap sistem HRMIS ni diperbaiki lagilah mutu kelajuannya.. Memang senang kalau semua pun pakai online, tapi yang sakit jiwa tu bila kelajuannya umpama mengalahkan Si Kura-kura..

Sekian, Laporan Untuk Hari Ini..:)

7 comments:

anitadiana said...

samalah farah..kat opis ne lagi hampeh...ne buka mesti lembab gila..kalu nak cuti ,kak ita sampai aje terus buat..bila lewat aje mesti hampeh..dan selalunya pc kak ita menjadi tumpuan bila kekawan nak minta cuti senang meraka cakap...kak ita cuba banyak kali nak buat perisytiharan harta pun tak boleh2..geram betul tu belum skt lagi..adoi..tolong lah bagi laju sikit..

Farah Shamsudin said...

kak ita: ha! tau xpee.. nak apply cuti on9 pun susah kakak!! inikan pulak nak buat skt.. memang terus hang..

Dda Ly said...

hihi bersabar aje la farah, terlebih canggih dunia skang nih..pastu kang, sume sume hang...adoi! :D

whitecappuccino said...

dari oktober sampai sekarang tak dapat2 nak bukak HRMIS ni..ntahlaa..patot buat untuk menyenangkan bukan tambah menyusahkan..

Sekamar Rindu said...

Salam...

sever HRMIS tu biarlah mampu kakitangan awam mengekesnya...sabar..sabar..

Puan Kutu said...

sabo jer la.tu ja mampu nak kata.hehe

MLSC by Rina Isa said...

Khas buat PENCINTA HANDBAGS/FASHIONS!
Koleksi yg menarik & stylo serta tips2 berguna.

Kunjungi kami di http://mrsladysstylo.blogspot.com/

TQVM! :)