Monday, 3 September 2012

Trend kini, baru ku tahu..ketinggalan betul!

Assalamualaikum Uolsss...

testing..testing.. hari kedua bekerja untuk minggu ni.. Sekejap je dah masuk September.. Ouchh! My September plizz be nice to me. Masih lagi dok sok sek sok sek, layan flue yang masih tak baik-baik lagi. Haih laa! bila nak baik ni, tak daya nak bersok sek nih.. dari awal Ogos lagi..

Bila dah mula hampir ke hujung tahun ni, cepatla jua masa berlalu. Masih tak sempat nak update cerita-cerita..dok kejar hari demi hari pikir nak update yang mane dulu. Lame-lame terus tertinggal cerita tu kan..sebab terlupe terus..

Dalam bulan puasa aritu, ( tetiba teringat masih belum update ), daku dok bizi cari lappy nak gantikan dengan lappy yang baru.. sebenarnya lappy tu takde rosak ke hape, cume nak gantikan yang baru je..  Setiap ari dok  survey dan survey,dok cari kat Low Yat jalan punye jalan, penat juge laa..Punyela susah nak dapat lappy kecik tuu.. rupanya sekarang memang susah nak dapat lappy ala-ala yang kecik tuu. tokey kedai tu cakap femes dengan PC TABLET! hok aloh! ternganga la makcik ni haa bila tengok macamane rupanyaa..

Kalau tak saya nak cari lappy baru, memang la tak tahu trend sekarang ni..bila nak cari barula tau ade yang lagi canggih rupenya.. Diskas punye diskas dengan kekasih hati, pikir punye pikir, akhirnya beli juge pc tablet tuu. Oleh kerana nak cari untuk buat kerja yg ade word, sekali senang nak surfing daku pun ambikla pc tablet jenis windows.. kalau yang android, tak dapekla daku nak buat kerja.. setakat surfing jelaaa...

Daku memang bukan yang terror bab-bab gadjet seperti ini, belajarla dengan kekasih hati..lame-lame serasi pula.. yela, memang takde choicekan nak buat kerja tetap guna ape yang ade.. nak gune pc rumah, rase janggal sekali..maka, belaja-belajarla gune yang daku pilih ini. best juge.. dah terase umpama lappy juga.. cume boleh dijadikan tablet.. apepun, terima kasih untuk kekasih hati yang belikan ini. lame-lame memang rase best sebab boleh dibawa ke hulu ke hilir.. :)


Keyboard yang sangat nipis..


ginilaa rupanyee..


boleh jadi lappy juge.. :)


p/s* Terima kasih kawan-kawan yang sudi kunjung kesini..*

13 comments:

FARAH deeb said...

Farah, kitepun tgh dok carik tablet gak nih tapi pening tak tau nak beli yg mana. Yang ni nama penuh model dia apa ye? Dan berapa ongkosnya hehe...
My latest Entry :)
MyChef's Gourmet Blog Challenge: Pau Ayam Kalio

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hihi..akak pon x pandai sgt bab gadget ni..

shark said...

wahhh samala kita angkat lappy baru..cuma brand je beza :)

Cho Zila said...

bestnyer dapat gadjet hari raya.. nak gak... sekarangni macam2 tinggal duitjer takder...

MamaEma said...

senang nak bawakan..sebab kecik

:: Mrs.Eady :: said...

Senang nak bawak dik..kecik comel jek :)

Farah Shamsudin said...

Farah: ni brand acer, rasenya time kite beli tu hanye acer sahaja yg kelua mcm ni..ade mc,2 jenis.. cube survey nanti..

Kak Rina: hehehe.. samela kite kak..

Shark: lappy ke Pc Tablet?

Kak Zila: hehehe..

MamaEma: yup.. senang je..

Mrs Eady: betol tuu..

IntaNBerliaN said...

yg ni mmg best... sy ada tgk dulu.. nak beli mahai plak.. hihi

Farah Shamsudin said...

Intan Dear: memang best pun darlings..

Chubby Hanna said...

Assalamualaikum.. Singgah sini, :) nak tanya, berapa harga pc tablet ni yer?? ada no siri tak? nak carik gak..

Farah Shamsudin said...

Hanna: Cari je kat acer.. prrice rm 1699..

Chubby Hanna said...

owh, yeke.. ok lah tu, price include keyboard x? lau harga tu leh lah bli kat pc fair ari jumaat ni.. hehe.. thanks yer..

Farah Shamsudin said...

Hanna: include keybard la dear..

Trend kini, baru ku tahu..ketinggalan betul!

Assalamualaikum Uolsss...

testing..testing.. hari kedua bekerja untuk minggu ni.. Sekejap je dah masuk September.. Ouchh! My September plizz be nice to me. Masih lagi dok sok sek sok sek, layan flue yang masih tak baik-baik lagi. Haih laa! bila nak baik ni, tak daya nak bersok sek nih.. dari awal Ogos lagi..

Bila dah mula hampir ke hujung tahun ni, cepatla jua masa berlalu. Masih tak sempat nak update cerita-cerita..dok kejar hari demi hari pikir nak update yang mane dulu. Lame-lame terus tertinggal cerita tu kan..sebab terlupe terus..

Dalam bulan puasa aritu, ( tetiba teringat masih belum update ), daku dok bizi cari lappy nak gantikan dengan lappy yang baru.. sebenarnya lappy tu takde rosak ke hape, cume nak gantikan yang baru je..  Setiap ari dok  survey dan survey,dok cari kat Low Yat jalan punye jalan, penat juge laa..Punyela susah nak dapat lappy kecik tuu.. rupanya sekarang memang susah nak dapat lappy ala-ala yang kecik tuu. tokey kedai tu cakap femes dengan PC TABLET! hok aloh! ternganga la makcik ni haa bila tengok macamane rupanyaa..

Kalau tak saya nak cari lappy baru, memang la tak tahu trend sekarang ni..bila nak cari barula tau ade yang lagi canggih rupenya.. Diskas punye diskas dengan kekasih hati, pikir punye pikir, akhirnya beli juge pc tablet tuu. Oleh kerana nak cari untuk buat kerja yg ade word, sekali senang nak surfing daku pun ambikla pc tablet jenis windows.. kalau yang android, tak dapekla daku nak buat kerja.. setakat surfing jelaaa...

Daku memang bukan yang terror bab-bab gadjet seperti ini, belajarla dengan kekasih hati..lame-lame serasi pula.. yela, memang takde choicekan nak buat kerja tetap guna ape yang ade.. nak gune pc rumah, rase janggal sekali..maka, belaja-belajarla gune yang daku pilih ini. best juge.. dah terase umpama lappy juga.. cume boleh dijadikan tablet.. apepun, terima kasih untuk kekasih hati yang belikan ini. lame-lame memang rase best sebab boleh dibawa ke hulu ke hilir.. :)


Keyboard yang sangat nipis..


ginilaa rupanyee..


boleh jadi lappy juge.. :)


p/s* Terima kasih kawan-kawan yang sudi kunjung kesini..*

13 comments:

FARAH deeb said...

Farah, kitepun tgh dok carik tablet gak nih tapi pening tak tau nak beli yg mana. Yang ni nama penuh model dia apa ye? Dan berapa ongkosnya hehe...
My latest Entry :)
MyChef's Gourmet Blog Challenge: Pau Ayam Kalio

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hihi..akak pon x pandai sgt bab gadget ni..

shark said...

wahhh samala kita angkat lappy baru..cuma brand je beza :)

Cho Zila said...

bestnyer dapat gadjet hari raya.. nak gak... sekarangni macam2 tinggal duitjer takder...

MamaEma said...

senang nak bawakan..sebab kecik

:: Mrs.Eady :: said...

Senang nak bawak dik..kecik comel jek :)

Farah Shamsudin said...

Farah: ni brand acer, rasenya time kite beli tu hanye acer sahaja yg kelua mcm ni..ade mc,2 jenis.. cube survey nanti..

Kak Rina: hehehe.. samela kite kak..

Shark: lappy ke Pc Tablet?

Kak Zila: hehehe..

MamaEma: yup.. senang je..

Mrs Eady: betol tuu..

IntaNBerliaN said...

yg ni mmg best... sy ada tgk dulu.. nak beli mahai plak.. hihi

Farah Shamsudin said...

Intan Dear: memang best pun darlings..

Chubby Hanna said...

Assalamualaikum.. Singgah sini, :) nak tanya, berapa harga pc tablet ni yer?? ada no siri tak? nak carik gak..

Farah Shamsudin said...

Hanna: Cari je kat acer.. prrice rm 1699..

Chubby Hanna said...

owh, yeke.. ok lah tu, price include keyboard x? lau harga tu leh lah bli kat pc fair ari jumaat ni.. hehe.. thanks yer..

Farah Shamsudin said...

Hanna: include keybard la dear..