Wednesday, 5 September 2012

Pandai buat dahh!

Assalamualaikum..

Dah lame sangat teringin nak makan biskut coklat oreo tau! sebelum ni pernah rase pun sebab mama Eja Razak ade buat sewaktu mula-mula perjumpaan group mama blogger. Kami kenal pun dari group ni laa.. lepas tu tak sangka makin rapat, selalu berhubung.. Bila pertama kali jumpe tu la, mama bagi rase. Barulah saya tau, sedap betol biskut coklat oreo tu! Sejak dah dapat merasa tu, mulalah sibuk nak lagi..Tapi mama pun waktu tu bizi dengan anak daranya Kyra.. Kebetulan ade lagi si kecil dalam tummy mama yang sekarang ni cukup cumil je.. Sejak tu, mula rase nak belajar buatla.. senang nak makan untuk diri sendiri kan.. Tetiba mood rindu kat mama. Lame jugak kite tak berhubung ni.. masing-masing bizi kan..

Tak disangka mama Oshin dah buat then masukkan dalam blog beliau. Saya pulak baca. Memang terus buat pertanyaan demi pertanyaan la pada mama ni.. Akhirnya pandai juga saya buat hasil dari tunjuk ajar beliau..hepi sangat sebab dah boleh makan bila-bila je.. Asal teringin terus buat je kan.. Terima kasih ye mama sebab sharing bab biskut coklat ni.. :)

Barang-barang nak buat coklat oreo..



tadaaaa! siap dah.. senang je rupanye.. :)


p/s* Terima kasih kawan-kawan sudi kunjung kesini ye*



8 comments:

oshin-jamel said...

waaaa..akhirnya menjadi jugak kan..tahniah²...hehehe...

shark said...

pandainyer..:)

QasehnyaRania said...

pandainya..leh try juga la nti
follow sini dan salam kenal

http://lobaksusue.blogspot.com/2012/09/ketupat-daun-buluh-penah-makan-ke.html

IntaNBerliaN said...

a'aa tu la.. sy tgk cr membe2 blogger wat pun senang je gayanya.. tp sy xpnh wat lg :-)

:: Mrs.Eady :: said...

yeaayy..dah berjaya!

MamaEma said...

tahniah...pasti sedapnya..

Farah Shamsudin said...

Mama Oshin : tulaa, 1st time buat dah jd aritu.. thanx ye darlings..

Shark: Hik! pandai bila dah ade orgg ngajor..

Rania: Try la nanti k..

Intan: Memanh senang sangat..:)

Mrs Eady: yeayyy! finally..

MamaEma: Memang sedap la mama..

Dkna Abza said...

angry bird!! :p

Pandai buat dahh!

Assalamualaikum..

Dah lame sangat teringin nak makan biskut coklat oreo tau! sebelum ni pernah rase pun sebab mama Eja Razak ade buat sewaktu mula-mula perjumpaan group mama blogger. Kami kenal pun dari group ni laa.. lepas tu tak sangka makin rapat, selalu berhubung.. Bila pertama kali jumpe tu la, mama bagi rase. Barulah saya tau, sedap betol biskut coklat oreo tu! Sejak dah dapat merasa tu, mulalah sibuk nak lagi..Tapi mama pun waktu tu bizi dengan anak daranya Kyra.. Kebetulan ade lagi si kecil dalam tummy mama yang sekarang ni cukup cumil je.. Sejak tu, mula rase nak belajar buatla.. senang nak makan untuk diri sendiri kan.. Tetiba mood rindu kat mama. Lame jugak kite tak berhubung ni.. masing-masing bizi kan..

Tak disangka mama Oshin dah buat then masukkan dalam blog beliau. Saya pulak baca. Memang terus buat pertanyaan demi pertanyaan la pada mama ni.. Akhirnya pandai juga saya buat hasil dari tunjuk ajar beliau..hepi sangat sebab dah boleh makan bila-bila je.. Asal teringin terus buat je kan.. Terima kasih ye mama sebab sharing bab biskut coklat ni.. :)

Barang-barang nak buat coklat oreo..



tadaaaa! siap dah.. senang je rupanye.. :)


p/s* Terima kasih kawan-kawan sudi kunjung kesini ye*



8 comments:

oshin-jamel said...

waaaa..akhirnya menjadi jugak kan..tahniah²...hehehe...

shark said...

pandainyer..:)

QasehnyaRania said...

pandainya..leh try juga la nti
follow sini dan salam kenal

http://lobaksusue.blogspot.com/2012/09/ketupat-daun-buluh-penah-makan-ke.html

IntaNBerliaN said...

a'aa tu la.. sy tgk cr membe2 blogger wat pun senang je gayanya.. tp sy xpnh wat lg :-)

:: Mrs.Eady :: said...

yeaayy..dah berjaya!

MamaEma said...

tahniah...pasti sedapnya..

Farah Shamsudin said...

Mama Oshin : tulaa, 1st time buat dah jd aritu.. thanx ye darlings..

Shark: Hik! pandai bila dah ade orgg ngajor..

Rania: Try la nanti k..

Intan: Memanh senang sangat..:)

Mrs Eady: yeayyy! finally..

MamaEma: Memang sedap la mama..

Dkna Abza said...

angry bird!! :p