Saturday, 7 January 2012

Penangan Durian...

Assalamualaikum..

Nak kata sekarang musim durian, tak tahulah kan.. tapi kalau nak makan durian ni, tak kira musim dah sekarang ni kan.. Kalau terasa nak makan, sentiasa ada je dekat area rumah ni.. Cuma pilih je mana yang berkenan..Oleh kerana saya ni boleh dikira hantu durian juga, pantang ada yang offer, confirm saya setuju je kalau bab-bab durian ni.. Kebetulan, mak ada datang rumah, sebelum balik tu sempat lah tanya saya nak ke durian,.. kalau nak, memang die belikan. So, makan dekat rumah mak sahaja nanti.. Isk!! memula tu, rasa macam taknak, tapi secara tiba-tiba saya bertukar fikiran, nak pulak..Malam tu, saya makan durian macam lah tak pernah makan kan..



Akibat makan terlalu banyak durian, aww! saya kini sudah sakit tekak, dah selesema..badan pun dah mula panas.. dalam erti kata lain demam..makan tak ingat dunia kan.. berlaga pulak dengan minum ais batu selepas makan durian. memang terbaikk! Nak salahkan siapa kan.. salah diri sendiri jugaaa.. maka, terima jelah kan..

9 comments:

Puan Kutu said...

nasib sy tak suka durian.tp rambutan plak peberet.malam tadi jiran bg seplastik.aduh..menggoda betul.haha..

Farah Shamsudin said...

Pn Kutu: nasib saya plak bukan hantu rambutan..

OKED Choki Choki said...

waaaaaaaaaa..duyannnnnnnnnnnnnnnnn..my peberet tuh...mkn smpai demam2 pun bbaloi lah....hehe..


* header baru farah cantik sgt..simple & nice

MLSC by Rina Isa said...

PENCINTA FASHIONS / HANDBAGS!
Jom temui kami di:
http://www.facebook.com/MrsLadysStylo

TQVM! (:

Farah Shamsudin said...

Oked: huhu.. kite pun suka duyan tau.. tu yang makan sampai tak ingat duniaa.. hahaha..

cikpuanhady said...

waa..my peberet ni..dah lama tak dpt makan..uwaa..

Farah Shamsudin said...

cikpuanhady: feberet juge yee.. hehehe..

anitadiana said...

kak ita pun hantu durian...ari tu balik kg..sampai sakit kepala..siap gi jumpa doktor fara...take care ok...tak pa..sekali sekala....

Farah Shamsudin said...

Kak Ita: itulah kan.. farah sekali sekala makan.. tapi bila dah makan tak ingat ape dah..

Penangan Durian...

Assalamualaikum..

Nak kata sekarang musim durian, tak tahulah kan.. tapi kalau nak makan durian ni, tak kira musim dah sekarang ni kan.. Kalau terasa nak makan, sentiasa ada je dekat area rumah ni.. Cuma pilih je mana yang berkenan..Oleh kerana saya ni boleh dikira hantu durian juga, pantang ada yang offer, confirm saya setuju je kalau bab-bab durian ni.. Kebetulan, mak ada datang rumah, sebelum balik tu sempat lah tanya saya nak ke durian,.. kalau nak, memang die belikan. So, makan dekat rumah mak sahaja nanti.. Isk!! memula tu, rasa macam taknak, tapi secara tiba-tiba saya bertukar fikiran, nak pulak..Malam tu, saya makan durian macam lah tak pernah makan kan..



Akibat makan terlalu banyak durian, aww! saya kini sudah sakit tekak, dah selesema..badan pun dah mula panas.. dalam erti kata lain demam..makan tak ingat dunia kan.. berlaga pulak dengan minum ais batu selepas makan durian. memang terbaikk! Nak salahkan siapa kan.. salah diri sendiri jugaaa.. maka, terima jelah kan..

9 comments:

Puan Kutu said...

nasib sy tak suka durian.tp rambutan plak peberet.malam tadi jiran bg seplastik.aduh..menggoda betul.haha..

Farah Shamsudin said...

Pn Kutu: nasib saya plak bukan hantu rambutan..

OKED Choki Choki said...

waaaaaaaaaa..duyannnnnnnnnnnnnnnnn..my peberet tuh...mkn smpai demam2 pun bbaloi lah....hehe..


* header baru farah cantik sgt..simple & nice

MLSC by Rina Isa said...

PENCINTA FASHIONS / HANDBAGS!
Jom temui kami di:
http://www.facebook.com/MrsLadysStylo

TQVM! (:

Farah Shamsudin said...

Oked: huhu.. kite pun suka duyan tau.. tu yang makan sampai tak ingat duniaa.. hahaha..

cikpuanhady said...

waa..my peberet ni..dah lama tak dpt makan..uwaa..

Farah Shamsudin said...

cikpuanhady: feberet juge yee.. hehehe..

anitadiana said...

kak ita pun hantu durian...ari tu balik kg..sampai sakit kepala..siap gi jumpa doktor fara...take care ok...tak pa..sekali sekala....

Farah Shamsudin said...

Kak Ita: itulah kan.. farah sekali sekala makan.. tapi bila dah makan tak ingat ape dah..