Wednesday, 30 January 2013

Rezeki Yang Tiada Nilainya Untuk KAMI

Assalamualaikum Uollss!

Uhhhh! lamenya tak update kat sini. Bukan taknak update tapi macam tak sempat je nak mengarang blog. Mana dengan cuti, adela juga kerja-kerja lain yang perlu dibuat dengan kadar segera.

Awal-awal tahun je dah sibuk, sibuk dengan keluarga, diri sendiri, kerja lagi.. tak terkejar rasenya. Nampaknya niat nak sambung belajar terpaksa ditangguhkan buat seketika waktu. Saya tahuu apa yang Allah rancang untuk saya itu adalah yang terbaik. Tidak mengapa. 
Tak dapat sambung belajar ( buat seketika ), En suamiyang masih belum pulih sepenuhnya namun disebalik ujian ini Allah bagi sesuatu yang sangat bernilai untuk saya. Rezeki yang tiada tolok tandingnya dalam dunia ini.

Pada 28/01/2013 yang lepas, saya disahkan preggy. Ahamdulillah! menitis air mata ni, En suami pula sampai tak mampu nak berkata apa2 pun. Macam tak percaya. Is dat true?? Masih lagi ingat maccam mimpi then malam tu terus ke private klinik untuk scanning.. Ya Allah! Sujud Syukur PadaMU.. sememangnya baby sudah wujud dalam tummy saya bermula Oktober tahun lepas lagi. Hasil scanning doctor bagitahu baby sudahpun 4bulan 5hari. 

Seperti tidak percaya, tapi itulah rezeki yang Allah nak bagi. Saya sendiri tak sedar yang baby dah ade. NO morningg sickness! Saya siap dah melasak sakan..macam2 saya buat, tapi itula, kalau Allah nak bagi tuu.. tetap ada juga. Maka percayalah pada rezeki yang mungkin tak terjangka ini. Akhirnya penantian selama 4tahun 9 bulan bakal berakhir. Bersyukur sangat..:)) Bukan senang nak lalui waktu itu. Maka saya sangat memahami sekiranya ada sahabat yang masih belum dikurniakan nikmat preggy ni. 


Im so excited bila tengok scan ni..


p/s * terima kasih kerana sudi singgah sini ye *. Nampaknye lepas ni lebih entry tentang baby laaahh..

11 comments:

Salmi Khairil said...

alhamdulilah..tahniah

Cik Eka said...

tahniah akak..
happy for you n hubby kak..

akhirnya rezeki untuk akak.

tula dah besar kan baby akak...
akak jaga baby baik2 ya...

best best..update selalu tauuu

-iLLa- said...

tahniah.....dh 4bulan..gender pun dh boley tau.. :)

Farah Shamsudin said...

Salmi: Terima kasih ye..


Eka: Terima kasih dear.. Alhamdulillah,doakan yang baik2 untuk akak ye.

Farah Shamsudin said...

illa: dah scan, masih belum nampak.. terima kasih ye.

Izan Ishak said...

AllahuAkbar...besarnya kuasa Allah ye Farah... i'm so happy for u.

jaga diri n kandungan baik2 ye...

Cute Mum said...

tahniah...
jaga diri baik2 yer...
semoga kehadiran baby menceriakan lagi family farah..

FARAH deeb said...

Tahniah Farah. Habeslah lepas ni sume entry pasal bedak, baju dan katil baby pulak dahhh hahahaha... Jemput singgah :) Resepi: Pie malas thee...

Puan Kutu said...

lama tak jenguk ke sini..link blognya pun dh tak igt..jumpa dekat blog fiza n terus terjah..

Tahniah farah..jg kesihatan n baby.semoga dipermudahkan..

tumpang hepy dan teruja..:)

Didie Redwan said...

Congrate both of you..take care n enjoy ur preggy...

anitadiana said...

tahniah buat farah dan hubby ya...

Rezeki Yang Tiada Nilainya Untuk KAMI

Assalamualaikum Uollss!

Uhhhh! lamenya tak update kat sini. Bukan taknak update tapi macam tak sempat je nak mengarang blog. Mana dengan cuti, adela juga kerja-kerja lain yang perlu dibuat dengan kadar segera.

Awal-awal tahun je dah sibuk, sibuk dengan keluarga, diri sendiri, kerja lagi.. tak terkejar rasenya. Nampaknya niat nak sambung belajar terpaksa ditangguhkan buat seketika waktu. Saya tahuu apa yang Allah rancang untuk saya itu adalah yang terbaik. Tidak mengapa. 
Tak dapat sambung belajar ( buat seketika ), En suamiyang masih belum pulih sepenuhnya namun disebalik ujian ini Allah bagi sesuatu yang sangat bernilai untuk saya. Rezeki yang tiada tolok tandingnya dalam dunia ini.

Pada 28/01/2013 yang lepas, saya disahkan preggy. Ahamdulillah! menitis air mata ni, En suami pula sampai tak mampu nak berkata apa2 pun. Macam tak percaya. Is dat true?? Masih lagi ingat maccam mimpi then malam tu terus ke private klinik untuk scanning.. Ya Allah! Sujud Syukur PadaMU.. sememangnya baby sudah wujud dalam tummy saya bermula Oktober tahun lepas lagi. Hasil scanning doctor bagitahu baby sudahpun 4bulan 5hari. 

Seperti tidak percaya, tapi itulah rezeki yang Allah nak bagi. Saya sendiri tak sedar yang baby dah ade. NO morningg sickness! Saya siap dah melasak sakan..macam2 saya buat, tapi itula, kalau Allah nak bagi tuu.. tetap ada juga. Maka percayalah pada rezeki yang mungkin tak terjangka ini. Akhirnya penantian selama 4tahun 9 bulan bakal berakhir. Bersyukur sangat..:)) Bukan senang nak lalui waktu itu. Maka saya sangat memahami sekiranya ada sahabat yang masih belum dikurniakan nikmat preggy ni. 


Im so excited bila tengok scan ni..


p/s * terima kasih kerana sudi singgah sini ye *. Nampaknye lepas ni lebih entry tentang baby laaahh..

11 comments:

Salmi Khairil said...

alhamdulilah..tahniah

Cik Eka said...

tahniah akak..
happy for you n hubby kak..

akhirnya rezeki untuk akak.

tula dah besar kan baby akak...
akak jaga baby baik2 ya...

best best..update selalu tauuu

-iLLa- said...

tahniah.....dh 4bulan..gender pun dh boley tau.. :)

Farah Shamsudin said...

Salmi: Terima kasih ye..


Eka: Terima kasih dear.. Alhamdulillah,doakan yang baik2 untuk akak ye.

Farah Shamsudin said...

illa: dah scan, masih belum nampak.. terima kasih ye.

Izan Ishak said...

AllahuAkbar...besarnya kuasa Allah ye Farah... i'm so happy for u.

jaga diri n kandungan baik2 ye...

Cute Mum said...

tahniah...
jaga diri baik2 yer...
semoga kehadiran baby menceriakan lagi family farah..

FARAH deeb said...

Tahniah Farah. Habeslah lepas ni sume entry pasal bedak, baju dan katil baby pulak dahhh hahahaha... Jemput singgah :) Resepi: Pie malas thee...

Puan Kutu said...

lama tak jenguk ke sini..link blognya pun dh tak igt..jumpa dekat blog fiza n terus terjah..

Tahniah farah..jg kesihatan n baby.semoga dipermudahkan..

tumpang hepy dan teruja..:)

Didie Redwan said...

Congrate both of you..take care n enjoy ur preggy...

anitadiana said...

tahniah buat farah dan hubby ya...