Friday, 26 April 2013

Entry Campur-Campur.. :)) Hepi Anniversary En Suami..

Assalamualaikum uollss!

Lame-lame sangat tak menulis kat sini. Nak mengarang pun takde masa. Bulan April adalah bulan yang sangat bizi bagi mummy preggy ni. scedule yang sangat padat. Mana dengan kerja luar, program sana sini, appoinment En Suami, dengan appoinment cek up si kecik dalam tummy ni.. woohhhh! letih-letih! Kini mengetuk keyboard pun dalam mood kerja.. Semoga si kecik ni nanti pun rajin juga la kan..

Sedar tak sedar, pejam celik pejam celik, Wahhhh! dah genap lima tahun usia perkahwinanku bersama En Suami. Kalau dulu dok counting je every month uollss. Now agaknya sampai tak tercounting, sedar je ehhh? dah lima tahun kaaa? masih baru lagi kan..


Ha.. nampak tak gambar lima tahun yang lepas nii? off course masih simpan kan. kenangan yang tiada galang gantinyaa..Sepanjang lima tahun, macam biasa la, macam orang lain juga mustahil tiada cacat celanya, tiada permasalahan yang timbul, tiada gado-gado.. Haruslah ada cume orang kata tak lame nak gado-gado tuu. Nak gado lame nak buat ape kan. Duk satu bumbung, nak lari mana, kejap jela baikla balik. Dah macam kanak-kanak ribena pun ada. Tapi best ape ada sikit gado-gado tuu, barula ada ummpphh kan?Kalau baik je pelikla pulak, something wrong gituuu..

Apapun, dah macam-macam kami tempuhi sepanjang lima tahun ni. Masam, masin, manis, pahit tetap juga ditempuhi bersama. Setia sehingga ke hujung nyawa ala-ala gituuu.. Terima kasih untuk En Suami alwayz support me.. alwayz give advice.. selalu ikut je kemahuan wifey die ni. kata nak itu cuba jugela buat.. kata nak ini cuba juge buat.. Im hepi with u la En Suami..:)) Love u lot-lot more laaa.. heee..

Selama ni bila anniversary je memang sambut berdua, pasti akan makan malam berdua juga, adegan tengok movie pun sudah menjadi kemestian, tapi for dis year takdela sume tuuu.. Saya masak sendiri untuk makan malam berdua..Itupun yang simple sesimple nyaaa laaah! Gift pun selalunya akan menyusul.. tidak juga untuk tahun ni kerana end of Jun hadiah yang lebih bernilai tiada gantinya akan kami terima.. InsyaAllah..Semoga segalanya dipermudahkan...



Tengok? simple kan menu dinner malam istimewa? hanye la Nasi Putih + Masak Lemak Ikan Tenggiri Cili Api + Sotong Tepung Goreng.. Walaupun simple, En Suami makan bertambah sehingga dua pinggan nasi penuh, okeh! Tak habis-habis cakap " sedap sangat mummy masak ni, tak puas laaa makan " So agak-agak wifey ni jawab apa yee? wifey tak mampu nak jawab pun hanya mampu tersenyum jeee..  Itula yang membuatkan wifey ni makin rajin sangat masak. tak larat pun akan kugagahi juaaa...Demi tekak + perut  En Suami.. heee...

Paling pasti sedar tak sedar kini baby dalam tummy pun dah masuk 31minggu. En Suami memang dok counting sebab makin lame katanya makin geramm dengan baby dalam tummy ni. Baby yang sangat bijak.. Ada je aktiviti dalam tummy ni yang membuatkan En Suami & saya tergelak sendiri.. Makin lame pun makin tak larat berjalan.. hehehe..yelah,  semakin sarat. Tapi kalau kawan-kawan yang kenal saya mesti tau yang saya sangat kuat berjalan.. pantang orang ajak je.. mesti nak ikut sekali berjalan. Kawan pula yang risau tengok saya membawa tummy yang agak sarat nii.. heee. Orang lain pun alwayz pesan jangan angkat barang-barang yang tak patut diangkat. Tapi bukan kerana degil, rasanya kalau masih larat angkat, memang saya buat sendiri. Bukan berat sangat pun kan. Apapun masih menjaga diri sebaik mungkin. Terima kasih sangat pada kawan-kawan yang paling rapat serapat-rapatnyaaa yang selalu ambil berat tentang diri ni especially Kak Mastura, Kak Fazira, Adik Shasya, Lynda, Erny Masdiana, ramai lagilaaa. Tak tersebut pulak dalam ni..Jangan ada yang kecik hati yee..Tak tertulis panjangnyaa..Begitu juga dengan famly sendiri juga famly mertua. Mereka sangat taking care off mee..i love u olllsss lot-lot more laaaaa..!

Okeh, dah terlalu panjang sangat nii.. Inila akibatnya dah lame tak mengetuk keyboard, sekali ketuk..hambik laaa.. Panjang berjela la pulak kan..


p/s* thanx ye kawan-kawan sudi singgah sini, sudi baca entry. *




4 comments:

PUTERI NATASSIA said...

Happy Anniversary akak :) semoga bahagia hingga ke akhir hayat :)

Farah Shamsudin said...

Puteri: Terima kasih dear..

Hafizah Mohamad said...

selamat ulangtahun perkahwinan moga bahagia hingga hujung nyawa ya Farah...begitulah hidup berumahtangga mesti ada juga gado2 manja gitu...tapi jgn lama2 nanti berkarat susah...he he he...dah lima thn yer...kak fiza dah 12 thn dah...ni pun rasa cam x caya ja dah 12 thn...he he he

norzila said...

salam ulangtahun farah..moga bahagia sampai akhir hayat..jaga si kecik bebaik ye..

Entry Campur-Campur.. :)) Hepi Anniversary En Suami..

Assalamualaikum uollss!

Lame-lame sangat tak menulis kat sini. Nak mengarang pun takde masa. Bulan April adalah bulan yang sangat bizi bagi mummy preggy ni. scedule yang sangat padat. Mana dengan kerja luar, program sana sini, appoinment En Suami, dengan appoinment cek up si kecik dalam tummy ni.. woohhhh! letih-letih! Kini mengetuk keyboard pun dalam mood kerja.. Semoga si kecik ni nanti pun rajin juga la kan..

Sedar tak sedar, pejam celik pejam celik, Wahhhh! dah genap lima tahun usia perkahwinanku bersama En Suami. Kalau dulu dok counting je every month uollss. Now agaknya sampai tak tercounting, sedar je ehhh? dah lima tahun kaaa? masih baru lagi kan..


Ha.. nampak tak gambar lima tahun yang lepas nii? off course masih simpan kan. kenangan yang tiada galang gantinyaa..Sepanjang lima tahun, macam biasa la, macam orang lain juga mustahil tiada cacat celanya, tiada permasalahan yang timbul, tiada gado-gado.. Haruslah ada cume orang kata tak lame nak gado-gado tuu. Nak gado lame nak buat ape kan. Duk satu bumbung, nak lari mana, kejap jela baikla balik. Dah macam kanak-kanak ribena pun ada. Tapi best ape ada sikit gado-gado tuu, barula ada ummpphh kan?Kalau baik je pelikla pulak, something wrong gituuu..

Apapun, dah macam-macam kami tempuhi sepanjang lima tahun ni. Masam, masin, manis, pahit tetap juga ditempuhi bersama. Setia sehingga ke hujung nyawa ala-ala gituuu.. Terima kasih untuk En Suami alwayz support me.. alwayz give advice.. selalu ikut je kemahuan wifey die ni. kata nak itu cuba jugela buat.. kata nak ini cuba juge buat.. Im hepi with u la En Suami..:)) Love u lot-lot more laaa.. heee..

Selama ni bila anniversary je memang sambut berdua, pasti akan makan malam berdua juga, adegan tengok movie pun sudah menjadi kemestian, tapi for dis year takdela sume tuuu.. Saya masak sendiri untuk makan malam berdua..Itupun yang simple sesimple nyaaa laaah! Gift pun selalunya akan menyusul.. tidak juga untuk tahun ni kerana end of Jun hadiah yang lebih bernilai tiada gantinya akan kami terima.. InsyaAllah..Semoga segalanya dipermudahkan...



Tengok? simple kan menu dinner malam istimewa? hanye la Nasi Putih + Masak Lemak Ikan Tenggiri Cili Api + Sotong Tepung Goreng.. Walaupun simple, En Suami makan bertambah sehingga dua pinggan nasi penuh, okeh! Tak habis-habis cakap " sedap sangat mummy masak ni, tak puas laaa makan " So agak-agak wifey ni jawab apa yee? wifey tak mampu nak jawab pun hanya mampu tersenyum jeee..  Itula yang membuatkan wifey ni makin rajin sangat masak. tak larat pun akan kugagahi juaaa...Demi tekak + perut  En Suami.. heee...

Paling pasti sedar tak sedar kini baby dalam tummy pun dah masuk 31minggu. En Suami memang dok counting sebab makin lame katanya makin geramm dengan baby dalam tummy ni. Baby yang sangat bijak.. Ada je aktiviti dalam tummy ni yang membuatkan En Suami & saya tergelak sendiri.. Makin lame pun makin tak larat berjalan.. hehehe..yelah,  semakin sarat. Tapi kalau kawan-kawan yang kenal saya mesti tau yang saya sangat kuat berjalan.. pantang orang ajak je.. mesti nak ikut sekali berjalan. Kawan pula yang risau tengok saya membawa tummy yang agak sarat nii.. heee. Orang lain pun alwayz pesan jangan angkat barang-barang yang tak patut diangkat. Tapi bukan kerana degil, rasanya kalau masih larat angkat, memang saya buat sendiri. Bukan berat sangat pun kan. Apapun masih menjaga diri sebaik mungkin. Terima kasih sangat pada kawan-kawan yang paling rapat serapat-rapatnyaaa yang selalu ambil berat tentang diri ni especially Kak Mastura, Kak Fazira, Adik Shasya, Lynda, Erny Masdiana, ramai lagilaaa. Tak tersebut pulak dalam ni..Jangan ada yang kecik hati yee..Tak tertulis panjangnyaa..Begitu juga dengan famly sendiri juga famly mertua. Mereka sangat taking care off mee..i love u olllsss lot-lot more laaaaa..!

Okeh, dah terlalu panjang sangat nii.. Inila akibatnya dah lame tak mengetuk keyboard, sekali ketuk..hambik laaa.. Panjang berjela la pulak kan..


p/s* thanx ye kawan-kawan sudi singgah sini, sudi baca entry. *




4 comments:

PUTERI NATASSIA said...

Happy Anniversary akak :) semoga bahagia hingga ke akhir hayat :)

Farah Shamsudin said...

Puteri: Terima kasih dear..

Hafizah Mohamad said...

selamat ulangtahun perkahwinan moga bahagia hingga hujung nyawa ya Farah...begitulah hidup berumahtangga mesti ada juga gado2 manja gitu...tapi jgn lama2 nanti berkarat susah...he he he...dah lima thn yer...kak fiza dah 12 thn dah...ni pun rasa cam x caya ja dah 12 thn...he he he

norzila said...

salam ulangtahun farah..moga bahagia sampai akhir hayat..jaga si kecik bebaik ye..