Tuesday, 5 February 2013

Susu lain rasa same juge ke?

Assalamualaikum Uolls!

Nampaknya entri buat tahun ini memang more to mummy and baby lar. Tak habis-habis nak cerita kan. Mood keterujaan tu memang ada. Maklumlah hampir 5tahun nak tunggu ada baby ni. Selalu dok baca entri orang lain tentang baby. Excited sangat time tuu walaupun bukan baby sendiri. Tapi bila sekarang dah rasa tu, terlebih exciited la pulakkk..Harapnya takdela yang muntah hijau ke pink ke kan..:))

Semenjak dah tau diri bawak baby ni, selalu sangat la tanya kakak-kakak nurse kat tempat kerja ni tips-tips elok untuk kesihatan baby bagai. Selain tu sangat rajin mengoogle juga. Asal tak tahu je sibuk mengoogle.. 

Oleh kerana selera makan tu agak kurang, saya terpaksa merajinkan diri untuk minum susu setiap ari. Untuk sarapan pagi dan juga malam sebelum tidur. Harapnya dapatla cover apa yang saya tak dapat cover kan. Alhamdulillahh, tekak dengan senang hati menerima susu. Takdela rasa loya ke ape kan. Tapi kalau tummy dah penuh tu memang ada rase loya juga. Seboleh mungkin la bertahan agar jangan klua semula. 



Sedap sangat susu Mamil Mama ni.. rasa macam nestumm!

Memang kosisten sangat minum susu ni. Setiap hari mesti kena minum. Kalau rasa tak rajin pun mesti kena rajin jugaaa. Buat sementara ni memang try yang ni jela dulu. Tak pernah la lagi try susu lain. Takut juga kot tak lepas masuk tekak susu yang lain tuuu. nanti dah habis ingat nak try minum susu low fat puleeee laaa.. :))


p/s * terima kasih ye kawan-kawan sudi singgah sini *


3 comments:

Tina Othman said...

tahniah farah

untung lah boleh minum susu time pregnant

anitadiana said...

alhamduliah...tahniah farah..seronoknya ..akhirnya..allah kabulkan..semoga farah menjaga diri sebaik mungkin ya...kak ita tumpang happy...

Hafizah Mohamad said...

Tahniah Farah...wah lama yer...5 thn tu...=)...masa preggy tu bykkan baca surah yassin...maryam.... yussuf supaya anak cantik cam nabi Yussuf...bykkan baca surah2 ni...insyaAllah moga anak2 kita jadi anak yg soleh n solehah dunia akhirat....

Susu lain rasa same juge ke?

Assalamualaikum Uolls!

Nampaknya entri buat tahun ini memang more to mummy and baby lar. Tak habis-habis nak cerita kan. Mood keterujaan tu memang ada. Maklumlah hampir 5tahun nak tunggu ada baby ni. Selalu dok baca entri orang lain tentang baby. Excited sangat time tuu walaupun bukan baby sendiri. Tapi bila sekarang dah rasa tu, terlebih exciited la pulakkk..Harapnya takdela yang muntah hijau ke pink ke kan..:))

Semenjak dah tau diri bawak baby ni, selalu sangat la tanya kakak-kakak nurse kat tempat kerja ni tips-tips elok untuk kesihatan baby bagai. Selain tu sangat rajin mengoogle juga. Asal tak tahu je sibuk mengoogle.. 

Oleh kerana selera makan tu agak kurang, saya terpaksa merajinkan diri untuk minum susu setiap ari. Untuk sarapan pagi dan juga malam sebelum tidur. Harapnya dapatla cover apa yang saya tak dapat cover kan. Alhamdulillahh, tekak dengan senang hati menerima susu. Takdela rasa loya ke ape kan. Tapi kalau tummy dah penuh tu memang ada rase loya juga. Seboleh mungkin la bertahan agar jangan klua semula. 



Sedap sangat susu Mamil Mama ni.. rasa macam nestumm!

Memang kosisten sangat minum susu ni. Setiap hari mesti kena minum. Kalau rasa tak rajin pun mesti kena rajin jugaaa. Buat sementara ni memang try yang ni jela dulu. Tak pernah la lagi try susu lain. Takut juga kot tak lepas masuk tekak susu yang lain tuuu. nanti dah habis ingat nak try minum susu low fat puleeee laaa.. :))


p/s * terima kasih ye kawan-kawan sudi singgah sini *


3 comments:

Tina Othman said...

tahniah farah

untung lah boleh minum susu time pregnant

anitadiana said...

alhamduliah...tahniah farah..seronoknya ..akhirnya..allah kabulkan..semoga farah menjaga diri sebaik mungkin ya...kak ita tumpang happy...

Hafizah Mohamad said...

Tahniah Farah...wah lama yer...5 thn tu...=)...masa preggy tu bykkan baca surah yassin...maryam.... yussuf supaya anak cantik cam nabi Yussuf...bykkan baca surah2 ni...insyaAllah moga anak2 kita jadi anak yg soleh n solehah dunia akhirat....